Devino si tu omul cautat din zona ta ...
Pentru a-ti dezvolta
afacerea!
Click aici
Pentru a-ti dezvolta
cariera profesionala!
Click aici
Pentru a-ti gasi
un job!
Click aici

Infiintarea unei asociatii/fundatii (ONG) VIII

Pasere Mihaela
Domeniu : Activitati de organizare a expozitiilor, targurilo...
Meserie : operator procesare texte, imagini
Localitate : Brasov / Brasov
Click aici
sa vezi lista
Profesionistilor.
Click aici sa
vezi toti profestionistii
din zona ta.

Modificare Statut si Act Constitutiv  


dosarPuteti aduce modificari acestor acte ori de cate ori doriti, fie ca intentionati sa schimbati denumirea, sediul, scopul si obiectivele etc. Aceasta procedura nu este necesara atunci cand pleaca membri din organizatie sau cand primiti membri in organizatie.

Fie ca rescrieti aceste acte sau aduceti un act aditional, trebuie sa le prezentati mai intai unui notar sau avocat pentru a le verifica. Apoi trebuie sa convocati AGA (in cazul unei asociatii) sau Consiliul Director (in cazul unei fundatii), conform regulamentului intern al organizatiei, pentru a lua la cunostiinta modificarile ce vor fi aduse. Procesul verbal se va intocmi in 5 exemplare, semnate de toti participantii. De asemenea, in procesul verbal, trebuie mentionata persoana din conducere care se va ocupa de legalizarea acestor modificari.

Autentificati la notar noile acte, dar si procesele verbale, dupa care platiti o taxa de timbru la trezorerie (in contul bugetului de stat) si depuneti chitanta la dosar (pastrati o copie pentru contabilitate) impreuna cu timbrele judiciare.

Dosarul depus trebuie sa contina:
- noul statut si/sau noul act constitutiv sau actul aditional autentificat si 4 exemplare;
- procesul verbal autentificat;
- chitanta doveditoare a platii taxei de timbru;
- timbrele judiciare (veti fi informat de la judecatorie de valoarea lor);
- copie dupa vechile acte;
- copie hotarare judecatoreasca;
- certificatul de inscriere in original;
- cerere tip completata pe loc.

Judecatorul de serviciu trebuie sa verifice dosarul dupa care il puteti depune la registratura Judecatoriei pentru a primi un numar de inregistrare.

Alte articole din aceeasi tema:

Dariana Officiel

ela

Raspunde #1 | ela | 18-01-2010

F util pentru cei interesati care pot afla multe de la voi. E f important sa stii ce ai de facut referitor la acte si documentatie mai ales cand esti pe cont propriu.


Flori

Raspunde #2 | Flori | 11-03-2011

Buna ziua si MULTUMIRI ptr aceste sfaturi deosebit de utile. Cu ajutorul D-voastra am intocmit statut si act constitutiv ptr o asociatie umanitara. Acum, la Judecatorie imi spune ca am neaparat nevoie de un avocat sa ma reprezinte si sa-mi completeze cererea!!!! ca trebuie ca avocatul sa-si puna stampila pe cerere!!!!. Sincera sa fiu am incercat cat de mult am putut sa evit sa cheltui bani ptr ca si asta e una din marile noastre pb. - banii. Si acum, cica ar trebui sa platesc avocat. Mi-e teama ca daca insist sa ma reprezint singura imi vor taragana si amana judecarea dosarului. Se poate sa am pb daca refuz asistenta unui avocat? Daca puteti va rog sa-mi raspundeti. Va multumesc! SUCCES si MULTA SANATATE. Flori

Valentin

Raspunde #2-1 | Valentin | 17-06-2011

Puteti sa mergeti la un notar si sa legalizati aceste acte. Cert, e ca fara legalizare la notar sau avizul unui avocat nu va va primi cererea la judecatorie.Gabriela Puia

