Devino si tu omul cautat din zona ta ...
Pentru a-ti dezvolta
afacerea!
Click aici
Pentru a-ti dezvolta
cariera profesionala!
Click aici
Pentru a-ti gasi
un job!
Click aici

Descopera cosmeticele organice

Florentina Enus
Domeniu : ...
Meserie : ...
Localitate : ...
Click aici
sa vezi lista
Profesionistilor.
Click aici sa
vezi toti profestionistii
din zona ta.

Ce trebuie sa stim


descopera-cosmeticele-organiceSubstantele nocive sunt peste tot: de la detergenti, produse de ingrijire si pana la alimente. Nici produsele cosmetice nu scapa de prezenta lor. Colorantii, conservantii si alte elemente daunatoare sanatatii se pot ascunde in spatele unui ambalaj extrem de atragator si in spatele unor campanii 'stralucitoare' de promovare.
Se pare ca avem nevoie de studii seriose de chimie pentru a intelege etichetele produselor cosmetice si de alte studii pentru a intelege care pot fi efectele lor asupra sanatatii. 

Listele interminabile de conservanti si coloranti de pe etichetele produselor cosmetice si de ingrijire au reusit sa ne sperie sufiecient de tare incat sa ne indreptam atentia catre produsele naturale sau organice.

Folosim produse de ingrijire pentru a imbunatati aspectul si calitatea pielii. Substantele active sunt absorbite de piele, contribuind astfel de ameliorarea anumitor probleme. Dar, pentru ca intotdeauna trebuie sa existe un 'dar...', impreuna cu substantele benefice sunt absorbite in piele si cele toxice. Acestea sunt adesea coloranti, conservati sau parfumuri.

Daca nu cu mult timp in urma preturile cosmeticelor naturale ne tineau la distanta de rafturi, in prezent, avand in vedere dezvoltarea acestei industrii, 'naturalul' este tot mai accesibil.

Ce inseamna 'organic'?
Potrivit Organic Trade Association, produsele agricole organice sunt obtinute fara a se utiliza pesticide, antibiotice, hormoni sintetici, modificari genetice, iradieri sau alte tipuri de practici care le pot modifica structura naturala. 

Prin urmare, produsele cosmetice organice sunt cele care contin ingrediente organice si cantitati reduse de alte tipuri de substante. Din fericire, legislatia este destul de stricta in ceea ce priveste acordarea etichetei 'produs organic', de aceea nu trebuie sa iti faci griji cu privire la realitatea din spatele etichetei.

Alte articole din aceeasi tema:

Dariana Officiel

Laura

Raspunde #1 | Laura | 08-04-2011

Ma bucur ca se gasesc din ce in ce mai multe informatii despre beneficiile cosmeticelor organice. Nu ar strica un articol si despre diversele organisme de certificare si conditiile lor.


Florentina Enus

Raspunde #2 | Florentina Enus | 30-05-2011

Asa este Laura, cosmeticele organice sunt foarte benefice. Voi incerca sa pun un articol si cu unele organisme de certificare si conditiile lor ca sa se vada intradevar ca aceste certificate BIO sau ORGANIC ale anumitor produse nu sunt doar vorbe in vant.


Elena Elisei

Raspunde #3 | Elena Elisei | 31-05-2011

Cred ca un exemplu foarte bune de produse cosmetice BIO, sunt cele de la Life Care. Eu le folosesc de ceva vreme si sunt extrem de multumita. Daca este cineva interesat de mai multe detalii, va astept cu cea mai mare placere.


InfoCons

Raspunde #4 | InfoCons | 28-11-2012

Sfaturi pentru consumatorii care achizitioneaza produse cosmetice : sa achizitioneze cosmetice numai din magazine si/sau raioane specializate, unde se elibereaza documente de cumparare (factura, bon fiscal,etc); sa fie atenti la preturi, deoarece preturile mici propuse sunt dubioase, ele provin cu siguranta din filiere paralele; sa fie atenti la calitatea ambalajului, acesta trebuie sa fie plastifiat, corespunzator unui produs “de lux”; sa verifice daca calitatea ambalajului corespunde valorii produsului; sa examineze cu atentie eticheta; sa stie ca pe orice produs cosmetic trebuie sa fie inscriptionat numele sau denumirea producatorului ori a persoanei responsabile cu introducerea pe piata, ori al importatorului de produse din afara UE; sa stie ca majoritatea produselor trebuie sa aiba inscriptionata data de minima durabilitate precedata de expresia ” A se folosi preferabil inainte de ”, urmata de data sau de detalii asupra locului de pe ambalaj unde se afla inscriptionata aceasta data; sa stie ca anumite produse precum cremele, nu au data de minima durabilitate ci au inscriptionat un simbol (PAO) constand intr-o cutie intredeschisa, pe sau langa care este mentionata perioada dupa deschidere in care produsul poate fi folosit in siguranta, in luni de zile (6, 12, 24 luni de ex).


Spune parerea ta!

Trimite

Scrieti-ne!


Informatiiprofesionale este inscris in Registrul de Evidenta a Prelucrarilor de Date cu Caracter Personal sub Nr. 22490
Informatii Profesionale © Toate drepturile rezervate

Termeni si conditii de utilizare | Publicitate