Devino si tu omul cautat din zona ta ...
Pentru a-ti dezvolta
afacerea!
Click aici
Pentru a-ti dezvolta
cariera profesionala!
Click aici
Pentru a-ti gasi
un job!
Click aici

Infiintarea unei asociatii/fundatii (ONG) IV

Pasere Mihaela
Domeniu : Activitati de organizare a expozitiilor, targurilo...
Meserie : operator procesare texte, imagini
Localitate : Brasov / Brasov
Click aici
sa vezi lista
Profesionistilor.
Click aici sa
vezi toti profestionistii
din zona ta.

PASUL 3: Intocmirea actelor


Dupa ce ati citit introducerea, ati trecut de primul si al doilea pas, iata ce trebuie sa faceti in continuare.

Actele in baza carora veti cere acordarea personalitatii juridice organizatiei voastre se numesc Statut si respectiv Act constitutiv.

Ambele se incheie in forma autentificata de notar sau atestata de un avocat, in mai multe exemplare (preferabil, cate 5-6 din fiecare).

Trimiteti notarului/avocatului propunerea voastra pentru aceste acte, pentru a le citi si eventual a face observatii pe marginea lor, cu cateva zile inainte de data la care v-ati propus autentificarea.

Costuri: Intre 100 si 200 lei, in functie de notar/avocat si de numarul exemplarelor autentificate.

Durata: In functie de cat de repede puteti alcatui actele, in general cam 2 zile.

Sfat: Daca, oricand pe parcursul procedurii de dobandire a personalitatii juridice sau ulterior, mai aveti nevoie de exemplare autentificate, mergeti cu o fotocopie a actului la acelasi notar la care ati facut autentificarea initiala si puteti rezolva pe loc autentificarea.

1. Actul constitutiv
Actul constitutiv consfinteste hotararea fondatorilor de infiintare a Asociatiei si desemneaza organele de conducere. Actul trebuie sa cuprinda, sub sanctiunea nulitatii absolute, datele si mentiunile prevazute la art. 6, lin. 2, din Legea 246/2005.

2. Statutul
Statutul defineste scopul si obiectivele Asociatiei, patrimoniul, sediul, drepturile membrilor etc. si trebuie sa cuprinda, sub sanctiunea nulitatii absolute, datele si mentiunile prevazute la art. 6, lin. 3, din Legea 246/2005.

Sfaturi: Pentru a evita problemele mai tarziu, specificati clar in Actul Constitutiv si in Statut ca un membru fondator trebuie sa prezideze orice sedinta a Asociatiei, pentru a evita incercarea de preluare.
De asemenea, daca presedintele asociatiei este cetatean strain sau din diverse motive nu poate prezida sau semna acte, specificati ca cei doi vicepresedinti ii pot lua locul, sa ia hotarari si sa aiba drept de semnatura si decizie in lipsa acestuia, altfel veti fi nevoiti sa autentificati la notar un Act aditional de transmitere a prerogativelor.

Alte articole din aceeasi tema:

Dariana Officiel

Maria Gren.

Raspunde #1 | Maria Gren. | 06-11-2009

Merci mult....cautam documente !!! :) Super misto blog.


Infiintarea unei asociatii/fundatii (ONG) V «

Raspunde #2 | Infiintarea unei asociatii/fundatii (ONG) V « | 20-11-2009

[...] intocmit documentele, va trebui acum sa constituiti patrimoniul initial minim necesar infiintarii ONG-ului. Aceasta se [...]


Georgiana

Raspunde #3 | Georgiana | 20-11-2009

Multumesc. Un site reusit. Aveam nevoie de acest post. :) . Astept urmatoarele informatii despre ONG-uri


jivan bujor

Raspunde #4 | jivan bujor | 23-02-2010

multumesc. un site reusit. voi urmari articolele. astept informatii despre SRL-uri.:))


Cais

Raspunde #5 | Cais | 08-03-2011

Felicitari pentru Blog, sunteti superprofesionisti! O intrebare: acum doi ani am rezervat denumirea unui ONG care nu a mai fost infiintat pana la urma. Aceiasi persoana, adica subsemnata, mai poate face o rezervare de denumire astfel incat sa infiintam pana la urma acest ONG? Bineinteles, denumirea este schimbata. Va multumesc!

Pasere Mihaela

Raspunde #5-1 | Pasere Mihaela | 28-06-2012

Sigur ca poti depune o alta cerere, pentru ca odata ce ONG ul nu a fost infiintat denumirea a putut fi rezervata de altcineva.Forina

Raspunde #6 | Forina | 23-03-2013

Buna ziua! Va multumesc pentru indrumarile acestui blog. Vreau sa infiintez un azil de batrani in memoria tatalui meu care a murit de Parkinson dupa o lupta grea in care nu a fost ajutat si chiar a fost uitat de lume. Am spatiul necesar dar am nevoie de asociati la fel de determinati ca mine si dotarile specifice necesare unui azil. Ma intereseaza in cat timp pot infiinta un ong, cat costa infiintarea si pasii pe care trebuie sa-i fac asa explicati pt un om de rand care nu s-a lovit de legislatia romaneasca. Inca o data va multumesc!


Spune parerea ta!

Trimite

Scrieti-ne!


Informatiiprofesionale este inscris in Registrul de Evidenta a Prelucrarilor de Date cu Caracter Personal sub Nr. 22490
Informatii Profesionale © Toate drepturile rezervate

Termeni si conditii de utilizare | Publicitate