Devino si tu omul cautat din zona ta ...
Pentru a-ti dezvolta
afacerea!
Click aici
Pentru a-ti dezvolta
cariera profesionala!
Click aici
Pentru a-ti gasi
un job!
Click aici

Despre branding personal

Florin Popescu
Domeniu : Activitati de consultanta pentru afaceri si manage...
Meserie : Consultant in management
Localitate : Bucuresti / Bucuresti
Click aici
sa vezi lista
Profesionistilor.
Click aici sa
vezi toti profestionistii
din zona ta.

O reputatie buna, incredere in sine si a celor din jur


Cand m-am gandit pentru prima data la definitia brandului, a fost usor. M-am gandit la Wally Olins. Bine ca il avem pe el cand vine vorba de branding, si altfel ne gasim inspiratia in randurile lui si apoi in cartile lui colorate si atragatoare. Daca adaugam si cuvantul “personal” la brand, lucrurile devin complicate si exemplele devin vizibil tot mai putine. Insa…

Tocmai ce ma gandeam la un exercitiu practic pentru dezvoltarea abilitatilor de comunicare: pe o foaie alba scriem un cuvant iar dedesubt intr-o coloana scriem cat mai multe cuvinte care ne vin in minte si care au legatura cu respectivul cuvant. Este forma ideala de a face un brainstorming si ulterior a compune un intreg plan de afaceri.

Am luat cuvintele reputatie, incredere, atentie, executie, diferentiere, autenticitate, influenta, perceptie si identitate si am scris urmatoarea compunere despre ce inseamna un brand personal:

Fiecare dintre noi avem propriul brand, diferentierea se face in momentul in care fiecare dintre noi alegem daca sa-l promovam, cum sa-l promovam si de ce sa-l promovam. Atunci cand identificam adevaratul motiv pentru care o facem, decidem totodata ca brandul nostru merita toata atentia noastra si o investitie pe masura. Si asta pentru ca brandul din noi ne diferentiaza de cel de langa noi si pentru ca fiecare dintre noi reprezinta o solutie dintr-o multitudine de posibilitati.

Brandul personal reprezinta cea mai buna combinatie intre reputatie, incredere, atentie si exercitiu si se bazeaza pa adevaratele valori ale propriului caracter. Nu este fals si nu minte pentru ca vorbeste despre imaginea fiecaruia dintre noi. Prin intermediul brandului nostru avem posibilitatea ca prin creativitate sa ne punem in valoare puterile, unicitatea si geniul, construind imaginea pe care dorim sa o comunicam despre noi.

Brandul personal este mai puternic, mai eficient, si ne ajuta sa ne distingem.

Ceea ce trebuie sa retinem este ca brandul personal pe care il construim prin intermediul acelor strategii de branding personal ne ajuta sa ne castigam o reputatie buna, sa castigam propria incredere si implicit pe a celor din jur, sa ne diferentiem, sa dobandim influenta si sa castigam o identitate; sa dam un nume autenticitatii noastre, sa ne activam creativitatea si sa fim perceputi exact asa cum dorim.

Cu alte cuvinte:
 
- Identificam noi oportunitati de lansare, cunoscand si activand printre oamenii potriviti asemeni noua;
- Sa conturam o promisiune de business in doar 15 cuvinte pe care sa o respectam si sa o promovam ca proprie valoare;
- Organizatia care angajeaza brandul – persoana, incepe sa se identifice cu calitatea acestuia in timp, dobandind calitatile, caracteristicile si valoarea acestuia;
- Pe termen lung dobandirea unei singurante financiare.

Alte articole din aceeasi tema:

Dariana Officiel

Gabu Maria Lorena

Raspunde #5 | Gabu Maria Lorena | 31-10-2012

Asa e....intre oameni normali....nu la ivesti, in blocul G din tiglina 1 sau cu rudele mele.


bleagaradu

Raspunde #6 | bleagaradu | 01-11-2012

La baza brandingului personal cum ii zici tu, sta unicitatea omului. Toti suntem diferenti, dar societate ne face de asa natura in cat interesele comune sa ajunga se ne domine si se ne uniformizeze. Unicitatea e ceea pentru ce ar trebui tot timpul sa optam.


Florin Popescu

Raspunde #7 | Florin Popescu | 01-11-2012

Anca, îți Multumesc pentru comentariu. Toți ne nastem cu gena succesului, trebuie doar activata. Orice brand are o anumită categorie de consumatori căruia se adresează. In funcție de categoria de business in care ne activam construim brandul care sa se plieze perfect pentru o imbinare perfecta între business si brandul propriu. Sa ai încredere ca poți face orice, si poți vinde orice, oricui, oriunde daca ai instrumentele necesare.


Florin Popescu

Raspunde #8 | Florin Popescu | 01-11-2012

Radu, sunt intru totul de acord cu tine. Cand vrei sa pui punctul pe i in branding personal mizezi pe autenticitate si simplitate; si de aici pleci si construiesti un brand de valoare care sa comunice bine; iar asta se aplica inclusiv la persoane.


