Devino si tu omul cautat din zona ta ...
Pentru a-ti dezvolta
afacerea!
Click aici
Pentru a-ti dezvolta
cariera profesionala!
Click aici
Pentru a-ti gasi
un job!
Click aici

Forma fetei si coafuri

Deac Maria
Domeniu : Coafura si alte activitati de infrumusetare
Meserie : Coafor
Localitate : Bucuresti / Bucuresti
Click aici
sa vezi lista
Profesionistilor.
Click aici sa
vezi toti profestionistii
din zona ta.

Fiecare cu capul lui!


forma-fetei-si-coafuri1Daca fetele nu au aceeasi forma, este posibil ca tunsorile sa nu fie toate potrivite pentru orice fata? Cand rasfoiti o revista, priviti in oglinda si determinati-va tipul de fata pentru a fi in masura sa alegeti in mod corect noua coafura. Desigur ca o coafeza buna poate modifica o tunsoare jucandu-se cu efectele pentru a atenua anumite unghiuri si reechilibra volumul, dar, intre aceste variabile, trebuie gasit look-ul!

Aceste desene marcheaza liniile mari care vor fi adaptate in functie de diverse stiluri la moda sau in versiunile lor mai clasice pentru a crea iluzia unui oval perfect.

De asemenea, trebuie tinut cont de ceafa, barbie, frunte... care vor fi prezentate ulterior. O eroare comuna ce tine de coafura consta in rezolvarea unei probleme si, simultan, crearea uneia noua. Ceea ce inseamna ca uneori trebuie folosite doua sau trei solutii in acelasi timp. 

Asigurati-va ca analizati intotdeauna coafura finala din profil si din fata pentru a obtine un echilibru!

Fata ovala

forma-fetei-si-coafuri-1
Este fata suava unei madone. Ovalul este considerat a fi modelul ideal, mai mult lung decat lat si bine echilibrat. Majoritatea coafurilor pot fi purtate cu gratie. In schimb, fiti atenta in ce priveste alegerea accesoriilor la moda pentru parul dumneavoastra ca sa nu distrugeti un echilibru natural.

Fata alungita sau prelunga sau ingusta

forma-fetei-si-coafuri-2
Arcada sprancenelor, pometii si osul maxilarului sunt situate la aproximativ aceeasi distanta unele de altele. Ansamblul rezulta, evident, intr-o fata mult mai lunga decat lata. Trebuie sa stiti sa eliminati aceasta lungime. Punctul de coafare trebuie sa fie jos sau parul sa fie separat pe o parte. Parul de lungime medie se potriveste foarte bine cu volumul pe partile laterale pentru a mari si reechilibra volumele. Un breton orizontal si jos pe frunte atenueaza de asemenea acest efect de lungime, intrucat are efect de taiere. Evitati parul taiat la inaltimea umerilor, doar daca nu creati un degrade, si nu conferiti volum in partea superioara a capului ca in coafura sugerata pentru o fata lata.

Fata patrata

forma-fetei-si-coafuri-3
Arcada sprancenelor, pometii si osul maxilarului au aproape aceeasi latime si formeaza o linie orizontala bine definita. Latimea fetei corespunde a mai mult de 2/3 din lungime, creand impresia de patrat. Fireste, trebuie sa evitati o tunsoare la patrat si liniile orizontale. Alegeti o coafura suava si imprecisa, sau voluminoasa, care sa ascunda o parte din chip. Umflati partea superioara a parului pentru a crea un efect de lungime si de fiecare parte a fruntii. Optati pentru o lungime sub maxilar sau mai lung. Un breton asimetric, sau filat cu inceput adanc va indulci linia.

Fata rotunda

forma-fetei-si-coafuri-4
Totul este rotunjit, pometii sunt in mod clar mai lati decat arcada sprancenelor si osul maxilarului. Latimea fetei corespunde a mai mult de 2/3 din lungimea sa. In caest caz trebuie sa creati o calota mai larga decat baza fetei cu un volum pe partea superioara a capului. Toate coafurile sunt bune daca confera o anumita inaltime pe partea superioara a capului si lungime plina pe partea superioara a urechilor si in partea inferioara a chipului degajat. O tunsoare asimetrica sau in diagonala va crea iluzia de lungime. Creati miscari largi de par drapat in sus pentru a degaja fruntea. Evitati parul drept cu lungime plina in partea de jos, bretonul des si liniile orizontale, doar daca nu cautati un aspect in stilul 'bebe chinez'.

Fata lata
forma-fetei-si-coafuri-5
Trebuie sa eliminati efectul de latime prin crearea de linii verticale, aranjand parul in sus. Degajati fruntea si partea de jos a fetei. Umflati partea superioara a parului si partile laterale la inaltimea tamplelor. Evitati coafurile care prind volum pe partile laterale precum in coafura sugerata pentru o fata alungita.

Fata in forma de diamant

forma-fetei-si-coafuri-6
Aceasta forma de fata se distinge prin linii scurte, unghiulare. Pometii sunt in mod clar mai lati decat arcada sprancenelor si osul maxilarului. Latimea fetei corespunde a mai mult de 2/3 din lungimea sa. Alegeti o tunsoare care imbratiseaza tamplele cu riscul de a da volum imediat. Separati parul pe o parte. Creati miscari orizontale care acopera partea superioara a fruntii. Acoperiti pometii si conferiti volum de fiecare parte a barbiei. Evitati efectele 'goale', trase.

