Devino si tu omul cautat din zona ta ...
Pentru a-ti dezvolta
afacerea!
Click aici
Pentru a-ti dezvolta
cariera profesionala!
Click aici
Pentru a-ti gasi
un job!
Click aici

Cumparaturile pe Internet – evita escrocheriile

Albu Razvan
Domeniu : Alte activitati de servicii privind tehnologia inf...
Meserie : Conducator de intreprindere mica patron (girant) i...
Localitate : Otopeni / Ilfov
Click aici
sa vezi lista
Profesionistilor.
Click aici sa
vezi toti profestionistii
din zona ta.

7 reguli de aur de urmat

 

700337886292564.jpg1 Prefera sa utilizezi site-uri cunoscute

 

Desigur, aceasta nu ofera o garantie absoluta, dar, in principiu, te ajuta sa eviti surprizele nedorite. Daca ai dubii, verifica reputatia comerciantului site-ului, prin intermediul motoarelor de cautare – introdu numele companiei, pentru a citi diverse pareri, comentariile consumatorilor, linkurile, forumurile si ratingurile vanzatorilor. Poti verifica, de asemenea, pentru o firma romaneasca, existenta acesteia in Registrul Comertului.

 

 

Din pagina de start, ar trebui sa poti accesa cu usurinta datele de contact ale comerciantului (numele sau denumirea firmei, adresa), numarul de telefon si conditiile de vanzare. De asemenea, asigura-te ca ai de-a face cu o firma romaneasca. In caz contrar, in caz de litigiu, recursul va fi diferit, in functie de tara.

 

2 Informeaza-te in legatura cu produsul

 

Obtine cat mai multe informatii despre produsul dorit (referinte, numar de serie, culori, format) si eventualele garantii aferente. Preturile indicate trebuie sa includa toate taxele, sa precizeze ce elemente sunt incluse (de exemplu, baterii), eventuale costuri de transport sau de expediere ori taxa eco.

 

In cele din urmă, fii atent la cuvintele 'in stoc' si 'disponibil' pentru a afla termenul de livrare a articolului. Acest aspect trebuie sa iti fie adus la cunostinta inainte de validarea comenzii.

 

3 Verifica cosul de cumparaturi

 

Pe Internet, finalizarea vanzarii este marcata de doua clic-uri succesive. Primul clic reprezinta inaintarea comenzii, iar cel de-al doilea, confirmarea tranzactiei. Intre cele doua clic-uri, ai in continuare posibilitatea de a verifica cosul de cumparaturi, adica comanda. In aceasta etapa, trebuie sa fii extra vigilent! Aceasta nu este o simpla formalitate. In cazul unei greseli de tastare, ai putea fi taxat, fara sa stii, pentru servicii in plus, de exemplu (asigurare, garantii, etc.). Citeste totul cu rabdare si atentie si, daca este nevoie, corecteaza.

 

4 Plateste de pe o pagina securizata

 

La plata prin card de credit, verifica daca site-ul este securizat – va avea afisat un mic lacat inchis, precum si o pagina de internet care incepe cu https (in loc de http obisnuit).

 

5 Creeaza un „dosar” cu detaliile asociate vanzarii

 

Dupa plasarea comenzii, vei primi un e-mail de confirmare care rezuma conditiile de cumparare. Pastreaza-l, si, daca este necesar, imprima-l.

 

Procedeaza la fel in fiecare etapa a comenzii. Fa  capturi de ecran sau imprima paginile site-ului, bonul de comanda, iti vor fi utile in caz de probleme.

 

6 Urmareste comanda pana la primire.

 

La primire, priveste coletul cu atentie, cantareste-l, deschide-l si, daca ai dubii, explica rezervele pe care le ai, ori chiar refuza coletul, precizand motivul pe bonul de livrare (colet deteriorat, etc.) iar apoi contacteaza vanzatorul, care ramane interlocutorul tau principal.

 

7 Apara-ti drepturile!

 

Gandeste-te putin! Cand comanzi prin Internet, ai exact aceleasi drepturi ca orice consumator, in special in caz de probleme de neconformitate sau de livrare. Nu ezita, in caz de litigiu, sa iti exerciti imediat drepturile pe langa vanzatorul online.


Alte articole din aceeasi tema:

Dariana Officiel

Nici un comentariu pana acum.
Fii primul care comenteaza acest articol!
Spune parerea ta!

Trimite

Scrieti-ne!


Informatiiprofesionale este inscris in Registrul de Evidenta a Prelucrarilor de Date cu Caracter Personal sub Nr. 22490
Informatii Profesionale © Toate drepturile rezervate

Termeni si conditii de utilizare | Publicitate