Devino si tu omul cautat din zona ta ...
Pentru a-ti dezvolta
afacerea!
Click aici
Pentru a-ti dezvolta
cariera profesionala!
Click aici
Pentru a-ti gasi
un job!
Click aici

Despre miopie

Federiuc Victoria
Domeniu : ...
Meserie : ...
Localitate : ...
Click aici
sa vezi lista
Profesionistilor.
Click aici sa
vezi toti profestionistii
din zona ta.

O conditie mostenita sau dobandita pe parcursul anilor


despre-miopieMiopie este o afectiune des intalnita la varste fragede, dar si la persoanele adulte. Se spune ca aceasta boala este determinata de statul prea mult in fata calculatorului, a televizorului sau din cauza cititului. Unii cercetatori considera ca miopia este ereditara si nu poate fi dobandita pe parcursul anilor. 

Miopia este un viciu de refractie, adica un defect al sistemului optic al ochiului. Se manifesta prin vedere neclara la distanta. Cel mai frecvent miopia apare din cauza modificarii formei globului ocular. Daca la o persoana cu vedere buna forma ochiului este rotunda, la un miop forma ochiului este mai alungita si se aseamana cu un ou. Din aceasta cauza, imaginea se formeaza inaintea retinei (membrana situata inauntrul ochiului, care percepe semnalele luminoase) si nu pe ea.

Exista doua forme de miopie: miopia simpla si miopia patologica. Miopia patologica sau miopia-boala este o problema destul de serioasa, se intalneste mai rar decat miopia simpla si necesita o atentie deosebita atat din partea medicului oftalmolog, cat si din partea pacientului. Aceasta apare de la nastere si progreseaza pe parcursul vietii, asociindu-se cu schimbari in structura globului ocular. Miopia simpla este intalnita mai frecvent, apare la varsta de 8-14 ani, de aceea, se mai numeste miopia scolarului. Ea progreseaza lent pana in jurul varstei de 24 de ani, cand, in general, se stabilizeaza. La un examen oftalmologic in afara tulburarilor de refractie, globul ocular este normal.

Miopia este, deseori, o conditie mostenita. Astfel, un copil are mari sanse de a fi miop daca unul sau ambii parinti sufera de miopie. Se considera totusi ca miopia poate aparea si progreseaza mai rapid la persoanele care au o activitate ce solicita un efort vizual de lunga durata pentru aproape. Un grup de cercetatori de la Colegiul King din Londra pretind ca au descoperit recent asa-zisa „gena” care provoaca miopia. Potrivit oamenilor de stiinta, persoanele care au aceasta afectiune prezinta diferite „variatii” ale ADN-ului.

Copiii mai mici de 8-9 ani nu isi dau seama ca nu vad bine obiectele situate la distanta, dar parintii sau profesorii pot suspecta o miopie daca copilul priveste la tabla sau la ecranul televizorului cu pleoapele usor stranse si fruntea incruntata, citeste sau scrie aplecandu-se foarte aproape asupra cartii sau caietului, nu este interesat de activitatile care solicita o vedere buna la distanta, frecvent are dureri de cap.

Pentru a nu rata primele semne a miopiei sau a oricarei alte patologii oftalmologice este nevoie de efectuarea unui examen oftalmologic cel putin o data pe an.

Corectarea miopiei se face prin purtarea ochelarilor de vedere, lentile de contact si prin interventii chirurgicale. Persoanele care sufera de miopie trebuie sa respecte un sir de reguli care, in primul rand, ar opri progresia miopiei si, in unele cazuri, chiar ar imbunatati vederea, cum sunt: respectarea regimului de munca si odihna, tratarea altor boli, in special a celor cronice, alimentatia rationala, bogata in fructe si legumele, in special cele de culoare violeta, deoarece ele contin niste substante numite antocianozide. Antocianozidele au proprietatea de a intari peretele globului ocular si de a imbunatati circulatia sangelui la nivelul ochiului. Cel mai bogat in antocianide se considera a fi afinul. De asemenea, se va consuma morcovul, ce contine provitamina A, benefica pentru retina si vitamina E, care se contine in nuci. Morcovul poate fi consumat si sub forma de suc. Miopii, dar este valabil si pentru toate persoanele, daca vor sa-si pastreze sanatatea ochilor, trebuie sa respecte distanta de 30-35 cm in cazul lecturilor si nu mai putin de 60 cm pentru ecranul calculatorului, aflandu-se intr-o pozitie corecta a corpului. La fiecare 30 de minute de citit sau lucru la calculator se va face o pauza de 10 minute, in care se vor face niste exercitii simple, cum ar fi strangerea pleoapelor, miscari cu ochii sub forma cifrei 8, miscari lente ale capului in diferite directii. Sunt binevenite si activitatile fizice, precum inotul, voleiul, baschetul ori tenisul.

Alte articole din aceeasi tema:

Dariana Officiel

dandu larisa

Raspunde #1 | dandu larisa | 11-11-2013

Mda este interesant si foarte bun acest articol, pt ca este bine sa stim ce fel de boli ale ochiului exista si cum trebuie tratate ele. Deci este foarte bun acest articol mie mi a placut tare, este foarte interesant.


Spune parerea ta!

Trimite

Scrieti-ne!


Informatiiprofesionale este inscris in Registrul de Evidenta a Prelucrarilor de Date cu Caracter Personal sub Nr. 22490
Informatii Profesionale © Toate drepturile rezervate

Termeni si conditii de utilizare | Publicitate