Devino si tu omul cautat din zona ta ...
Pentru a-ti dezvolta
afacerea!
Click aici
Pentru a-ti dezvolta
cariera profesionala!
Click aici
Pentru a-ti gasi
un job!
Click aici

Infiintarea unei firme

Gabu Maria Lorena
Domeniu : Activitati de traducere scrisa si orala (interpret...
Meserie : Traducator
Localitate : Galati / Galati
Click aici
sa vezi lista
Profesionistilor.
Click aici sa
vezi toti profestionistii
din zona ta.

Propria afacere, un vis implinit


Din moment ce economia statului da din ce in ce mai multe rateuri o data cu desfiintarea intreprinderilor mari si mijlocii, a concedierilor in masa si a maririi continue a taxelor si impozitelor, singura optiune buna de a munci si a obtine venituri in conditii mai bune este de a ne infiinta propria afacere.
 
Pentru a ne face propria societate comerciala, trebuie sa indeplinim mai multe formalitati pentru satisfacerea tuturor aspectelor legale pe care le implica detinerea acesteia.
 
Perioada necesara pentru a parcurge toate etapele necesare infiintarii este de trei zile. Acesta este intervalul care se scurge de la depunerea dosarului si pana la obtinerea actelor de inmatriculare.
 
In cazul in care nu reusiti sa deslusiti intocmirea tuturor actelor juridice, puteti apela si la o firma specializata pentru a va sprijini in acest demers contra cost.
 
In orice caz, chiar si in cazul redactarii actelor de catre o firma de specialitate, procesul dureaza intre una si trei saptamani, depinzand si de amploarea acesteia.

Mai intai trebuie sa va procurati actele necesare : copie B.I./C.I./ Pasaport-asociati(i), copie B.I. /C.I. / Pasaport- administrator (i), copie Contract Spatiu- al locatiei in care se va afla sediul social.
 
Pentru a stabili obiectele de activitate, trebuie avuta in vedere noua versiune a Clasificarii Activitatilor din Economia Nationala, Prima varianta CAEN, aprobata prin HG nr. 656/1997, care a fost astfel conceputa incat sa asigure identificarea si codificarea tuturor activitatilor intr-un sistem unitar, respectand prevederile Regulamentului Consiliului Comunitatii Economice Europene-3037/1990 si fiind armonizata cu Nomenclatorul Activitatilor din Comunitatea Europeana, respectiv NACE Rev.1.
 
Forma juridica a firmei poate fi:
 
- Societate cu raspundere limitata
- Societate in nume colectiv
- Societate in comandita simpla
- Societate in comandita pe actiuni
- Societate pe actiuni
 
Apoi se alege numele firmei si a emblemei societatii, dupa ce se verifica disponibilitatea numelui de firma pe website-ul oficial al Registrului Comertului.
 
Ultima etapa consta in depunerea dosarului complet la Oficiul Registrului Comertului, solicitarea efectuarii inregistrarii se face la biroul unic din cadrul oficiul registrului comertului de pe langa tribunal in a carui circumscriptie va avea sediul societatea.
 
Desi piata vanzarilor directe si indirecte este in continua scadere in Romania, datorita scaderii veniturilor si cresterii inflatiei, situatia de a fi propriul sef si de a lucra pentru tine insuti ramane cea mai buna situatie in conditiile actuale.

Impozitele si lipsa perspectivelor si a deschiderii mentalitatii persoanelor oficiale cat si in ceea ce priveste relatia vanzator-client, pot creea mari probleme, insa sunt dificultati ce merita a fi indepartate pas cu pas, spre beneficiul si prosperitatea proprie cat si spre oferirea unor servicii de calitate potentialilor clienti.

Alte articole din aceeasi tema:

Dariana Officiel

Narcisa - Elena Oprescu

Raspunde #1 | Narcisa - Elena Oprescu | 08-05-2012

Este f important de stiut ca avem nevoie de cazier fiscal in cazul in care dorim sa deschidem o firma. Asadar, cine are impozite neplatite sau alte datorii catre stat, nu-si poate deschide firma mai inainte de plata acestor debite. In cazul administratorilor, se va da o declaratie notariala de propria raspundere cum ca indeplinesc conditiile legale pt aceasta functie. Afara de CI si contractul pentru sediu, mai este nevoie de rezervare denumire firma, acest document se face la ORC (este vorba de numele pe care il va avea firma noastra si de fapt se verifica disponibilitatea denumirii, nu se accepta doua firme cu aceeasi denumire iar in cazul in care denumirea seamna cu cea a unei firme deja infiintate, este nevoie de acordul acelei firme). Nu in ultimul rand avem nevoie de deschiderea unui cont bancarsi de depunerea capitalului social.


Ciprian

Raspunde #2 | Ciprian | 08-04-2013

Felicitari pentru articol! Intrebarea mea este: Vreau sa infiintez un SRL cu asociat unic, pentru a face comert online in principal si secundar la domiciliul clientului. Deci nu magazin cum este Metro. Marfa, doar o depozitez acasa, unde am sediul social (ceasuri de mana). Acum: eu vreau sa fiu asociatul unic si administratorul firmei. Pot desfasura activitatea in aceste conditii, deci FARA ANGAJAT? Daca nu pot, atunci pot sa fiu eu in acelasi timp asociatul unic, administratorul si angajatul firmei? Multumesc frumos, astept raspunsul dvoastra, Cu respect. Ciprian


Gabu Maria Lorena

Raspunde #3 | Gabu Maria Lorena | 08-04-2013

Nu, trebuie sa angajati pe cineva.


Spune parerea ta!

Trimite

Scrieti-ne!


Informatiiprofesionale este inscris in Registrul de Evidenta a Prelucrarilor de Date cu Caracter Personal sub Nr. 22490
Informatii Profesionale © Toate drepturile rezervate

Termeni si conditii de utilizare | Publicitate