Devino si tu omul cautat din zona ta ...
Pentru a-ti dezvolta
afacerea!
Click aici
Pentru a-ti dezvolta
cariera profesionala!
Click aici
Pentru a-ti gasi
un job!
Click aici

Detecteaza semnele de stres la copilul tau

Petrescu Simona
Domeniu : invatamant primar
Meserie : Invatator
Localitate : Bucuresti / Bucuresti
Click aici
sa vezi lista
Profesionistilor.
Click aici sa
vezi toti profestionistii
din zona ta.

Si copiii pot sa fie stresati 


Poate noua, adultilor, ne vine greu sa credem acest lucru, dar sa nu uitam ca si cei mici sunt fiinte. Au si ei aceleasi trairi ca si noi. Nu de putine ori am auzit parinti adresandu-se copiilor: 'Ai nervi la varsta asta?! Iti dau eu nervi!'. Copiii sunt si ei niste omuleti, dar dimensiunea lor nu ii face sa fie lipsiti de emotii, sentimente si trairi intense. 

Copiii sufera de stres la fel de mult ca si adultii. Diferite sunt semnele unei stres survenit. Important este sa detectam semnele de stres la copilul nostru, deoarece acesta poate masca alte probleme care stau la baza comportamentului lor. 

Academia Americana de Pediatrie a rezumat urmatorii indicii importanti pentru a observa copilul stresat si pentru a identifica suferinta lui.

Asadar, printre semnele de stres la copii puteti gasi una din situatiile enuntate mai jos:

Plangerile fizice, cum ar fi durerile de cap si de stomac sunt indicatori buni ca ceva este gresit, ceva nu este asa cum ar trebui sa fie. Parintii sunt, deasemenea, incurajati sa fie in alerta in cazul in care copilul lor expune semne extreme de oboseala, anxietate sau nu are chef de viata. Atentie insa, un copil stresat poate sa fie si mai agitat decat de obicei! Asa ca aveti grija la semne, ca sa nu fiti inselati de aparente.

Parintele ar trebui sa investigheze, deasemenea, in cazul in care copilul sau devine mult mai agresiv si daca isi pierde brusc interesul sau pentru sport sau alte activitati de care se bucura inainte. Aceste schimbari de comportament pot consta, deasemenea, si cu furt din magazine sau emiterea de minciuni. De asemenea, este posibil sa intre copilul intr-o tacere completa sau, dimpotriva, sa fie  mult mai vorbaret decat inainte. Acesta este deja un semn de depresie, asa ca problema este destul de avansata.

Sfat!
In observarea acestor simptome este important sa discuti cu copilul tau, sa fii prompt si sa cauti asistenta medicala. Experienta de stres pe o perioada lunga de timp poate avea un impact semnificativ asupra sanatatii copilului tau.

De asemenea, nu neglija nici starea ta, caci o manifestare constant agitata din partea ta, poate fi transmisa puiului tau. 

Alte articole din aceeasi tema:

Dariana Officiel

Alexandra

Raspunde #1 | Alexandra | 21-08-2012

Atentie sporita ! Cel mai important cred ca este sa fii tu un parinte echilibrat, nu sa te feresti de copilul tau chiar si cand exista probleme in familie, ci sa sa ii transmiti constant incredere si optimism.

Elisa

Raspunde #1-1 | Elisa | 21-08-2012

Bine spus Alexandra! Uneori parintii nu stiu cum sa faca fata unor probleme si aleg de multe ori metode gresite! Nu va sfiiti sa apelati la sfaturile unui profesionist! Nu va poate face decat bine!Sonia

Raspunde #2 | Sonia | 21-08-2012

Copiii au si ei sentimente, trairi, emotii, frici, dezamagiri, probleme ca si un om mare. Doar pentru ca noi, cei mari, nu consideram problemele lor cu adevarat serioase asta nu inseamna ca pentru ei nu sunt serioase. Acest lucru nu se intampla numai in cazul copiilor ci si intre adulti. Tindem sa credem ca problemele noastre sunt mai importante decat ale vecinului. Dar in relatia cu copilul tau nu mai e vorba de vecinul, ci de o parte din tine care are probleme. Acestea pot fi solutionate usor la inceput printr-o comunicare eficienta. Cel mai gresit este sa lasi copilul sa se descurce singur cu acestea, cu stresul cauzat de ele pentru ca se va ajunge la momentul in care si lucrurile se vor agrava.

Petrescu Simona

Raspunde #2-1 | Petrescu Simona | 21-08-2012

Bine punctat! Uneori tindem sa spunem ca problemele pe care ei si le fac sunt neimportante. O jucarie pe care nu o pot avea, un prieten care il respinge, o nota mica la scoala, toate sunt cruciale. in lumea lor mica, problemele mici sunt cat se poate de mari. Pacat ca vremurile acestea ne obliga sa acordam atat de multa atentie meseriei, rapindu-ne din timpul pe care ar trebui sa il petrecem alaturi de copii.internet and mobile world

Raspunde #3 | internet and mobile world | 22-08-2012

Parintii trebuie sa constientizeze ca stresul se poate instala de la o varsta frageda, iar efectele pe termen lung sunt cu atat mai grave cu cat problema este ignorata mai mult.


Giuroiu Alexandru

Raspunde #4 | Giuroiu Alexandru | 23-08-2012

Cel mai important este sa acordam timp si atentie copiilor nostrii, pentru ca din pacate tindem sa recurgem la alte metode pentru ai vedea preocupati (televizor, calculator, tableta s.a.m.d.), iar noi ne bucuram pe moment ca am capatat un pic de liniste si cel mic "nu ne mai cicaleste". Dar TREBUIE sa plecam urechea la cicaleala lui, pentru ca in spatele ei se ascund adevaratele lui probleme, si daca nu-l ascultam ii creem frustrari care de la un anumit punct sunt ireversibile. Asa ca e nevoie sa le acordam cat mai mult timp, daca ii consideram importanti pentru noi si daca dorim ca ei sa se formeze si sa creasca sanatos din toate punctele de vedere.


Spune parerea ta!

Trimite

Scrieti-ne!


Informatiiprofesionale este inscris in Registrul de Evidenta a Prelucrarilor de Date cu Caracter Personal sub Nr. 22490
Informatii Profesionale © Toate drepturile rezervate

Termeni si conditii de utilizare | Publicitate