Devino si tu omul cautat din zona ta ...
Pentru a-ti dezvolta
afacerea!
Click aici
Pentru a-ti dezvolta
cariera profesionala!
Click aici
Pentru a-ti gasi
un job!
Click aici

Efectele adverse ale anticonceptionalelor

Butoiu Florina
Domeniu : Activitati de asistenta medicala specializata
Meserie : Medic de specialitate
Localitate : Bucuresti / Bucuresti
Click aici
sa vezi lista
Profesionistilor.
Click aici sa
vezi toti profestionistii
din zona ta.

Ce se va schimba in rau dupa administrarea lor

622195253008407.jpgAnticonceptionalele sunt niste pilule produse pe baza de hormoni artificiali. Atunci cand sunt administrate, in organism se produc cateva modificari: ovulatia este inhibata, iar mucusul din colul uterin isi schimba proprietatile, defavorizand penetrarea spermatozoizilor. Pilula contraceptiva  nu prezinta o siguranta de 100%, insa este mijlocul cel mai fiabil daca este administrata corect. 

De cele mai multe ori, femeile recurg la anticonceptionale datorita avantajelor pe care acestea le au. Dezavantajele folosirii pilulelor contraceptive sunt, insa, mai numeroase si mai putin cunoscute celor care apeleaza la ele. Un lucru deja bine stiut este ca pilulele nu ofera protectie impotriva bolilor cu transmitere sexuala, ci pot chiar favoriza dezvoltarea unor infectii precum HIV, Chlamidia, Gonoreea sau Candida. 

In cazul administrarii pe termen indelungat, anticonceptionalele pot determina infertilitatea, care poate dura de la 2-3 luni, pana la 6-12 luni, cu sau fara prezenta ciclului menstrual. Mai mult decat atat, nu este recomandat sa se pastreze sarcina decat dupa cel putin 2-3 cicluri normale de la intreruperea pilulelor. Altfel, exista riscul ca bebelusul sa nu se dezvolte in conditii normale.

Pilulele contraceptive pot determina infarctul cardiac sau pulmonar si favorizeaza coagularea sangelui. De aceea anticonceptionalele nu sunt recomandate persoanelor obeze, cu varice, fumatoare sau cu hipertensiune arteriala. Mai mult decat atat, femeile care apeleaza la aceasta metoda de contraceptie se supun la riscul de a se trezi cu diferite forme de cancer la san, la colul uterin sau la ovare. Primele doua forme de cancer apar in special la persoanele care incep tratamentul cu anticonceptionale sub varsta de 20 de ani, iar cel ovarian poate fi determinat de folosirea pastilelor pe termen indelungat.

Printre efectele secundare, mai putin grave, care apar odata cu administrarea pilulelor se numara modificari ale starii psihice, modificari de greutate, aparitia celulitei, cresterea pilozitatii corporale, stari de greata, dureri in timpul contactului sexual, scaderea libidoului si chiar diminuarea menstruatiei pana la absenta ei.

Alte articole din aceeasi tema:

Dariana Officiel

Loredana

Raspunde #1 | Loredana | 10-09-2013

Eu iau anticonceptionale de aproape 4 ani si nu am avut niciun efect advers, dintre cele mentionate la sfarsitul articolului dar am auzit prietene care au renuntat la anticonceptionale din aceste cauze. Difera foarte mult de la femeie la femeie...Sper sa nu intampin probleme, fiind intr-o relatie stabila este cea mai la indemana si sigura cale de protejare impotriva unei sarcini.

Butoiu Florina

Raspunde #1-1 | Butoiu Florina | 10-09-2013

Aceste efecte nu apar la toate femeile, ci la 10-30% dintre ele, in functie de factori care tin de tipul de anticonceptional folosit, de organismul femeii, de caracteristicile genetice si de obiceiuri (ca de exemplu fumat); Din acest motiv este bine ca la orice observati in neregula cu organismul dvs sa va duceti la medicul ginecolog si acesta va va sfatui daca este necesar sa renuntati la pastile sau sa le schimbati. Multa sanatate, dr. Butoiu FlorinaCatalina Ion

Raspunde #2 | Catalina Ion | 10-09-2013

Copilul poate avea probleme daca este conceput la scurt timp dupa oprirea pastilelor sau chiar in timpul administrarii? (ma refer la cazurile in care se uita administrarea uneia sau a mai multor pilule)

Butoiu Florina

Raspunde #2-1 | Butoiu Florina | 10-09-2013

In unele cazuri infertilitatea poate dura de la 1 la 12 luni dupa incetarea administrarii pilulelor. Totusi exista si cazuri in care nu se intampla asa. se recomanda ca sarcina care va urma dupa contraceptive sau aiba loc dupa cel putin doua-trei cicluri normale de la intreruperea anticonceptionalelor. Nu se poate garanta ca folosirea anticonceptionalelor nu va afecta formarea fatului. Numai bine!Liliana L.

Raspunde #3 | Liliana L. | 10-09-2013

Pot sa iau anticonceptionale in perioada alaptarii? Sau este complet interzis? Multumesc

Butoiu Florina

Raspunde #3-1 | Butoiu Florina | 10-09-2013

Anticonceptionalele nu se administreaza pe perioada alaptatului deoarece hormonii trec in lapte iar micutul nu are ficatul destul de dezvoltat pentru a-i metaboliza. Asadar macar in primele 3 luni se recomanda alte metode contraceptive. Eu recomand ca pe toata perioada alaptarii sa se foloseasca altceva mai ales ca hormonii din pilule pot sa scada productia de lapte al mamei. Multa sanatate, dr Butoiu FlorinaSpune parerea ta!

Trimite

Scrieti-ne!


Informatiiprofesionale este inscris in Registrul de Evidenta a Prelucrarilor de Date cu Caracter Personal sub Nr. 22490
Informatii Profesionale © Toate drepturile rezervate

Termeni si conditii de utilizare | Publicitate