Narcisa - Elena Oprescu

Raspunde #9 | Narcisa - Elena Oprescu | 03-11-2012

Felicitari pt articol! Bun! Pt mine, brandingul persoanal este desvarsit atunci cand reusesti sa transmiti celorlalti prin toate simturile umane, ceea ce te defineste ca Om. Valori, crezuri, idealuri, pasiuni, dorinte, etc.Nu cred ca exista o reteta anume, magica sa foloseasca general la toti.Toate fiintele au unicitate si tocmai posibilitatea transmiterii acesteia, te defineste in final. Daca te cunsoti bine si te accepti, reusesi sa te exprimi in mod natural si cel mai bine. Bineinteles ca aici mai este un aspect: nu toti oamenii te vor percepe la fel, dar cu siguranta te vor intelege perfect cei la fel ca tine!:)

Florin Popescu

Raspunde #9-1 | Florin Popescu | 06-11-2012

Narcisa, iti multumesc pentru comentariu. Doar invatand in fiecare zi ceva nou, vom fi maine mai buni. Sa ai o zi placutalucian tanasa

Raspunde #10 | lucian tanasa | 04-11-2012

Mare păcat că valorile dumneavoastră de branding personal nu pot ajunge si la celelalte milioane de locuitori ca exemple de urmat ! Vă doresc ceea ce vă doriți …cu cât acumulăm mai multă valoare adăugată cu atât crește șansa de a câștiga mai mulți bani. Sunt sigur că în doar câteva luni valorile date de valorile dumneavoastră vor schimba multe mentalități deci mai mulți bani și mult mai multă bunăstare.

Florin Popescu

Raspunde #10-1 | Florin Popescu | 06-11-2012

Lucian multumesc pentru comentariu si pentru cuvintele frumoase. As duce discutia mai departe si te-as intreba la ce te-ai referit cu pacat ca nu pot ajunge si la celelalta milioane de locuitori?Crampf Florentina

Raspunde #11 | Crampf Florentina | 13-11-2012

Bun articol!Sincer,mie imi place conceptul acesta de"personal branding".Ideea, este ca in functie de ce reusim noi sa facem,sa transmitem ,putem dovedi ca sintem buni.Iar un brand care se respecta tine si de promsiune!Felicitari!


Florin Popescu

Raspunde #12 | Florin Popescu | 13-11-2012

Multumesc Florentina pentru comentariul tau apreciativ :). Mereu ma gandesc ca daca reusim sa cultivam cate un pic in fiecare zi ideea ca adevarata putere este in noi, in curand vom crea o epidemie de astfel de idei ...si poate astfel vom putea spune si noi la fel ca in citatul invocat de tine si anume ca vom fi trecut intr-o noua etapa de evolutie. Iti multumim inca odata :).


Crampf Florentina

Raspunde #13 | Crampf Florentina | 22-11-2012

Sa stiti ca mi-ati stirnit interesul cu acest domn Wally Olins! Drept urmare, mi-am cumparat cartea si pare destul de explicita! Multumesc. Toate cele bune!


nouatigaraelectronica

Raspunde #14 | nouatigaraelectronica | 30-01-2013

Foarte bun articoulul. Chiar sunt o adepta a brandingului personal.

Florin Popescu

Raspunde #14-1 | Florin Popescu | 01-02-2013

Pai te asteptam la cursurile noastre ...o sa-ti placa intr-adevar sa vezi ca este o arta a fi, si ce arta frumoasa poti fi investind in tine. :) Vorbim despre arta conversatiei, despre cum descoperim stilul propriu, despre cum sa ne comportam si despre cum sa ne purtam cat mai manierat.

Stanciu Alexandra

Raspunde #14-1-1 | Stanciu Alexandra | 12-03-2013

Imi poti da mai multe informatii despre aceste cursuri te rog?

Florin Popescu

#14-1-1-1 | Florin Popescu | 12-03-2013

Buna Alexandra, vom avea urmatoarele cursuri la sfarsitul lunii mai. Iti pot da cateva detalii privind modulele: 1. Stil personal. Ce inseamna stil? Comunicare prin vestimentatie. 2. Maniere de business. Detaliile care fac diferenta. 3. Comunicare verbala si non-verbala. Aici vom avea niste cursuri speciale odata de comunicare verbala (in special persuasiune si vom identifica impreuna ca ne facem intelesi nu pentru ceea ce comunica, ci dupa modul in care comunicam) si limbaj verbal (asta e partea mea preferata - ne intoarcem un pic la gramatica si la regulile fundamentale; avem un trainer foarte bun pe partea asta) si influentarea comunicarii prin folosirea corecta a cuvintelor si punctuatiei. Despre limbajul non-verbal nici nu mai vorbesc. 4. Referinte despre increderea de sine si stima de sine. Denumirea cursului este TINUTA DE BUSINESS. Astea sunt in mare ce vom discuta la mini MBA-ul nostru de branding personal. Noi lucram individual si cu o parte din clientii nostri pe partea de lifecoaching. Poti sa-mi lasi intr-un mesaj privat datele tale si o sa-ti transmit mai multe informatii.

2 1 »
Spune parerea ta!

Trimite

Scrieti-ne!


Informatiiprofesionale este inscris in Registrul de Evidenta a Prelucrarilor de Date cu Caracter Personal sub Nr. 22490
Informatii Profesionale © Toate drepturile rezervate

Termeni si conditii de utilizare | Publicitate