Devino si tu omul cautat din zona ta ...
Pentru a-ti dezvolta
afacerea!
Click aici
Pentru a-ti dezvolta
cariera profesionala!
Click aici
Pentru a-ti gasi
un job!
Click aici

Echitatia cel mai frumos sport

Andreea Alina
Domeniu : ...
Meserie : ...
Localitate : Bucuresti / Bucuresti
Click aici
sa vezi lista
Profesionistilor.
Click aici sa
vezi toti profestionistii
din zona ta.

Interactiunea cu un prieten necuvantator


Primul contact dintre om si cal isi are originea in preistorie, atunci cand cabalinele reprezentau o necesitate pentru supravietuire. Datorita fortei fizice, acestea au castigat un rol important in ceea ce priveste evolutia omenirii, fiind folosite pentru tractiune si ulterior, apreciate pentru gratia si eleganta lor, dand nastere sportului numit echitatie.  Echitatie poate fi definita ca fiind o interactiune dintre om si cal, imbinand exercitiul fizic cu iubirea fata de animale, imbracand forma unei arte. Se poate afirma ca echitatia reprezinta cel mai frumos sport intrucat acesta are la baza comunicarea  dintre om si animal, ceea ce stimuleaza increderea si respectul dintre cei doi.
 
Echitatie poate avea mai multe forme: sport, terapie ori ca activitatea recreativa. Un nume cunoscut in lumea calariei, Laurentiu Covaci, spune ca „echitatia dezvolta un lucru foarte important: increderea. Persoanele cu handicap fizic care fac acest sport isi pot invinge acest handicap. Cel putin in strainatate, terapia calare este foarte des folosita pentru persoanele cu deficiente. In conditiile in care din afara fenomenului vezi un cal mare de care initial te poti speria, atunci cand ajungi acolo sus si incepi sa-l manevrezi, sa-l controlezi, prinzi o incredere foarte mare in tine, in ceea ce poti face tu pe mai departe in viata. Iti dai pur si simplu seama ca nu exista obstacole mari in viata“. Pe langa efectele benefice oferite de acest sport, in ceea ce priveste terapia, acesta reprezinta o buna oportunitate de dezvoltare fizica si psihica a copiilor. Conform studiilor efectuate de diferiti oameni de stiinta, s-a demonstrate ca exista dorinta de apropiere din partea copiilor fata de animale. Exista o legatura emotionala intre aceste doua fiinte, copilul avand posibilitatea sa ofere si sa primeasca iubire neconditionata, din partea celor care nu cuvanta. Un alt beneficiu adus in ceea ce priveste relatia copilului cu calul este acela ca inlesneste dezvoltarea lor sociala si emotionala, creaza o stare de spirit pozitiva, invatandu-l sa relationeze mai usor cu oamenii din jur.   reprezinta o lectie pentru cel mic, invatandu-l sa iubeasca natura, sa devina mai sensibil si mai responsabil fata de toate fiintele vii. Studiile arata ca cei care interactioneaza cu un animal au o capacitate mai mare de a empatiza, de a intelege comportamentul nonverbal, loialitatea si increderea. Practicarea unui sport de la o varsta frageda asigura o buna dezvoltare a celui mic, reprezentand chiar o investitite care se va vedea in timp, odata cu trecerea anilor.
 
Calaria poate fi practicata de oricine, insa, un aspect deosebit de important este locul unde alegeti sa practicati acest sport. In Romania exista mai multe locatii, insa doar cateva cluburi sunt profesioniste. Aici cei dorinci de a interactiona cu caii sunt indrumati de sportivi de performanta, cu o pregatire temeinica in ceea ce priveste echitatia, oameni profesionisti care au cunostinte despre psihologia cailor si va pot oferi sfaturi corecte referitoare interactiunea cu aceste fiinte minunate. Acestia sunt oamenii care intr-adevar apreciaza acest sport si il ridica la rang de arta, oameni care pretuiesc caii si care profeseaza  din pasiune, nu doar pentru a le servi nevoilor financiare.

Alte articole din aceeasi tema:

Dariana Officiel

Doina

Raspunde #1 | Doina | 20-11-2013

Sentimentul de libertate, atunci cand esti doar tu si calul nu se compara cu nimic altceva. Iti limpezeste mintea, te face sa te simti mai bun, mai calm, mai demn. Mi se pare super. Cel mai frumoasa activitate de petrecere a timpului liber! Felictarii pentru articol.

Andreea Alina

Raspunde #1-1 | Andreea Alina | 21-11-2013

Este intr-adevar o activitate foarte frumoasa si folositoare. Multumesc pentru aprecieri!Florin

Raspunde #2 | Florin | 20-11-2013

Este un sport foarte frumos. Din pacate este si destul de scump. Dar eu zic ca merita. O ora cu acele fiinte minunate merita toti banii. Ma bucur ca sunt ingrijiti cu multa atentie si sunt dresati foarte frumos. E o bucurie sa ii vezi si sa imparti timpul cu ei. Din pacate am vazut Romania are cateva minusuri. Aici totul se face asa mai in graba, mai hai sa luam banii si gata. De exemplu in strainatate, atunci cand m-am dus la calarie nu m-am urcat pe cal si gata. Am inceput prin a pregati calul de calarie, i-am dat mici recompense, l-am mangaiat si apoi ne-am dus la calarit. La final, am dezechipat calul, l-am periat si i-am dat alte recompense. A fost asa ca un ritual. A fost mult mai placut.

Andreea Alina

Raspunde #2-1 | Andreea Alina | 21-11-2013

In centrele profesioniste de la noi acest ritual are loc si are un rol foarte important. Pacat ca aceste cluburi nu sunt suficient de mult promovate pentru ca oamenii sa merga acolo. In rest sunt tot felul de persoane (calareti de ocazie)care au invatat sa calareasca intamplator, nerespectand normele de calarie (linia corpului, unghi etc) si care pur si simplu pacalesc oamenii, fara sa-i invete lucruri corecte, mai grav pot exista si accidente si care, nu in ultimul rand, fac arta echitatiei de ras. Este bine ca cei care vor sa practice acest sport sa se orinteze catre cluburi de performanta, cluburi care au reputatie si unde exista profesionisti. La noi in tara exista aceste cluburi, dar nu prea sunt promovate, acolo unde chiar se face echitatie.Iuga Maria

Raspunde #3 | Iuga Maria | 21-12-2013

Intradevar echitatia este cel mai frumos sport si mai important deoarece la baza sta legatura om-animal :) Practic acest sport si am un cal , Bruno care dupa cearta cu BFF-ul meu m-a ajutat sa devin : MAI PUTERNICA !!! IL IUBESC :))) Dar din pacate in Romania nu este o cultura foarte dezvoltata si echitatia nu este pretuita la adevarata ei valoare :)


Spune parerea ta!

Trimite

Scrieti-ne!


Informatiiprofesionale este inscris in Registrul de Evidenta a Prelucrarilor de Date cu Caracter Personal sub Nr. 22490
Informatii Profesionale © Toate drepturile rezervate

Termeni si conditii de utilizare | Publicitate