Devino si tu omul cautat din zona ta ...
Pentru a-ti dezvolta
afacerea!
Click aici
Pentru a-ti dezvolta
cariera profesionala!
Click aici
Pentru a-ti gasi
un job!
Click aici

Despre produsele pentru uscarea mainilor

Neagu Stefan
Domeniu : ...
Meserie : ...
Localitate : ...
Click aici
sa vezi lista
Profesionistilor.
Click aici sa
vezi toti profestionistii
din zona ta.

Avantajele si dezavantajele achizitionarii unor produse sanitare


uscarea-mainilorPuteti alege daca sa incredintati furnizarea de produse sanitare prestatorului de servicii de curatenie. Daca optati pentru delegarea acestui serviciu, trebuie sa fiti constient(a) de faptul ca acesta va fi externalizat in intregime catre firme specializate.

Asadar, puteti compara cu usurinta tarifele pe care le-ati putea obtine contractand direct aceste firme. Nu optati insa in mod sistematic pentru prestatorul care ofera cel mai mic pret si tineti cont de faptul ca, daca ati gestiona singur(a) acest serviciu, ati avea doi interlocutori in loc de unul si astfel, munca va fi dubla. Uneori, diferenta de pret nu justifica o astfel de preocupare.

Oricare ar fi decizia dumneavoastra, iata informatiile de care aveti nevoie pentru stabilirea devizului:
- numarul total de grupuri sanitare pentru barbati si femei;
- numarul de closete;
- distributia pe sexe a personalului, fie in date absolute (de exemplu: 12 barbati, 4 femei), fie in date relative (2/3 barbati, 1/3 femei).

In ceea ce priveste produsele sanitare, iata ce puteti solicita:
- dozatoare pentru sapun lichid: numarul acestora variaza in functie de numarul de chiuvete. 1 dozator pentru 2 chiuvete este suficient.
- hartie igienica: verificati daca prestatorul dumneavoastra va propune dispensere duble pentru a evita pe cat posibil neplacuta terminare a hartiei. Aceste dispensere duble dispun de un lacas pentru reincarcari cumplete si de un dispozitiv de prindere a capetelor sulurilor.
- recipiente pentru produse de igiena feminina: trebuie prevazut cate un cos de gunoi pentru fiecare toaleta pentru femei.
- odorizante: considerate de unii patroni un lux, acestea sunt de fapt o necesitate. Pentru a reduce costurile, optati pentru un odorizant pentru intreaga toaleta in loc de unul pentru fiecare grup sanitar.
- prosoape: exista 3 tipuri - de panza, de hartie sau uscatoare de maini. Alegerea unuia sau a altuia este pur si simplu o chestiune de gust.

Pentru a va ajuta, iata avantajele si dezavantajele fiecarei optiuni:
Dispenser pentru prosoape de hartie (impaturite sau rola)
- Avantaje: unica folosinta, deci o mai buna igiena. Folosirea prosoapelor de buna calitate poate reduce substantial consumul si implicit costurile, doar in cazul achizitionarii unor produse de calitate. Folosirea prosoapelor rola de calitate (din celuloza), portionate, garanteaza un cost mic per utilizare in cazul unui flux mediu-mare de personae, datorita eficientei asigurata de calitatea fabricatiei lor si a portiilor cuprinse de o rola ( pana la 1520 ) . Deci o rola poate deservii pana la 1520 de persoane cu o marja de eroare de max. 5-10%.
- Dezavantaje: in cazul prosoapelor impaturite, deseori este nevoie de 3-5 servetele in functie de calitatea lor, pentru a sterge mainile. Este gresit idea ca un prosop din hartie, ieftin reduce consturile in ansamblu, dimpotriva de cele mai multe ori rezultatul este invers. Motivul ? Prosoapele ieftine se fac din hartie reciclata si nu celuloza, deci eficienta lor este extrem de redusa si intervine un consum mare de prosoape. Imaginati-va dintr-un pachet de 200 de prosoape impaturite, de slaba calitate, daca la o stergere se folosesc cel putin 3-5 prosoape (si sa nu va mire daca se folosesc mai multe ) , se pot sterge doar pana la 40 de persoane. In plus genereaza foarte multe deseuri, cosurile se umplu foarte repede, personalul de intretinere trebuie sa intervina mai des pentru golire in loc sa se ocupe de curatenie. In plus aspectul inestetic influenteaza comportamentul utilizatorilor grupurilor sanitare.
O alta problema il reprezinta riscul de a nu putea controla costurile, In cazul prosoapellor impaturite, angajatii putandu-si face o mica rezerva personala (pentru a-si curata biroul, sterge lichidele varsate, pentru a le folosi ca servetele, batiste etc.).
Daca dispenserul se goleste, acestia nu se mai pot sterge pe maini.

Dispenser pentru prosoape de panza
- Avantaje: aparent costurile sunt mai bine controlate.
- Dezavantaje: aspect igienic mai discutabil.
Costurile de administrare sunt destul de substantiale pentru acest sistem de stergere a mainilor. Inchirierea/achizitionare echipamentelor, serviciul de inlocuire si igienizare a prosoapelor au costuri deloc neglijabile, mai ales pentru zonele cu trafic. Daca dispenserul ajunge la sfarsit, va puteti sterge pe maini in continuare daca intervine personalul pentru inlocuirea prosoapelor.

Uscator de maini
- Avantaje: control total al costurilor.
In ultima perioada de timp producatorii au scos pe piata modele “eco fast”. Aceste sunt caracterizate prin consumul mic de energie folosit la uscarea mainilor, fiind foarte rapide,si au costuri reduse per utilizare. Odata achizitionat acesta nu mai genereaza alte cheltuieli (transportul consumabilelor de la furnizor catre consumator, manipulare, depozitare etc.). In plus nu exista nici un risc de terminare a stocului de prosoape.
- Dezavantaje: in functie de model aceste usuca mainile excesiv sau dureaza cam mult pana scapi de apa de pe maini. Uscatorul nu poate fi folosit in toate domeniile de activitate avand restrictii de utilizare cu precadere in unele zone de prelucrare alimentara. Uscatoarele “eco fast” sunt recomandate doar pentru zonele cu trafic intens unde fluxul de persone este mare, astfel evitandu-se aglomerarea grupurilor sanitare. Costul de achizitie al uscatoarelor rapide, in functie de producator, poate fi o problema dar economiile rezultate sunt vizile in scurt timp.

Alte articole din aceeasi tema:

Dariana Officiel

Victor

Raspunde #1 | Victor | 28-11-2013

Uscatoarele de maini de calitate sunt intre-adevar mai scumpe dar economiile pe termen lung si confortul merita investitia.


Roman Elena

Raspunde #2 | Roman Elena | 08-06-2015

Da, exista o gama speciala de detergenti si solutii de spalare si igienizare a obiectelor sanitare si de eliminare a calcarului depus pe acestea (detergent spalare manuala obiecte sanitare, solutie speciala eliminare calcar, WC dezincrustant, etc.).


mihai b.

Raspunde #3 | mihai b. | 02-01-2016

Noi preferam dispenserele profesionale pentru prosoape de hartie datorita avantajelor: igiena crescuta, uscarea rapida, cost initial redus. O negociere buna cu firma de distributie poate aduce un pret bun al consumabilelor si asigurarea gratuita a dispenserelor.


Spune parerea ta!

Trimite

Scrieti-ne!


Informatiiprofesionale este inscris in Registrul de Evidenta a Prelucrarilor de Date cu Caracter Personal sub Nr. 22490
Informatii Profesionale © Toate drepturile rezervate

Termeni si conditii de utilizare | Publicitate