Raspunde #3 | Gabriela Puia | 10-04-2012

Buna ziua. As vrea sa ma dumiresc mai clar cum ar trebui procedat cu urmatoarele modificari: 1.Unul dintre asociati- presedintele- e plecat in strainatate si nu se mai intoarce. Suntem incurcati de aceasta surpriza pentru ca el a depus si fondul social. Asociatia are si sediul social pe adresa lui. La care dintre problemele de mai jos trebuie, si la care nu, sa fie implicata AGA? Ce putem face noi doi fara AGA, fara notariat, fara judecatorie? 2.Putem scoate noi,ceilalti doi, fondul social? 3.Cum si daca putem noi doi sa inlocuim asociatul? Trebuie hotarare AGA? 4.Avem doar 4 membri in AGA, dintre care unul vrea sa plece si la inca unul renuntam noi din cauza neseriozitatii? Cum sa facem ca sa-i putem inlocui? Cati membri trebuie sa avem in AGA? 5.Nu ar fi mai usor sa facem alta asociatie, in caz de prea multe complicatii si cheltuieli? 6.Dar, in acest caz, cum am putea pastra denumirea? 7.Iesind noi doi din aceasta asociatie, se desfiinteaza de la sine si putem prelua noi denumirea pentru noua asociatie? 8.Se poate infiinta o asociatie doar la judecatoria sectorului unde este sediul social? Am inteles ca trebuie numai avizul unui avocat sau notar pentru a fi primite actele la judecatorie. Deci, dupa cum inteleg eu, trebuie un astfel de aviz, apoi se poate rezolva totul de catre unul dintre noi ca reprezentant al noii asociatii? Numit de cine? Va multumesc mult pentru rspuns. Cu respect, Gabriela Puia.

tudor

Raspunde #3-1 | tudor | 18-04-2012

Da e suficient pentru modificarile actelor constitutive atestarea avocatiala, dar pt. aceasta trebuie sa apelati la un avocat, care zic eu, va da si raspunsurile la multiplele intrebari, plus va poate reprezenta, e mult mai bine fiindca are pregatirea necesara. Dvs. cu toata stima o sa aveti doar multi nervi si timp pierdut daca nu procedati asa, oricum trebuiesc vazute prima data actele constitutive ale asociatiei. E necesar profesionalismul unui avocat in rezolvarea problemelor dvs. Stima!Narcisa - Elena Oprescu

Raspunde #4 | Narcisa - Elena Oprescu | 11-04-2012

Buna ziua Domnule Puia! Hotararile importante conform statutului se iau de catre AGA! Ar trebui sa studiati statutul sa vedeti prevederile de acolo plus puteti citi in OG 26/2000 (este legea asociatiilor si fundatiilor). In primul rand, orice hotarare AGA trebuie semnata de membrii ei si se face autentificarea la notar dupa care se trece in Registrul Asociatiilor si fundatiilor la grefa Judecatoriei in a carei circumscriptie teritoriala are sediul. De acolo se ia incheierea cu schimbarile survenite. Mai trebuie avut in vedere ca fondul asociatiei (bani si bunuri), dupa lichidare, nu poat reveni persoanelor fizice, in cazul in care acest aspect va intereseaza. Conform legii acest fond trebuia sa revina unor persoane juridice de drept public sau privat cu scop asemanator celui pt care ati infiintat asociatia (OG 26/2000 art.60 al 1, 2, 3, 4 si 5, in ultima instanta fondul revine statului dar in niciun caz nu-l mai recuperati. Este logic din moment ce asociatia este non-profit!


Narcisa - Elena Oprescu

Raspunde #5 | Narcisa - Elena Oprescu | 11-04-2012

Dizolvarea si lichidarea asociatiei: art 54-72. Acum ar trebui sa spuneti si de cand este infiintata asociatia ca sa imi pot da seama in ce fel ati putea sa o dizolvati. Pt ca se poate si pt imposibilitatea constituirii AGA cat si pt imposibilitatea realizarii scopului pt care a fost constituita. Reveniti cu detalii, spuneti-mi exact ce doriti sa faceti, si va spun ceea ce este de facut. O zi frumoasa!

ATX

Raspunde #5-1 | ATX | 23-04-2012

Buna ziua ! Vad ca dati sfaturi competente si va rog sa ne sfatuiti si pe noi cum sa procedam pentru desfiintarea unei fundatii. Cazul este urmatorul: Fundatie constituita in 1996 cu 26 de membrii fondatori - f multi fondatori! Fundatia a activat 3-4 ani (pana in 2000) si apoi activitatea s-a redus la 0. In statut sunt prevederi mai mult de asociatie decat de fundatie: hotararile se iau in Ad Gen; se plateste cotizatie si membrii care nu platesc cotizatie si nu activeaza sunt exclusi, drept pentru care se raporteaza un nr redus de membrii = 11, in PV Ad Gen. Nu mai avem sediu utilizabil. Nimeni dintre membrii nu mai este interesat de fundatie. Resursele financiare sunt aprope de 200 lei si nici bunuri nu avem (a fost constitita cand se cerea patrimoniu redus). Nu s-au facut afaceri pe fundatie gen import de masini etc. De peste 10 ani nu mai activeaza deloc, doar ca anual transmitem bilant etc. Consider ca din cauza dezinteresului membrilor, al lipsei resurselor financiare, al lipsei sediului / spatiu necesar s-ar putea invoca imposibilitatea atingerii scopului, dar ... Care ar fi calea de urmat pentru dizolvare ? Astept sfaturile dvs si va multumesc. Cu stima, ATX

