Devino si tu omul cautat din zona ta ...
Pentru a-ti dezvolta
afacerea!
Click aici
Pentru a-ti dezvolta
cariera profesionala!
Click aici
Pentru a-ti gasi
un job!
Click aici

Decizia de a demisiona

Sergiu Cioban
Domeniu : Servicii de furnizare si management a fortei de mu...
Meserie : Sef serviciu resurse umane
Localitate : Timisoara / Timis
Click aici
sa vezi lista
Profesionistilor.
Click aici sa
vezi toti profestionistii
din zona ta.

Avantaje si dezavantaje

673331775195188.jpgOrice decizie la locul de munca trebuie insotita de motive intemeiate. La fel se intampla si in cazul unei demisii, altfel riscand sa nimeriti mai rau la urmatorul loc de munca.

Demisia nu trebuie depusa in nici un caz intr-o zi nefavorabila pe care ati avut-o la locul de munca. Stresul, disputele cu colegii sau cu sefii, imposibilitatea de a indeplini sarcinile la timp sunt lucruri care se pot intampla, dar care pot fi depasite ulterior. Daca ati strans de-a lungul timpului o serie de nemultumiri care se repeta constant precum volumul de munca variabil, discutiile in contradictoriu cu superiorii, disputele la nivel profesional, orele suplimentare obligatorii, ati putea incerca, inainte de a demisiona, sa le solutionati comunicand cu superiorii. 

In schimb, situatii in care salariul intarzie in mod regulat sau nu va mai multumeste, relatia extrem de dificila cu superiorii pe care nu o puteti intelege sau poate imposibilitatea de a va mai regasi in felul in care este organizata compania ar putea fi motive care sa va ghideze catre activitati profesionale adaptate nivelului dumneavoastra personal si profesional.

Inainte de a demisiona este, insa, important sa luati in calcul ca la urmatorul loc de munca satisfactiile pe care le-ati avut anterior sa nu le mai regasiti. Asta deoarece angajatorul are nevoie de timp pentru a se convinge de abilitatile dumneavoastra, dar si pentru ca sunteti ultimul venit in firma. Trebuie sa fiti constient ca un angajat mai vechi este mai degraba luat in vizor atunci cand se pune problema unei promovari. Mai presus de acest aspect, angajatorii ii apreciaza mai mult pe cei care au deja vechime in fima, pentru ca ii cunosc indeajuns de bine si pentru ca vechimea lor este fondata pe realizari demne de apreciat. 

In orice caz, inainte de a lua decizia unei demisii cantariti avantajele si dezavantajele pe care le aveti la actualul loc de munca. Demisia nu reprezinta intotdeauna cea mai buna decizie, mai ales pentru ca aduce odata cu ea un nou inceput cu bune si cu rele. Schimbarea locului de munca in mod frecvent nu face decat sa va ingreuneze activitatile profesionale si chiar gasirea unui job pe masura asteptarilor.
 

Alte articole din aceeasi tema:

Dariana Officiel

Cosmina

Raspunde #1 | Cosmina | 08-05-2013

Seful meu nu vrea sa imi accepte si sa imi inregistreze demisia. Ce pot sa fac in acest caz?

Sergiu Cioban

Raspunde #1-1 | Sergiu Cioban | 08-05-2013

Notificarea de demisie nu trebuie acceptata de angajator. Aceasta notificare isi produce efecte de la data comunicarii ei catre angajator, si nu depinde de o aprobare scrisa sau tacita a acestuia. Nu este necesara emiterea unei decizii a angajatorului in acest sens. Prin urmare o scrisoare recomandata este suficienta pentru a-ti anunta intentia si de a-ti inregistra cererea de demisie! Bafta! Cu stima, Sergiu CiobanSorina

Raspunde #2 | Sorina | 08-05-2013

As vrea sa imi dau demisia din cauza unei dispute cu un coleg dar nu vrea sa imi mentionez asta ca motiv in cererea de demisie. Cum sa procedez? De asemenea, am intels bine, nu mai primesc somaj in cazul unei demisii? Multumesc!

Sergiu Cioban

Raspunde #2-1 | Sergiu Cioban | 08-05-2013

Demisia nu trebuie motivata, motivele prezentate nu au nici o relevanta juridica. Demersul necesar este de a redacta o notificare scrisa de demisie, comunicarea acesteia angajatorului si respectarea unui termen de preaviz (15 zile pentru angajatii cu functii de executie si 30 de zile pentru angajatii cu functii de conducere). Intr-adevar in cazul demisiei nu se mai primeste somaj. Cu stima, Sergiu Ciobanelena

Raspunde #3 | elena | 02-11-2013

Buna. As vrea sa stiu daca am depus o cererere de demisie la zi in data de 20.10.2013 si nici in ziua de azi nu am primit nici o decizie din partea angajatorului, ba din contra mi sa spus ca au la dispizitie o luna conform unuei legi ....as vrea sa stiu daca este adevarat acest lucru si daca exista legea tinand cont ca e lichidare la zi.

Sergiu Cioban

Raspunde #3-1 | Sergiu Cioban | 04-11-2013

Ar fi trebuit sa intrebati ce lege mai exact. Ei au la dispozitie perioada de preaviz specificata in contractul dvs de munca. Dupa cum am mai spus, demisia nu trebuie sa fie aprobata de angajator. Dvs trebuie sa faceti dovada ca angajatorul a fost instiintat de dorinta dvs. O scrisoare recomandata unde va specificati dorinta de a demisiona, este o cale usoara de a face acest lucru. Efectele acestei notificari incep atunci cand angajatorul a fost instiintat. Numai bine!Cornel

Raspunde #4 | Cornel | 28-01-2014

Buna ziua. Va scriu dintr-o postura "interesanta" zic eu. Am sa fac un mic istoric la zi: din luna martie 2013, am fost numit, prin decizie, de catre Directia pentru Agricultura (D.A.) ca si director interimar al Oficiului de Studii Pedologice (O.S.P.A.). Am acceptat aceasta functie avand in vedere ca mi s-a promis sprijinul D.A. pentru rezolvarea problemelor ce se vor ivi. In luna decembrie am primit de la Ministerul Agriculturii o corespondenta, printre care se amintea "menegement defectuos". Acest lucru a stat la hotararea mea de a demisiona din functia de director interimar, alaturi de faptul ca din luna iulie 2013 nu am luat nici un ban, niciunul dintre angajati. Aceste doua motive au fost trecute in demisia inregistrata la D.A. inca din 13 decembrie 2013. Nelamurirea mea este ca cei de la D.A. sustin ca INCA (la data de azi, 28.01.2014) sunt interimar deoarece trebuie sa treaca termenul de preaviz (dar nu am primit nici un act in scris, ci doar informatii verbale), dar eu sutin ca din momentul depunerii demisiei, prin motivatia ei, pot sa demisionez fara acel preaviz, invocand (verbal) acelasi articol ca si D.A, art.81 din C.M, doar ca am facut referire la ultimul paragraf. Intrebare este CINE ARE DREPTATE? Unde pot gasi ceva acte juridice, daca exista, care sa imi sustina parerea mea? Va multumesc.


Spune parerea ta!

Trimite

Scrieti-ne!


Informatiiprofesionale este inscris in Registrul de Evidenta a Prelucrarilor de Date cu Caracter Personal sub Nr. 22490
Informatii Profesionale © Toate drepturile rezervate

Termeni si conditii de utilizare | Publicitate