Devino si tu omul cautat din zona ta ...
Pentru a-ti dezvolta
afacerea!
Click aici
Pentru a-ti dezvolta
cariera profesionala!
Click aici
Pentru a-ti gasi
un job!
Click aici

Cunostinte financiare si management intreprenorial

Polverea Adela
Domeniu : Leasing financiar
Meserie : Consilier financiar-bancar
Localitate : Bucuresti / Bucuresti
Click aici
sa vezi lista
Profesionistilor.
Click aici sa
vezi toti profestionistii
din zona ta.

Lipsa educatiei financiare duce la dificultati


Nu cred ca exista astazi vreun antrepenor sau un director (indiferent de pozitia pe care o are) care sa nu se gandeasca la bani, fie ca e vorba de cum sa ii facem sau fie ca e vorba de cum sa ii cheltuim.

Sigur, ambele variante se reflecta intr-un fel sau altul in situatiile financiare ale companiilor pe care le conducem sau le administram, de aceea in ultimul timp se pune din ce in ce mai mult accent pe un minim de cunostinte financiare pe care dintr-o astfel de pozitie este inaceptabil sa nu le detinem sau sa nu ni le imbunatatim.


In ultima perioada notiunile de manager sau antrepenor au suferit o modificare de paradigma la nivel global, cerintele pentru succes fiind in acelasi timp o combinatie perfecta intre calitatile persoanele, trasaturile de caracter si experienta pe care o avem. 


Si pentru ca intreaga viata este un process continuu de invatare si cunoastere, oricare din cele trei elemente mentionate mai sus pot pana la urma sa fie perfectionate, invatate si insusite.


Deci, daca viata ne-a oferit o astfel de sansa sau pur si simplu ambitiile nostre ne-au indreptat spre o astfel de pozitie as putea spune ca iata-ne ajunsi intr-un punct in care cuvinte ca “bilant contabil”, “balanta de verificare”, “contul de profit si pierdere”, “situatii financiare” ajung sa fie notiuni de care ne lovim in fiecare zi.


La prima vedere pare simplu. Pana la urma cine nu a auzit/folosit acesti termeni? Parca si imi amintesc de o mica conversatie intre mine si un vechi prieten la biroul acestuia (acum devenit un mic antrepenor, lucru pentru care il felicit) despre diverse amintiri, intrerupte de o mica bataie in usa iar o d-na relativ tanara intra si spune 'D-le director trebuie sa semnati bilantul'. Amicul meu isi pozitia serioasa, ia documentul, stiloul achizitie noua si semneaza. Dupa ce usa se inchide intreb : 'E totul in regula in bilant ?', iar el se uita la mine si mirat exclama 'Glumesti …e un tabel cu niste cifre …pe cine intereseaza ? Conteaza cum merge afacerea. Dar de ce sa imi bat capul cu aceste probleme? Sunt convinsa ca contabila mea a facut ceea ce trebuia. Doar de aia o platesc, nu?'

 

E oarecum firesc si normal ca nu toata lumea sa il urmeze in cunostinte contabile pe Luca Pacilo di Borgia, pentru ca fiecare are menirea lui pe pamant.


Ei bine nici nu spun asta, spun doar ca avem alternative: sa dobandim un minim de cunostinte financiare astfel incat sa depasim imaginea de tabele cu cifre si notiuni care nu ne aduc nicio informatie valabila in creierul nostru si sa apelam la un analist financiar care sa ne indrume si sa ne sfatuiasca in afacerea noastra, sa ne dezlege misterele cifrelor tabelare sa analizeze afacerea si sa ne dea informatii despre punctele slabe sau cele forte.  


Alte articole din aceeasi tema:

Dariana Officiel

Mihai

Raspunde #1 | Mihai | 27-01-2014

Ooohhh, da! multumim Dne Polverea...am citit ca 90% dintre romani nu au cunostinte financiare. E adevarat?

Veronica

Raspunde #1-1 | Veronica | 27-01-2014

Da! si sa stii ca la polul opus, cei mai informati cu privire la chestiunile legate de bani sunt grecii.


Polverea Adela

Raspunde #1-2 | Polverea Adela | 22-02-2014

Da, am citit si eu un articol (nu stiu daca este acelasi) si as preciza ca procentul a reiesit dintr-un studiu facut de o banca care se bazeaza pe un test de inteligenta financiara validat la nivel global. Din experienta mea insa pot sa precizez faptul ca de-a lungul timpului am intalnit in randul antreprenorilor persoane care au inceput o afacere fara sa aiba cunostinte financiare, bazandu-se doar pe expertiza in domeniul respectiv pe care o aveau. De exemplu: un sofer foarte bun si mai "descurcaret" si-a facut o firma de transport, un inginier constructor si-a deschis o afacere in domeniul constructiilor, etc.Sigur intr-o afacere expertiza in domeniu cantareste foarte mult, dar la nivel de antreprenoriat trebuie depasit acest stadiu. Situatia este si cu mult mai grava in randul populatie needucata financiar de pe bancile scolii (ma refer la persoane fizice care isi gestioneaza propriul buget) si care nu are nici resursele necesare pentru a apela la profesionisti in domeniu, singura varianta ramanand studiul individual. Multumesc ca ati adus in discutie acest subiectSpune parerea ta!

Trimite

Scrieti-ne!


Informatiiprofesionale este inscris in Registrul de Evidenta a Prelucrarilor de Date cu Caracter Personal sub Nr. 22490
Informatii Profesionale © Toate drepturile rezervate

Termeni si conditii de utilizare | Publicitate