Devino si tu omul cautat din zona ta ...
Pentru a-ti dezvolta
afacerea!
Click aici
Pentru a-ti dezvolta
cariera profesionala!
Click aici
Pentru a-ti gasi
un job!
Click aici

Despre reflexoterapia

Albu Angelo
Domeniu : Activitati de asistenta medicala specializata
Meserie : Maseur
Localitate : Bucuresti / Bucuresti
Click aici
sa vezi lista
Profesionistilor.
Click aici sa
vezi toti profestionistii
din zona ta.

Ce trebuie sa stim


Ca ramura a medicinei orientale reflexoterapia este stiinta zonelor reflexogene ale organismului situate pe suprafata corpului uman la distanta fata de organele pe care le reprezinta. Ea este arta stiintifica de diagnosticare si vindecare prin apasarea si stimularea anumitor zone reflexogene de la nivelul extremitatilor organismului, care corespund tuturor organelor si partilor corpului uman.
 
Diferenta dintre reflexologie, reflexoterapie si reflexodiagnostic
Reflexologia a fost definita mai sus si ea se imparte in reflexodiagnostic si in reflexoterapie.

- Reflexodiagnosticul : consta in reperarea punctelor sensibile, dureroase si incarcate, din zonele reflexe, putandu-se descoperi astfel o suferinta morfo-functionala a organului reflexogen, palpand zona reflexogena, foarte bogata in terminatii nervoase si vasculare, in profunzime.

- Reflexoterapia : este componenta reflexologiei care se ocupa cu tratamentul prin masaj al punctelor reflexogene, diagnosticate ca fiind sensibile. In timpul masajului aceste puncte reflexe trebuie controlate in permanenta pentru a nu se traumatiza zonele invecinate si a putea face o evaluare corecta a deblocarii cristalelor. Daca nu se acorda atentie acestor depozite, din starea lor incipienta se vor descoperi ulterior tulburari la distanta, in zonele si organele corespondente.
 
Un diagnostic corect
Reflexoterapeutii nostri recomanda efectuarea reflexodiagnosticului, la nivelul picioarelor si nu al mainilor, deoarece acolo  se vor acumula cele mai multe toxine, datorita perioadei mari pe care oamenii o petrec in picioare sau sezand, acestea au tendinta de a cobori spre zonele inferioare ale corpului. Diagnosticarea cu ajutorul punctelor reflexogene de la maini este greoaie si mai putin precisa, deoarece activitatea zilnica la care acestea sunt supuse duce la scaderea sensibilitatii pe care o urmarim.

Pentru a face o diagnosticare corecta nu este suficient sa cunoastem amplasarea punctelor reflexe, ci este necesar sa se faca o examinare corecta, deoarece unele puncte pot fi sensibile datorita unor afectiuni locale. Starea de sanatate a pacientului o evaluam in functie de cantitatea depozitelor existente si de toleranta la durere pe care acesta o are, putand stabili astfel daca ne aflam in fata:
- unui organ bolnav, acumulari multe si durere mare;
- ori care a trecut prin suferinte, doar depozite, durere de loc sau foarte scazuta;
- a unui organ predispus la imbolnavire, prezenta depozitelor, insotite de dureri surde;
- unui deficit energetic al organului respectiv, nu exista depozite doar sensibilitate, sau uneori o durere acuta.

Unele persoane pot acuza dureri peste tot in aria plantar si palmara, aceasta fiind o hipersensibilitate, sau o oboseala accentuata si atunci se recomanda frictionarea extremitatilor pe toata suprafata, pana devin calde, dupa care se incepe diagnosticarea, cu apasari usoare. Daca pacientii nu reactioneaza la palpare, punctele vor trebui presate cu mai multa forta.
 
Modul cum actioneaza reflexoterapia
Masarea zonelor reflexe afectate, pe parcursul mai multor sedinte, imbunatateste substantial circulatia sangvina ajutand  la transportarea acestor depozite de toxine, spre organele de eliminare, precum si la transportul de material nutritiv, plastic, hormoni si anticorpi spre organe si tesuturi.

O alta modalitate prin care reflexoterapia actioneaza asupra organismului este stimularea punctelor reflexe corespunzatoare sistemului nervos si a celui endocrin, care activate fiind vor contribui la buna functionare a intregului organism.

Reflexoterapia are actiunea cea mai eficienta atunci cand este folosita pentru tratarea intregului organism si nu numai pentru anumite afectiuni. In acest mod ea imbunatateste toate functiile organismului ce stimuleaza procesul natural de vindecare facandul mai rapid si mai eficient. Este o metoda de intretinere preventiva a bunastarii corpului.
 
Reflexoterapia se recomanda ca:
- profilaxie impotriva oricarui gen de imbolnavire;
- pentru mentinerea unei circulatii sangvine si implicit energetice bune;
- pentru eliminarea toxinelor acumulate din alimente, bauturi si medicamente;
- ca tratament adjuvant in afectiunile acute si cronice.

Alte articole din aceeasi tema:

Dariana Officiel

Nici un comentariu pana acum.
Fii primul care comenteaza acest articol!
Spune parerea ta!

Trimite

Scrieti-ne!


Informatiiprofesionale este inscris in Registrul de Evidenta a Prelucrarilor de Date cu Caracter Personal sub Nr. 22490
Informatii Profesionale © Toate drepturile rezervate

Termeni si conditii de utilizare | Publicitate