Devino si tu omul cautat din zona ta ...
Pentru a-ti dezvolta
afacerea!
Click aici
Pentru a-ti dezvolta
cariera profesionala!
Click aici
Pentru a-ti gasi
un job!
Click aici

Entropionul la caine

Ghemulet Georgiana
Domeniu : Activitati veterinare
Meserie : Medic veterinar
Localitate : Bucuresti / Bucuresti
Click aici
sa vezi lista
Profesionistilor.
Click aici sa
vezi toti profestionistii
din zona ta.

O afectiune a ochilor des intalnita la caini


Aveti un catel care are pleoapele intoarse spre interior, care clipeste des si lacrimeaza exagerat? In acest caz poate fi vorba de entropion.

Entropionul este o afectiune oftalmologica des intalnita, caracterizata de intoarcerea marginii libere a pleoapei spre interior, adica spre cornee. Din aceasta cauza cainele va avea corneea rosie, iritata, va lacrima exagerat si va avea o jena la clipire, care va duce chiar la modificari comportamentale. Este posibil ca de jur imprejur sa se formeze puroi sau ochiul sa se opacifieze. Catelul poate deveni nervos din cauza durerii .

Este o afectiune transmisa genetic, dar poate fi si dobandita in cursul vietii, ca urmare a unor traumatisme oculare sau perioculare si diverse afectiuni dermatologice locale. Din pacate se poate complica – animalul poate face keratita acuta, conjunctivita, ulcer corneean sau blefarita, adica diverse inflamatii la nivelul ochiului dar si pe langa.

Apare mai des la unele rase

Aceasta afectiune se intalneste, in urma consultatiei la medicul veterinar specialist, mai des la rase precum Sharpei, Tosa-inu, Rottweiler, Labrador, Golden retriever, Chow-chow, Bulldog dar si la alte rase sau la metisi. Diagnosticul se poate pune pe baza examinarii oftalmologice de specialitate, dificultatea constand in evaluarea afectiunilor concurente, precum gravitatea keratitelor sau conjunctivitelor asociate. Cainele afectat poate fi tratat numai prin operatie, procedeu prin care se restabileste pozitia normala a marginii libere a pleoapei afectate.

Poate recidiva

Chiar daca dupa operatie animalul suporta un tratament postoperator si totul revine la normal, din pacate entropionul poate recidiva. Chair si asa, este bine de stiut ca aceasta boala nu trebuie ignorata pentru ca sanatatea globului ocular poate fi afectata. Este o afectiune care poate chinui cainele tau, mai ales pentru ca produce durere iar in stadii avansate poate duce la diminuarea acuitatii vizuale prin inflamatiile ce se produc la nivelul ochiului.

Daca ai un catel care este dintr-o rasa cu risc de entropion este bine sa alegi sa consulti medicul veterinar si sa descoperi cum poate fi diagnosticata si tratata din timp aceasta afectiune, pentru ca tu sa stai linistit iar cainele tau sa se bucure de viata.

Alte articole din aceeasi tema:

Dariana Officiel

Nici un comentariu pana acum.
Fii primul care comenteaza acest articol!
Spune parerea ta!

Trimite

Scrieti-ne!


Informatiiprofesionale este inscris in Registrul de Evidenta a Prelucrarilor de Date cu Caracter Personal sub Nr. 22490
Informatii Profesionale © Toate drepturile rezervate

Termeni si conditii de utilizare | Publicitate