Devino si tu omul cautat din zona ta ...
Pentru a-ti dezvolta
afacerea!
Click aici
Pentru a-ti dezvolta
cariera profesionala!
Click aici
Pentru a-ti gasi
un job!
Click aici

Facebook - un model in dezvoltarea site-ului tau

Mallecourt Lionel
Domeniu : Activitati de consultanta in domeniul relatiilor p...
Meserie : Director societate comerciala
Localitate : Bucuresti / Bucuresti
Click aici
sa vezi lista
Profesionistilor.
Click aici sa
vezi toti profestionistii
din zona ta.

Imbunatateste-ti site-ul prin: tranzactii, valoare si competitie1. Tranzactiile de pe reteaua Facebook

Acum, Facebook are o valoare de 70 de miliarde de dolari! Acesta este rezultatul alocarii de actiuni recente pentru Facebook. TechCrunch ofera rezultatele detaliate ale licitatiei anterioare, precum si calendarul licitatiei ajustat, unde pretul de inchidere este pentru:


- 12 ianuarie 2011 de 28.26 dolari;
- 15 decembrie 2010, aproximativ 22.75 dolari;
- 08 decembrie 2010 de 21.90 dolari;
- 01 decembrie 2010 de 21.01 dolari.


Pentru a obtine intotdeauna o cota mai mare, un investitor a dat 55 dolari, pentru a cumpara actiuni in valoare de 124 miliarde de la Facebook. De asemenea este de retinut si ca pe 13 iunie 2009, pentru Facebook capitalul a fost de 6,5 miliarde de euro.


Iata cateva comentarii


Valoarea unui activ este formata din valoarea actualizata a veniturilor viitoare. Desigur, este imposibil de a determina cu exactitate veniturile viitoare, care vor genera actiuni (acestea sunt in functie de dividende). Prin urmare este necesar sa se faca anumite estimari. In mod implicit se creeaza acest lucru, pentru viziunea viitorului, dar in acelasi timp si pentru a monitoriza rezultatul real. PEG a adus ceva nou cu privire la cresterea economica viitoare, dar trebuie tinut cont ca orice proiectie este cu adevarat aleatorie, mai ales intr-un mediu in continua schimbare, la fel ca si stelele, asa sunt si retelele de pe Internet si anume, astazi sunt si maine nu se stie neaparat daca mai apar.

In cazul in care sunt impusi diferiti parametri, pentru a determina valoarea unui material de stoc, atunci sentimentul investitorilor ar putea avea un impact semnificativ asupra preturilor actiunilor, fie pe termen scurt sau lung. La sfarsitul secolului XX s-a tot spus faptul ca Yahoo are probabil, una dintre cele mai bune titulaturi, pentru a cumpara urmatorul deceniu si totusi parca nu este asa. Iar, in vremuri de euforie, de cautare pentru valoarea adaugata si pentru investitori, parca se vor uita de cerinte si fiecare va dori ca acele castiguri substantiale sa fie de partea lor.

Cateva pareri despre investirea intr-un site


- Intensificarea crearii unui deficit. Mark Zuckerberg a ales s-a ramana in afara pietei oficiale si a creat un deficit relativ de actiuni la Facebook. Acesta a constatat ca cererea este destul de  mare avandu-se in vedere notorietatea retelei sociale. Acest lucru a creat in mod artificial ridicarea pretul pe actiuni. Acum va invit sa cititi aceasta scrisoare, care prezinta procesul actiunilor de vanzare si diferenta esentiala din domeniul culturii, intre reteaua Facebook si Google, dupa cum urmeaza: 'Conform documentului depus la SEC, Google pare ca vrea, chiar este dornica de a-si incepe activitatea ca si o companie tranzactionata public, in speranta sa stea departe de anumite tranzactii. Concluzie preferata pentru a caracteriza ultimul val de oferte publice bazata pe speculatii. In schimb, Google are in vedere o licitatie a actiunilor, care a crescut la 2.7 miliarde de dolari si este totodata si un proces deschis tuturor ofertantilor.' In timp ce Facebook: '(...) nu pun la indoiala regulile de pe Wall Street, dar am aprobat un acord cu Goldman Sachs, pentru a construi un adapost, prin care investitorii pot transforma si cumpara blocuri de Facebook pe actiuni.'

- Tine-ti cont de contextul general. Pentru a investi, atunci este esential sa aveti un mediu stabil. Nu voi intra in detalii, dar va conta sa te gandesti ca vei creste in urmatorul an pe site, asta nu inseamna ca vei si creste propriu-zis. O mare parte dintre problemele structurale nu au un raspuns valabil si elementele de incertitudine pot inca sa predomine in acest spatiu.

- Tine-ti cont de ritmul de schimbare. Cresterea de afaceri de Internet este de multe ori exagerata. Investitorii nu vad suficient credit in noii jucatori si pot doar sa vina in trecere, ca apoi sa se ascunda intr-o societate, care pare a fi imbatabila. Am mentionat deja reteaua Yahoo, dar ar putea fi considerat un exemplu si site-ul SecondLife. In anul 2007, acest site ar fi putut sa atraga, probabil, in timp ce multimile de astazi, de abia daca au auzit despre el.

- Valoarea de actiuni este importanta! Daca credeti ca Facebook va mentine pozitia de ultradominare pe retelele sociale, atunci aceasta va fi si in masura sa continue sa valorifice si sa creasca puternic (toate acestea intr-un mediu economic relativ stabil). Si de ce nu, daca sunt sustinatori? Principalele defecte ale unei astfel de investitii privesc partea: economica, imaginea corporativa, mereu ai nevoie de investitori optimisti si trebuie sa tii cont ca exista doar o posibila aparitie a unui eventual venit substantial.


Alte articole din aceeasi tema:

Dariana Officiel

Narcisa - Elena Oprescu

Raspunde #1 | Narcisa - Elena Oprescu | 27-03-2012

Foarte interesant articolul tau Lionel! Se pare ca esti la curent cu toate noutatile! :) Intr-adevar a crescut foarte mult notorietatea retelei, asta si pentru ca multe persoane publice si-au creat pagina de profil si multi fani ii urmaresc indeaproape, lucru ce nu este posibil prin intermediul Tv-ului sau al altor mijloace de comunicare. Succesul s-a datorat in special unor factori psihologici cum are fi : nevoia de afirmare si comunicare, nevoia de socializare la anumite standarde, posibilitatea de a avea "prieteni" persoane publice care altfel ar fi intangibile. Nu contest enormul succes al FB-ului dar ca orice "trend" totul este trecator! Daca ne aducem aminte de HI5 cata valva s-a facut si acum e ca si mort...banuiesc ca si reteaua FB in 3 ani maxim va fi uitata daca nu are loc o schimbare de strategie rapida. Oamenii s-au plictisit deja de barfe, status-uri "ce-am facut, unde am fost". Este o oportunitate excelenta de a te afirma si a face networking, asta pana cand BOOM apare o alta retea mult mai interesanta si toate "albinele" migreaza sa-si culeaga nectarul dincolo. :)


Daniela

Raspunde #2 | Daniela | 04-05-2012

A investi intr-un site nu este nici simplu, nici ieftin si cu atat mai putin ...sigur. :) Afacerile pe internet pot fi extrem de "volatile" iar concurenta poate stie ce faci in fiecare moment.Deci...succes! :)


Spune parerea ta!

Trimite

Scrieti-ne!


Informatiiprofesionale este inscris in Registrul de Evidenta a Prelucrarilor de Date cu Caracter Personal sub Nr. 22490
Informatii Profesionale © Toate drepturile rezervate

Termeni si conditii de utilizare | Publicitate