Devino si tu omul cautat din zona ta ...
Pentru a-ti dezvolta
afacerea!
Click aici
Pentru a-ti dezvolta
cariera profesionala!
Click aici
Pentru a-ti gasi
un job!
Click aici

Despre implantul dentar

Ghita Visinescu Lucy
Domeniu : Activitati de asistenta stomatologica
Meserie : Medic stomatolog de specialitate
Localitate : Bucuresti / Bucuresti
Click aici
sa vezi lista
Profesionistilor.
Click aici sa
vezi toti profestionistii
din zona ta.

O igieana bucala riguroasa


Simplist spus, implantul dentar este un surub din titan sau ceramic care introdus in osul alveolar al maxilarului, pe locul unui dinte lipsa, permite inlocuirea acestuia fara a fi nevoie de slefuirea dintilor vecini.

Tratamentul prin implante dentare permite refacerea continuitatii arcadei dentare in cazul lipsei unuia sau mai multor dinti, conferind sprijin:
- unor punti dentare complexe;
- unor punti sau proteze dentare mobilizabile.

Este un tratament tot mai des utilizat datorita progreselor inregistrate si accesibilitatii tot mai crescute. 

Contraindicatiile sunt tot mai putine si preturile tot mai mici, variind de la cateva sute la cateva mii de euro in functie de tipul de implant si de complexitatea situatiei.

In principiu, interventia presupune o incizie in mucoasa gingivala si insertia implantului in osul alveolar sub anestezie locala. Ulterior se reaseaza gingia si se sutureaza peste implant. Postoperator se administreaza tratament antibiotic si antiinflamator. Se recomanda aplicarea de pungi cu gheata local si revenirea la control a doua zi. In a zecea zi postoperator se revine pentru scoaterea firelor. Descoperirea implantului dupa integrarea osoasa (3-6 luni) se face tot sub anestezie locala de catre medicul implantolog. Aceasta consta in sectionarea gingiei si descoperirea implantului, caruia i se va atasa un capacel de vindecare, care permite refacerea gingiei in jurul implantului.

La aproximativ doua saptamani dupa descoperirea implantului si vindecarea gingiei, medicul protetician ia amprenta si trece la confectionarea lucrarii protetice pe implant.

Succesul tratamentului prin implante depinde in mare masura de pacient (obiceiuri alimentare si igiena orala), cat si de maiestria echipei medicale (implantolog, protetician, tehnician dentar).

Pacientul cu implante dentare trebuie sa aiba o igieana bucala riguroasa, folosind regulat pe langa periajul obisnuit si periutele interdentare, ata dentara si dusul bucal. De asemenea va respecta programul de controale si profilaxii periodice recomandat de medicul curant.

Acum mai mult ca oricand in trecut practica stomatologica are solutii. Cu colaborarea pacientilor sai, medicul poate face minuni si poate avea rezultate uimitoare.

Alte articole din aceeasi tema:

Dariana Officiel

Georgiana

Raspunde #1 | Georgiana | 07-09-2012

Din pacate mergem din ce in ce mai rar la stomatolog. Trebuie mers regulat la doctor pentru control dar noi ajungem doar cand nu mai suportam durerea.

Ghita Visinescu Lucy

Raspunde #1-1 | Ghita Visinescu Lucy | 23-11-2012

Ceea ce este gresit Georgiana, mai ales ca vizitand regulat stomatologul poti preveni multe si economisi timp si bani. Nu mai spun ca la un control de rutina, un bun stomatolog poate depista unele boli generale.geo

Raspunde #2 | geo | 10-09-2012

Mie imi place poza, parca te imbie la un implant! :) Lasand gluma la o parte, implantul este singura solutie de a-ti inlocui dintele pierdut fara a-ti strica dintii din vecinatate (cum este cazul lucrarii dentare). Pana in 2008 era ~1000 euro implantul, acum stiu ca a ajuns ~250-300 euro, de-aia vin strainii si isi fac la noi implanturile.

Ghita Visinescu Lucy

Raspunde #2-1 | Ghita Visinescu Lucy | 23-11-2012

Foarte adevarat Geo, implantul a devenit o procedura de rutina si destul de accesibila. Totusi mare atentie la ofertele care promit preturi incredibile. Un implant bun costa si cand pretul este mic, ori implantul este slab calitativ, ori doctorul este incepator.Lia

Raspunde #3 | Lia | 23-11-2012

Am si eu o intrebare pentru un specialist: pot sa-mi pun implant fara a renunta la alte lucrari care contin alt metal, pe care le am deja si sunt in regula?

Ghita Visinescu Lucy

Raspunde #3-1 | Ghita Visinescu Lucy | 24-11-2012

In principiu se poate. In conditiile unor lucrari protetice confectionate din diferite metale, uneori poate aparea bimetalismul, senzatia neplacuta de gust metalic in gura.

Lia

Raspunde #3-1-1 | Lia | 24-11-2012

Multumesc frumos :)
Spune parerea ta!

Trimite

Scrieti-ne!


Informatiiprofesionale este inscris in Registrul de Evidenta a Prelucrarilor de Date cu Caracter Personal sub Nr. 22490
Informatii Profesionale © Toate drepturile rezervate

Termeni si conditii de utilizare | Publicitate