Devino si tu omul cautat din zona ta ...
Pentru a-ti dezvolta
afacerea!
Click aici
Pentru a-ti dezvolta
cariera profesionala!
Click aici
Pentru a-ti gasi
un job!
Click aici

Gaseste timp sa mirosi trandafirii!

Daniela Macarie
Domeniu : Activitati de servicii suport pentru invatamant
Meserie : Psiholog
Localitate : Bistrita / Bistrita-Nasaud
Click aici
sa vezi lista
Profesionistilor.
Click aici sa
vezi toti profestionistii
din zona ta.

Despre cum sa fii prezent in viata ta


gaseste-timpCand te scufunzi intr-o activitate care nu te lasa sa te concentrezi asupra fiintei tale, te simti ca si cand ai trai printre straini, iar cand reiei legatura cu fiinta ta, chiar si pentru cateva minute, recunosti imediat senzatia: simti ca te-ai intors ACASA, oriunde ai fi, orice problema ai avea.

Sentimentele joaca un rol important in directionarea tuturor gandurilor si actiunilor noastre. In noi curge un rau de sentimente, fiecare picatura fiind un sentiment distinct. Pentru a le constientiza nu trebuie decat sa ne asezam pe malul raului si sa recunoastem fiecare sentiment, pe masura ce apare la suprafata, pluteste, apoi dispare din nou in adancuri.

Sentimentele dureroase sunt greu de infruntat, de aceea preferam sa nu le constientizam... si atunci alegem sa ne 'ocupam' mintea... Marim viteza. Inlocuim reflectia cu actiunea. Cautam compania persoanelor, facem menajul, gatim, lucram pana la epuizare, ne gandim la... orice altceva numai sa nu ramanem singuri cu sentimentele pe care le evitam. Traim in 'timpul mental', numai pentru ca incercam sa evitam sa simtim ce ni se intampla in suflet, ne este teama sa cadem in 'timpul emotional'.

Daca nu vom invata sa deschidem fiecare moment si sa infruntam tot ce ne asteapta acolo, tot ce vom evita, toate reactiile noastre nedorite, vor continua sa ne urmareasca la nesfarsit.

Adevaratul miracol nu este sa pasesti pe ape, ci sa pasesti pe pamantul inverzit al clipei de acum, sa apreciezi pacea si frumusetea ce ti se ofera. Nu trebuie decat sa gasesti caile prin care poti readuce trupul si mintea ta in prezent, astfel incat sa poti distinge ce te poate inviora, incanta, vindeca!

'Din pacate, timpul intre a fi prea tanar si a fi prea batran este atat de scurt...' C.Noica

Alte articole din aceeasi tema:

Dariana Officiel

Narcisa - Elena Oprescu

Raspunde #1 | Narcisa - Elena Oprescu | 09-12-2010

Eu iti dau dreptate...asa e! Ne ingropam in munca, si eu ma ingrop in actiune! Insa ce ne facem atunci cand si muncind, gandurile acelea nu pleaca?Lucrezi si te gandesti la toate pana si noaptea in somn...dar, uneori ma opresc si, ma opresc din toate constient: sa simt, sa asimilez orice traire, oricat de dureroasa sau sublima...eu vreau ca la sfarsitul zileleor sa stiu ca am trait, nu ca am evadat!


Sergiu Constantin Arustei

Raspunde #2 | Sergiu Constantin Arustei | 16-01-2012

Daca sunt niste cugetari pot sa spun ca sunt destul de profunde si au legatura aproape directa cu realitatea inconjuratoare, cu scurgerea ireversibila a timpului!! Daca vrei sa fie un eseu avand ca tematica aceeasi scurgere cu sens unic a timpului mai trebuie lucrat mai ales la acel liant care sa inchege caramizile (cugetarile)...Imi place!!


teodor nichita

Raspunde #3 | teodor nichita | 16-01-2012

Cat adevar in aceste fraze si cat as dori sa ma pot detasa de pierderea zilnica a timpului in toate ipostazele cotidiene


Spune parerea ta!

Trimite

Scrieti-ne!


Informatiiprofesionale este inscris in Registrul de Evidenta a Prelucrarilor de Date cu Caracter Personal sub Nr. 22490
Informatii Profesionale © Toate drepturile rezervate

Termeni si conditii de utilizare | Publicitate