Devino si tu omul cautat din zona ta ...
Pentru a-ti dezvolta
afacerea!
Click aici
Pentru a-ti dezvolta
cariera profesionala!
Click aici
Pentru a-ti gasi
un job!
Click aici

Gimnastica in apa

Stanca Adrian
Domeniu : invatamant in domeniul sportiv si recreational
Meserie : Instructor educatie fizica
Localitate : Bucuresti / Bucuresti
Click aici
sa vezi lista
Profesionistilor.
Click aici sa
vezi toti profestionistii
din zona ta.

Beneficiile Aqua Fitness


Antrenamentul cu muzica in apa este o forma de activitate motrica care are importanta medicala, psihica, educationala si sociala. Elementele de baza ale lectiilor sunt dezvoltarea puterii muschilor., rezistenta lor, coordonarea miscarilor in mediu acvatic. O lectie este alcatuita din doua activitati principale:
- mersul (exercitiu in apa joasa) 
- antrenamentul in apa adanca (n apa adanca se folosesc diferite instrumente: mingea, plute de inot si altele)

Fitness in apa
Baza fitnessului in apa este aerobicul, a carui istorie provine inca din antichitate. Cuvantul “aerobic” provenit dintr-un cuvant grecesc care inseamna “aer-oxigen”. Dansurile si exercitiile fizice sunt elementele de baza pentru o conditie buna si dezvoltare fizica buna. Aerobicul este cel mai bun mod de a pierde din greutate, a fi in forma si de a ramane in forma.
Aqua Fitness sau aerobicul in apa este, de fapt, un dans in apa.  Este un fel universal de sport care se potriveste tuturor oamenilor.. In trecut, aerobicul in apa era mai incet si mai relaxant folosit cel mai adesea in recuperari. Astazi se numeste aqua fitness si este mai active si se concentreaza pe imbunatatirea si modelarea trupului.

Efectele positive ale aerobicului in apa:
- Este unul dintre cele mai eficiente metode de a scapa de kilogramele in plus sau de celulita. Rezistenta apei asigura un efect sporit antrenamentului, creste puterea, si asigura lupta productiva cu excesul de greutate.

- Apa are efecte benefice asupra sistemului cardiovascular si a oaselor, reducand riscul de osteoporoza. Presiunea apei creste pomparea sangelui inima si in sistemul vascular. Acest lucru face ca inima sa munceasca mai mult, stabilizeaza si imbunatateste pulsul si bataile inimii.

- Intr-o piscina corpurile mai grele se misca mai usor, avand mai putin apresiune pe incheieturi si a coloanei vertebrale. In acelasi timp muschii lureaza la o intensitate mai mare decat in timpul unei sedinte de aerobic pe sol, datorita rezistentei impuse de apa. Fiecare exercitiu cere de aproximativ  80 de ori mai multa putere, care nu este simtita datorira usurarii cauzate de apa. Coloana este eliberata de nivelul mare de antrenament, imbunatateste circulatia sangelui (este recomandat pentru persoanele care suferă de varice).

- Utilizarea apei in fitness vine in sprijinul corpului si reduce riscurile de accidentari/leziuni la nivelul muschior sau incheieturilor. Varietatea miscarilor ajuta de asemena  la mentinerea felxibilitatii articulatiilor. Scufundarea in apa cauzeaza schimbari de caldura a corpului. Temperature in apa este intre 8 si 10 grade  mai scazuta decat temperature corpului, ceea ce faciliteaza consumul de calorii si firesc reducerea grasimilor.

- Exercitiile de stretching diminueaza presiunea asupra articolatiilor si permit o arie mai larga de miscare. Din acest motiv omenii se simt de obicei mai calmi dupa procedurile din apa si stresul zilnic dispare sau este cel putin diminuat. Aqua fitness-ul afecteaza in mod benefic si sistemul nervos. Sedinte regulate in apa sporesc imunitatea si ajuta sa reglarea tulburarilor de metabolism.

Alte articole din aceeasi tema:

Dariana Officiel

clinici private

Raspunde #1 | clinici private | 29-10-2012

Caut de ceva timp un astfel de club in Bucuresti, dar pana acum nu am gasit. Ma puteti ajuta cu o adresa, sau un site? Multumesc

Stanca Adrian

Raspunde #1-1 | Stanca Adrian | 29-10-2012

Puteti merge la orice piscina de mica adancime cunoasteti, nu la bazine olimpice de 2 metri adancime, mai puteti meerge la idm, world class, berry spa-fitness desi va recomand inotul simplu care e mult mai eficient si mult mai ieftin. O saptamana frumoasa!Gabu Maria Lorena

Raspunde #2 | Gabu Maria Lorena | 06-11-2012

As dori sa am acces la o piscina sa fac gimnastica.

Stanca Adrian

Raspunde #2-1 | Stanca Adrian | 09-03-2013

Sunt o multime de bazine de mica adancime unde puteti face gimnastica in apa...dar depinde si unde locuiti dvs. : aveti world class pe victoriei sau pipera, omnix club in voluntari, alexandreea spa la lia manoliu, atlantis din pipera, olimpia de la dristor, idm de petrache poenaru, clubul nastase de pe floresca, berry fitness de la iancului, dinu pescariu de pe mihai bravu, daimon din tineretului.iordache  daniela

Raspunde #3 | iordache daniela | 07-01-2014

Buna, sunt mama si fata mea are problem cu coloana. Sa spune ca trebuie sa face gimnastica in apa. Daca puteti sa ma ajutati. Este cu handicap (nu aude)...si cat costa sa fac gimnastica?


Spune parerea ta!

Trimite

Scrieti-ne!


Informatiiprofesionale este inscris in Registrul de Evidenta a Prelucrarilor de Date cu Caracter Personal sub Nr. 22490
Informatii Profesionale © Toate drepturile rezervate

Termeni si conditii de utilizare | Publicitate