Devino si tu omul cautat din zona ta ...
Pentru a-ti dezvolta
afacerea!
Click aici
Pentru a-ti dezvolta
cariera profesionala!
Click aici
Pentru a-ti gasi
un job!
Click aici

Despre conceptul de NEEDY

fara autor
fara autor
Click aici
sa vezi lista
Profesionistilor.
Click aici sa
vezi toti profestionistii
din zona ta.

Sau sa iti doresti prea mult

Conform DEX-urilor britanice termenul 'needy' inseamna sa ai nevoie de ceva fizic (de genul unei familii) sau sa ai anumite nevoii psihice (de genul celor emotionale). Acest termenul devine din ce in ce mai complex, atunci cand il folosim pentru a defini o relatie interumana, deoarece s-ar traduce printr-o dependenta. Practic 'needy' sugereaza sa iti doresti prea mult si sa dai prea multa importanta unui anume rezultat.

Neincrederea atrage esecul

In general poti sa aplici acest concept in viata, dar este frecvent intalnit si-n societate sau cand vine vorba de relationarea cu sexul opus. Exemplele sunt multiple: daca te pregatesti pentru o intalnire si tresari ori de cate ori auzi telefonul cu gandul ca ai primit vreun mesaj in care iti spune ca nu mai poate veni, inseamna ca esti needy. Daca te pregatesti sa o suni si iti imaginezi ca va gasi o scuza oarecare sa nu se mai vada cu tine, esti needy. Daca ai iesit cu ea in oras si lungesti intalnirea, pentru ca ideea despartirii iti da nesiguranta, inseamna ca esti needy. Si astfel lista poate continua!

Cand un om devine 'needy'?

Probabil ca printre 'greselile' pe care le parcurg barbatii la inceputul unei relatii, cel mai des se regaseste neincrederea in sine. Aceasta stare este indusa automat de catre masinaria numita 'creier' in sistemul tau de operare. N-ai ce face, primul gand este acesta oricum ai lua-o! Starea de neincredere este ca si cum ti-ai spune in sinea ta ca nu meriti aceasta intalnire, ca te astepti sa se razgandeasca in orice moment. Sau ca te astepti ca tu sa dai gres, iar cu cat dai mai multa importanta rezultatului, cu atat scad sansele sa mai existe vreo intalnire la nivel fizic. De fiecare data, cand iti doresti  foarte mult ceva exista mai putine sanse sa-l obtii. 


Viata nu-i corecta, nu-i asa? 

Da si nu! In materie de atractie acest sentiment are un rol bine determinat. Este practic o selectie naturala din partea femeii, pentru a alege intre barbatii slabi si instabili emotional si intre cei puternici, cu incredere si stima de sine bine determinate. Este la fel de nedrept, ca atunci cand tu alegi fata cu trasaturi si silueta sexy in defavoarea celei sterse si cu fizic neatragator. Este acelasi mecanism de selectie care actioneaza in ambele cazuri. Asa cum tu ti-ai setat prioritatile si ai pus initial accentul pe fizic, inainte de a face o alegere, asa si ea isi seteaza prioritatile si da o mai mare importanta stabilitatii tale emotionale. 
O femeie este in mod natural atrasa de un barbat puternic. Nu neaparat din punct de vedere fizic, desi poate fi si asta este destul de important, ci mai ales din punct de vedere emotional. Conform unor statistici publicate in America, pentru o femeie personalitatea este factorul cheie in alegerea partenerului. Daca tu nu demonstrezi anumite calitati pe care ea le cauta si ii transmiti doar nervozitate, disperare si sentimente de inutilitate, atunci ea se va indeparta de tine. Cu toate acestea, pentru multi barbati acest sentiment de nevoie ca cineva sa fie langa ei in fiecare moment ajunge sa ii impiedice sa isi poata construi o relatie.

Alte articole din aceeasi tema:

Dariana Officiel

virgilia jaff genescu

Raspunde #1 | virgilia jaff genescu | 13-08-2013

Foarte interesant...


Spune parerea ta!

Trimite

Scrieti-ne!


Informatiiprofesionale este inscris in Registrul de Evidenta a Prelucrarilor de Date cu Caracter Personal sub Nr. 22490
Informatii Profesionale © Toate drepturile rezervate

Termeni si conditii de utilizare | Publicitate