Devino si tu omul cautat din zona ta ...
Pentru a-ti dezvolta
afacerea!
Click aici
Pentru a-ti dezvolta
cariera profesionala!
Click aici
Pentru a-ti gasi
un job!
Click aici

Evolutia Comunicatiilor Mobile

Cozma Adriana
Domeniu : Activitati de realizare a soft-ului la comanda (so...
Meserie : Consultant in informatica
Localitate : Timisoara / Timis
Click aici
sa vezi lista
Profesionistilor.
Click aici sa
vezi toti profestionistii
din zona ta.

Din nevoia pentru securitate publica


evolutia-comunicatiilor-mobileTraim in era tehnologica in care totul se dezvolta foarte repede. Dar a durat mult timp pana sa se ajunga aici. M-am gandit ca poate e interesant sa aruncam o privire rapida asupra inceputurilor comunicatiilor mobile. 

Prima nevoie de comunicatii mobile s-a nascut din nevoia pentru securitate publica. In 1921, politia din Detroit a inceput experimentele cu plasarea statiilor radio in masini de patrula. In 1921, Bell Labs, a construit, primul telefon mobil pentru masina. Dar a durat pana in 1947 cand Bell Labs a venit cu ideea de a dispersa transmitatori de mica putere pe o arie mare care sa poata 'duce' convorbiri telefonice. A fost o idee grozava-- cu mult timp inaintea de realizarea ei efectiva.

In 1970, competitia s-a dat pentru dezvoltarea unui sistem eficient de telefonie celulara si primii intrati au fost AT&T Bell Labs si Motorola. Bell Labs a primit un patent in 1972 pentru ce s-a numit 'sistem de comunicatie mobila, in timp de Martin Cooper de la Motorola a inventat primul aparat mobil in 1973. S-a numit DynaTrac, si a fost ilustrat in 1973 pintr-un material promotional de la Motorola. Cooper a folosit un prototip pentru a-si apela rivalii de la Bell Labs. Au trecut 10 ani pana cand prototipul a devenit comercial, si costul lui se ridca la 4000$.

In timp ce aveau loc teste a unui system celular in zona Chicago , Washington DC in iulie 1978, prima exploatare a sistemului se crede sa fi avut loc cu 2 luni inainte in Bahrain . A urmat Japonia cu lansarea sistemului in 1979. Apoi Arabia Saudita 1981. In Europa , Danemarca, Finlanda si Suedia au debutat cu Systemul Nordic de Telefonie Mobila. primul sistem multinational de telefonie mobila. 

Prima exploatare comerciala in SUA s-a facut la Chicago in 1983.

La inceputul anilor 80, cei care au adoptat telefonia mobila, au folosit telefoane masive de marimea unei valize mai mici, cum ar fi HotLine Combi Talkman de 3.6 kg din Suedia creat de Ericsson si Mobira Talkman de la Nokia de 5kg. Talkman , lansat in 1984, a fost primul mobil lansat de Nokia si vandut in SUA, sub numele de Radio Shack. Cele 2 telefoane au marcat inceputul unei competitii intre vecinii nordici care persista pana in ziua de astazi.

Odata ce telefonul mobil a devenit un dispozitiv ce se tine in mana, era necesar sa devina mai mic, mai usor si mai ieftin. In 1973 prototipul DynaTrac a cantarit 1.1 kg si parea mai degraba o caramida decat orice altceva. Pana in 1984 cantarea aproape 900 g. In 1996, StarTac cantarea 87 g. V70 lansat in 2002 cantarea 82g si are un design inovativ si atractiv menit sa capteze atentia unei piete noi de nisa, a cumparatorilor de telefoane mobile care le considera un accesoriu de moda.
(sursa Forbes)

Alte articole din aceeasi tema:

Dariana Officiel

Nici un comentariu pana acum.
Fii primul care comenteaza acest articol!
Spune parerea ta!

Trimite

Scrieti-ne!


Informatiiprofesionale este inscris in Registrul de Evidenta a Prelucrarilor de Date cu Caracter Personal sub Nr. 22490
Informatii Profesionale © Toate drepturile rezervate

Termeni si conditii de utilizare | Publicitate