Devino si tu omul cautat din zona ta ...
Pentru a-ti dezvolta
afacerea!
Click aici
Pentru a-ti dezvolta
cariera profesionala!
Click aici
Pentru a-ti gasi
un job!
Click aici

Exercitarea profesiei de Executor Judecatoresc

Giurgea Bucur
Domeniu : Activitati de justitie
Meserie : Executor judecatoresc(tribunal,judecatorie)
Localitate : Bucuresti / Bucuresti
Click aici
sa vezi lista
Profesionistilor.
Click aici sa
vezi toti profestionistii
din zona ta.

Ce face un Executor Judecatoresc si conditii pentru a deveni Executor


 

702987009539502.jpgUn executor judecatoresc este acea persoana care, inainte de toate, este licentiata in drept si are capacitate deplina de exercitiu, are doar cetatenie romana si domiciul in Romania, nu are antecedente penale si se bucura de o buna reputatie si este apta din punct de vedere medical pentru exercitarea functiei. Pe langa toate acestea, mai intervine o conditie esentiala si anume sa fi indeplinit, in decurs de doi ani, functia de executor judecatoresc stagiar si sa fi promovat examenul de capacitate sau, dupa caz, a exercitat timp de 3 ani o functie de specialitate juridica si a promovat examenul de admitere in profesie.


O persoana in calitate de executor judecatoresc desfasoara activitati precum: pune in executare dispozitiile cu caracter civil din titlurile executorii, notifica actele judiciare si extrajudiciare, comunica actele de procedura, recupereaza pe cale amiabila orice creanta, aplica masurile asiguratorii dispuse de instanta judecatoreasca, constata unele stari de fapt in conditiile prevazute de Codul de procedura civila, intocmeste procese verbale de constatare in cazul unei oferte reale urmate de consemnarea sumei de catre debitor, intocmeste protestul de neplata a cambiilor, biletelor la ordin si a cecurilor, dupa caz si intocmeste orice alte acte sau operatiuni date de lege in competenta lui.


Cum am mentionat in randurile anterioare, pentru ca o persoana sa devina executor judecatoresc este nevoie ca, printre altele, sa indeplieasca un stagiu in aceasta profesie. In acest sens Uniunea Nationala a Executorilor Judecatoresti organizeaza periodic un concurs de admitere in aceasta profesie.


Pentru a aplica la stagiul de executor judecatoresc este necesar ca persoana doritoare sa indeplineasca cateva coditii si anume: sa corespunda conditiilor cerute la art. 15 lit. a)-f), sa fi promovat examenul de admitere in profesia de executor judecatoresc organizat de Uniunea Nationala a Executorilor Judecatoresti si de Ministerul Justitiei, sa se afle in perioada de stagiu pana la promovarea examenului de capacitate si sa fie angajat intr-un birou de executor judecatoresc.


Alte articole din aceeasi tema:

Dariana Officiel

Ramona Cojocaru

Raspunde #1 | Ramona Cojocaru | 27-06-2014

Multumim Dl. Giurgea, este un etalon pentru practicienii acestui domeniu.

Giurgea Bucur

Raspunde #1-1 | Giurgea Bucur | 27-06-2014

Cu placere...iar pentru ceilalti, un punct de pornire a interesului asupra profesiei de executor judecatoresc! Cu stima, Giurgea BucurSpune parerea ta!

Trimite

Scrieti-ne!


Informatiiprofesionale este inscris in Registrul de Evidenta a Prelucrarilor de Date cu Caracter Personal sub Nr. 22490
Informatii Profesionale © Toate drepturile rezervate

Termeni si conditii de utilizare | Publicitate