Narcisa - Elena Oprescu

Raspunde #5-1-1 | Narcisa - Elena Oprescu | 04-05-2012

Buna ziua ATX! Conform legii, fundatia se dizolva de drept sau prin hotarare judecatoreasca. Se poate dizolva prin hotarare judecatoreasca la cererea oricarei persoane interesate daca a devenit insolvabila. Asadar luati documentele fundatiei, cereti si la Finante actele si mergeti la Judecatorie. Faceti cerere de dizolvare, anexati documentele necesare, anexati si timbru, taxe ce trebuie platite (va spun ca judecatorul intai la aceste lucruri se uita..dupa aceea la altele) si ar trebui sa vi se comunice in scris sentinta. Daca nu aveti nici bunuri, ar trebui sa fie f usor. O zi buna va doresc si reveniti oricand daca mai aveti si alte intrebari.


Narcisa - Elena Oprescu

Raspunde #5-1-2 | Narcisa - Elena Oprescu | 04-05-2012

TX..daca mentionati in cererea de dizolvare faptul ca nu mai aveti un sediu, problema e ca si rezolvata. Daca ati avut contract de inchiriere sau comodat, trebuie sa faceti si dovada rezilierii lui.
Gabriela - Otilia Puia

Raspunde #6 | Gabriela - Otilia Puia | 03-05-2012

Multumesc pentru raspusuri. Problema este ca asociatul, care este si presedinte, a facut niste ilegalitati si vrem sa-l scoatem din asociatie si sa schimbam si sediul social, care este pe adresa lui. Putem face asta? Alte persoane din AGA nu mai vor sa se implice, ramanand doar 2 sau 3. Avem posibilitatea sa pastram 2 asociati, sa mai cautam unul, sa completam nr. membrilor AGA si sa schimbam adresa pentru sediul social? Asta in situatia de mai sus. Mentionez ca asociatia este in stadiul de inscriere in Registrul Asociatiilor si Fundatiilor.Nu am inscris-o inca, desi a capatat personalitate juridica, gandindu-ne ca ne va fi mai usor sa facem modificarile. Astept un raspuns. Multumesc. Am fi vrut sa pastram denumirea si sa facem modificarile de mai sus. Se poate?

Narcisa - Elena Oprescu

Raspunde #6-1 | Narcisa - Elena Oprescu | 04-05-2012

Doamna Gabriela, eu zic sa faceti o cerere in instanta si sa prezentati toate aceste fapte (cum ca a plecat presedintele, dorinta de a schimba sediul social, prezentati cererile dvs si motivatia lor) o sa decida judecatorul in favoare dvs daca toate capetele de cerere isi gasesc incadrarea in artic de lg OG 26/2000. Puteti sa luati ordonanta sa cititi si cand faceti cererea in instanta, puteti face si referire la articolele de lg desi judecatorul va face si singur incadrarea. Daca spuneti ca presedintele a facut si ilegalitati trebuie sa dovediti acest lucru, sa aveti ori probe scrise ori martori. Succes si reveniti pt alte nelamuriri.Gabriela - Otilia Puia

Raspunde #7 | Gabriela - Otilia Puia | 05-05-2012

Multumesc mult.


stefan urcan

Raspunde #8 | stefan urcan | 28-03-2014

Buna ziua. Am infiintat o fundatie mai demult si nu am facut nimic cu ea. Are toate declaratiile depuse, la zi. In acest moment as vrea sa scap de ea. O vand pe 1 ron sau o dau gratis.

cojocariu cristian

Raspunde #8-1 | cojocariu cristian | 15-03-2015

Buna ziua, as fi interesat de fundatia dumneavoastra, deoarece costurile si cerintele pt infintarea unei fundati noi sunt destul de multe. Visul meu e sa ajut oameni aflati la greu, as dori sa infintez o fundatie in memoria surori mele dar din pacate resursele mele sunt foarte reduse. Va rog sa-mi dati mai multe detali despre fundatia detinuta.Spune parerea ta!

Trimite

Scrieti-ne!


Informatiiprofesionale este inscris in Registrul de Evidenta a Prelucrarilor de Date cu Caracter Personal sub Nr. 22490
Informatii Profesionale © Toate drepturile rezervate

Termeni si conditii de utilizare | Publicitate