Devino si tu omul cautat din zona ta ...
Pentru a-ti dezvolta
afacerea!
Click aici
Pentru a-ti dezvolta
cariera profesionala!
Click aici
Pentru a-ti gasi
un job!
Click aici

Dobandirea echilibrului prin exercitii specifice

Vrabie Radu
Domeniu : Activitati ale centrelor de fitness
Meserie : instructor de fitness
Localitate : Giurgiu / Giurgiu
Click aici
sa vezi lista
Profesionistilor.
Click aici sa
vezi toti profestionistii
din zona ta.

Exemple de exercitii simple


Gasirea echilibrului trebuie sa fie important inainte de a practica o activitate fizica intensa. A fi capabil sa-ti controlezi echilibrul si agilitatea este mai important decat a fi musculos. Avem nevoie de acestea pentru bunastarea de zi cu zi.

Stapanirea echilibrului
Stati drept, picioarele unul langa altul. Ridicati un picior in asa fel incat piciorul sa fie la nivelul genunchiului si tineti-l in pozitia asta timp de 30 secunde. Daca acest exercitiu este prea usor, puneti-va 'in pericol' prin extensia piciorului inainte si inapoi, indoiti piciorul de sprijin, inclinati-va usor in lateral si incercati sa va mentineti echilibrul. Acest exercitiu isi propune sa va dezvolte capacitatea de a controla pozitia de dezechilibru.

Echilibru si proprioceptie
Termenul de proprioceptie include concepte de constientizare a imaginii corpului si pozitionarea lui in spatiu. Pentru a invata cum sa va controlati corpul in spatiu, realizatie exercitiile de mai sus cu ochii inchisi. Acest exercitiu simplu este foarte util pentru corectarea posturii si pentru a ajuta muschii profunzi sa lucreze (acei muschi situati pe osatura corpului). 
Sfat: realizati aceste exercitii departe de mobila si alte obiecte susceptibile de a fi sparte in caz de cadere.

Accesorii in gasirea echilibrului
Pentru a va exersa ehilibrul, exista tavi instabile de forma unei jumatati de minge. Ele se comercializeaza, indeosebi, in magazinele de sport. Asezati partea rotunjita pe sol si asezati platforma. Nu va ramane decat sa compensati dezechilibrul cu corpul. Exista si aparate petru echilibru in salile de sport. Ele se prezinta sub forma unei platforme pe care se efectueaza miscari circulare cu viteza variabila. Aceste aparate sunt foarte utile pentru a lucra cu membrele inferioare amortizate, mentinand in acelasi timp controlul membrelor superioare.

Alte articole din aceeasi tema:

Dariana Officiel

Diana Gym

Raspunde #1 | Diana Gym | 19-03-2012

Da..asa este Radu, multumim! Echilibrul corpului atat in pozitii statice, cat si in deplasare, se poate mentine cu ajutorul miscarilor compensatorii ale diferitelor segmente, miscari ce asigura pozitia centrului de greutate al corpului deasupra suprafetei de sprijin.

Liliana

Raspunde #1-1 | Liliana | 19-03-2012

Corect, conditiile de mentinere a echilibrului depind de schimbarile pozitiei corpului sau a suprafetei de sprijin, de deplasare a centrului de greutate.Leo

Raspunde #2 | Leo | 19-03-2012

Senzatiile chinestezice sau musulo-articulare fac parte din grupa senzatiilor proprioreceptive alaturi de senzatiile de echilibru. In timpul efectuarii miscarii respective, simtul chinestezic ne informeaza in permanenta despre pozitia partilor corpului sau a segmentelor aflate in miscare in diferite planuri si directii.

Diana Gym

Raspunde #2-1 | Diana Gym | 19-03-2012

Da, sensibilitatea chinestezica are un rol deosebit in coordonarea si dirijarea miscarilor. Cu cat gimnasta este mai antrenata, cu cat experienta sa motrica este mai bogata, cu atat ea va fi capabila sa perceapa mai précis directia, amplitudinea, rapiditatea miscarii, forta necesara efectuarii ei.Vilcan Simona

Raspunde #3 | Vilcan Simona | 13-03-2013

Echilibrul este unul dintre cele mai importante elemente in spor. Cateva exemple: gimnastica, schi, snowboard, patinaj, calarie si multe altele. Bine mentionat in articol dar ar vrea sa puncte si anume controlul pozitiei de dezechilibru. Are un echilibru bun cel care ttie sa il restabilească repede atunci cand l-a pierdut. Cu drag, Simona Vilcan


Spune parerea ta!

Trimite

Scrieti-ne!


Informatiiprofesionale este inscris in Registrul de Evidenta a Prelucrarilor de Date cu Caracter Personal sub Nr. 22490
Informatii Profesionale © Toate drepturile rezervate

Termeni si conditii de utilizare | Publicitate