Fata in forma de inima

forma-fetei-si-coafuri-7
Osul maxilarului este mai ingust decat pometii; acestia sunt la fel de lati precum arcada sprancenelor.
Calota trebuie sa fie joasa si ingusta, suvitele frontale apropiate. Conferiti volum in partea de jos a fetei.

Fata in forma de trapez sau para

forma-fetei-si-coafuri-8
Osul maxilarului este foarte lat, iar latimea fetei se ingusteaza usor la inaltimea pometilor, si mai usor pentru a intalni arcada sprancenelor. Trebuie sa conferiti un volum considerabil partii superioare a capului, precum si de fiecare parte a fruntii pentru a obtine, in partea inalta a coafurii, o latime mai mare decat baza fetei. Prin jocuri de valuri, ridicati radacinile sau creati adancituri inalte si largi cu o frunte degajata. Degajati de asemenea si partea de jos a fetei.

Alte articole din aceeasi tema:

Dariana Officiel

Mihail

Raspunde #1 | Mihail | 07-06-2011

foarte interesant!!!!!


Narcisa - Elena Oprescu

Raspunde #2 | Narcisa - Elena Oprescu | 07-06-2011

Fata mea este perfect ovala! Mi au spus o mai multi make up artisti si stilisti! Am avut toate frezele si culorile de par posibile, de la tuns scurt ala Sharon Stone pana la plete f lungi, de la negru abanos la violet, orange, blond platinat si in final am ales o culoare naturala si o tunsoare lejera, la fel. Adevarul e ca o tunsoare reusita, adaptata formei geometrice a fetei infrumuseteaza destul de mult! Dar si textura parului e f importanta pt ca un par f fin nu va putea fi aranjat ca un par cu fir gros! Si neaparat parul trebuie sa aiba luciu, indiferent cum ai fi tuns! Asadar, metodele de infrumusetare a parului sunt multiple! Fain articolul tau! Poate ne scrii si ce putem face sa nu se mai despice varfurile! Filatul influenteaza cumva? De cate ori il filam se despica f repede, asa ca am renuntat si tai doar varfurile normal...


Enescu

Raspunde #3 | Enescu | 07-06-2011

:|...cool


O2

Raspunde #4 | O2 | 07-06-2011

P?cat c? nimic nu e perfect.


Matei

Raspunde #5 | Matei | 08-06-2011

In stabilirea coafurii (pieptanaturii) ideale intra atat factori obiectivi (forma si proeminenta fruntii, obrajilor, urechilor, etc., textura, maleabilitatea si ondulatia parului) cat MAI ALES o multitudine de factori SUBIECTIVI, dintre care GUSTUL estetic al clientului (iar gusturile, precum culorile, nu se discuta ...). Culmea este ca aceiasi persoana, in intervale de timp diferite, poate avea optiuni diferite in acest subiect.

Dany

Raspunde #5-1 | Dany | 08-06-2011

Ai dreptate Matei, cred ca felul tunsorii si a coafurii depinde si de starea interioara pe care o ai in momentul in care stai in fata oglinzii si decizi sa schimbi ceva.Cristini

Raspunde #6 | Cristini | 08-06-2011

Acum ca am slabit, constat ca si forma fetei mele a avut de suferit: am trecut de la forma ovala, la ... cum s-o numesc... foarte alungita! Sunt "trasa" la fata si vreau sa ma "echilibrez" cumva! :)

Mia

Raspunde #6-1 | Mia | 08-06-2011

Eu stiu ca fata alungita se bucura de cele mai variate tunsori si e cea mai avantajata, asa ca nu ai decat sa te bucuri! Daca ai fruntea lata ai putea sa incerci un breton, cred ca te-ar avantaja. ;)Oana-Maria

Raspunde #7 | Oana-Maria | 01-12-2011

Interesant...dar as vrea si eu sa imi fac breton, dar nu stiu daca mi-ar sta bine. Am parul foarte lung, adica putin sub fund ondulat si de culoare inchisa iar forma fetei este cam ovala...si inca o problema ar fi ca nu am fruntea prea lata....ce parere aveti mi-ar sta bine?

Tinta Sabina

Raspunde #7-1 | Tinta Sabina | 25-11-2014

Buna Oana, daca te numeri printre norocoasele cu o forma ovala a fetei, poti adopta orice fel de breton, pentru ca acest tip de forma a fetei este cel mai echilibrat dintre toate. Poti alege un breton lung, extrem de versatil, un breton scurt si chic sau un breton intr-o parte, pentru un aer romantic. Cu stima, Sabina Tinta


Deac Maria

Raspunde #7-2 | Deac Maria | 25-11-2014

Bretonul accentueaza trasaturile fetei, putand fi comparat cu o rama de tablou. Cu ajutorul bretonului, ochii, gura sau nasul ies mai mult in evidenta, ceea ce poate fi un real atu pentru multe dintre femei.Florin Popescu

Raspunde #8 | Florin Popescu | 04-02-2013

Interesanta abordare si un mesaj foarte frumos in articol.


Spune parerea ta!

Trimite

Scrieti-ne!


Informatiiprofesionale este inscris in Registrul de Evidenta a Prelucrarilor de Date cu Caracter Personal sub Nr. 22490
Informatii Profesionale © Toate drepturile rezervate

Termeni si conditii de utilizare | Publicitate