Devino si tu omul cautat din zona ta ...
Pentru a-ti dezvolta
afacerea!
Click aici
Pentru a-ti dezvolta
cariera profesionala!
Click aici
Pentru a-ti gasi
un job!
Click aici

Documente obligatorii pentru dosarul de angajare

Diana Croitoru
Domeniu : Activitati juridice
Meserie : mediator
Localitate : Bucuresti / Bucuresti
Click aici
sa vezi lista
Profesionistilor.
Click aici sa
vezi toti profestionistii
din zona ta.

Acte necesare 


dosarul-de-angajareLa incheierea contractului individual de munca veti avea in vedere verificarea sustinerilor salariatului prin prezentarea de documente doveditoare ale acestora. In principiu, daca salariatul va prezinta documente false sau incorecte, veti putea anula contractul de munca.

Exista acte care trebuie obligatoriu solicitate, potrivit diferitelor dispozitii legale.

1. Buletinul de identitate sau cartea de identitate;
2. carnetul de munca, daca persoana candidata a mai fost angajata;
3. adeverinta de la angajatorul precedent, care sa ateste activitatea desfasurata la acesta, vechimea in munca, in meserie sau in specialitate;
4. curriculum vitae. Nu se mai utilizeaza forma narativa (• „m-am nascut..., am absolvit..., am fost permanent preocupat de... etc.), ci o forma succinta si clara. Totusi, unii angajatori continua sa solicite, alaturi de curriculum vitae, si un memoriu de activitate, in care candidatul se va exprima cursiv si pe larg.
5. diplome de studii liceale, postliceale, universitare, postuniversitare, doctorat, scoli de arte si meserii etc.;
6. avize, autorizatii, atestari necesare pentru exercitarea meseriei sau profesiei;
7. avizul sau certificatul medical;
8. livretul militar sau adeverinta de recrutare;
9. cazierul judiciar;
10. nota de lichidare reprezinta un document din care rezulta situatia debitelor la angajatorul precedent (daca persoana a mai fost angajata);
11. fisa de evaluare a performantelor profesionale individuale din anul anterior (fotocopie), respectiv recomandare de la angajatorul precedent. Daca persoana se incadreaza in munca pentru prima data, recomandarea se va putea elibera de catre unitatea de invatamant absolvita.

Exista mai nou modelul European de CV.
Modelul comun european de curriculum vitae cuprinde urmatoarele categorii de informatii:
a) informatii cu caracter personal, limbi straine cunoscute, experienta profesionala si studiile urmate;
b) alte aptitudini ale persoanei, in special aptitudini tehnice, organizatorice, artistice informatii si sociale;
c) informatii suplimentare care pot fi mentionate in CV sau intr-o anexa a acestuia.

Alte articole din aceeasi tema:

Dariana Officiel

Marian

Raspunde #19 | Marian | 20-03-2014

Daca stie cineva sa-mi comunice daca este oblgatoriu de fisa tip A B pentru angajare in functia de agent vanzari? Astept raspuns. Va multumesc!


Elena Loredana

Raspunde #20 | Elena Loredana | 10-06-2014

Buna ziua, daca sunt anagajata la o societate cu 8h/zi si vreau sa ma angajez la inca o societate cu 2h/ zi, trebuie sa aduc ceva documente de la societatea la care sunt angajata cu 8h?


paula dudau

Raspunde #21 | paula dudau | 07-08-2014

Va rog sa ma ajutati cu un raspuns. Lucrez ca muncitor necalificat, asa sunt angajata in fisa postului. Dar iarna ma obliga sa lucrez ca fochist si paznic, muncitor calificat nici nu se pune problema zice ca nu se poate ca nu am bac-ul, cursurile (scoala) si toate documentele le am, toate acestea le-am facut cu ani in urma din pura placere, acum profita de aceasta, cu a-si putea iesi din cauza? Mentionez ca toate actele le am depuse la resurse umane dar nu se poate trece pe post de muncitor calificat (fochist) ma repet ca nu am bac-ul luat. chiar i-mi tb.? dar am voie sa lucrez in aceste domenii fara angajarea de drept? Astept cu nerabdare un raspuns.


Georgiana

Raspunde #22 | Georgiana | 06-09-2016

Buna seara, va rog...se poate face o angajare doar cu o copie de buletin? și va rog să-mi mai răspundeți la o întrebare, se poate ca pe contractul de munca sa fiu la 8 ore / 40 ore pe saptamana, dar in realitate sa muncesc 8 ore, 30 de zile din 30? ce pot face? unde sa ma adresez? va mulțumesc.

Sergiu Cioban

Raspunde #22-1 | Sergiu Cioban | 08-09-2016

Da, se poate! in legatura cu programul de lucru, angajatorul poate modifica programul de lucru din motive economie. Aceasta reducere poate fi facuta insa dupa o perioada de intrerupere temporara a activitatii mai mare de 30 de zile, modificand programul de la 5 zile la 4 zile de lucru pe saptamana. Legea nu prevede daca pe motive economice angajatorul poate reduce numarul de ore de lucru zilnice, insa modificarile aduse CIM in opinia mea ar trebui facuta prin act aditional cu acordul ambelor parti.Georgiana

Raspunde #23 | Georgiana | 13-09-2016

Va mulțumesc mult. Dar la mine problema e ca programul de lucru nu a fost redus ci marit. Adica de la 160 de ore pe luna cum prevede CIM. La 240 de ore pe luna fara nici un liber fara alți bani in plus nimic.


ionut

Raspunde #24 | ionut | 20-10-2016

Pentru angajare ca sofer profesionist, de ce am nevoie inafara de copie CI, permis, fisa medicala?


petrisor

Raspunde #25 | petrisor | 24-01-2018

Am atestat plus diploma pt agent securitate, însa am doar 5 clase am lucrat 6 ani la BGS, am plecat 2 ani afara, iar acum cînd sa ma angajez la alta firma mi sa spus ca îmi trebuie diploma pt cel putin 8 clase alfel nu ma poate angaja, eu nu prea cred ca nu se poate. Mentionez am lucrat cu contract legal la BGS am primit decizia vechimea de fapt cînd am plecat, întrebarea mea este de ce nu pot din cauza unei diplome de studi sa lucrez? cum am spus am atestat eliberat de ipj diploma tot ce trebuie pt funtia de agent securitate.


3 2 1 »
Spune parerea ta!

Trimite

Scrieti-ne!


Informatiiprofesionale este inscris in Registrul de Evidenta a Prelucrarilor de Date cu Caracter Personal sub Nr. 22490
Informatii Profesionale © Toate drepturile rezervate

Termeni si conditii de utilizare | Publicitate