Devino si tu omul cautat din zona ta ...
Pentru a-ti dezvolta
afacerea!
Click aici
Pentru a-ti dezvolta
cariera profesionala!
Click aici
Pentru a-ti gasi
un job!
Click aici

Cum te descurci cu un sef dificil

fara autor
fara autor
Click aici
sa vezi lista
Profesionistilor.
Click aici sa
vezi toti profestionistii
din zona ta.

Nimic nu e mai distructiv la serviciu decat un sef problematic


sef-dificilSa faci fata unei relatii cu un sef ineficient sau chiar nepotrivit pentru functia pe care o detin este o provocare pentru multi angajati. Seful acesta de care ne ferim cu totii este obsedat de control, isi asuma credit pentru reusitele tale, nu ofera niciodata un feedback pozitiv, nu te sprijina în atingerea obiectivelor de serviciu.

De la un comportament dificil, un sef poate deveni chiar nepoliticos sau abuziv. Angajatii simt ca un sef abuziv le controleaza chiar si viata personala prin distrugerea increderii in fortele lor proprii. 

Vezi daca seful tau e constient de comportamentul lui dificil deoarece e posibil sa nu realizeze ca instructiunile sale detaliate sunt insultatoare pentru un angajat competent. 

Daca valorile tale nu coincid cu ale sefului, ai o problema! De aceea este bine sa vorbesti cu seful tau, sa stie de ce ai nevoie, in termeni de directie, feedback si suport. 

Fii politicos si concentreaza-te asupra rezultatului pe care vrei sa-l obtii. Daca ii spui sefului ca este un manager ineficient si devii agresiv verbal, nu rezolvi nimic. Intreaba-ti seful cum poti sa-l ajuti sa-si atinga obiectivele. 

Asigura-te ca asculti cu atentie si ii oferi sprijinul

Daca seful tau a devenit dintr-o data insuportabil, incearca sa vezi care ar fi motivul. Poate stresul sau munca il fac sa fie irascibil si imposibil de multumit. In acest caz, sunt sanse mari ca acest comportament dificil sa fie doar un episod trecator. Daca seful tau se manifesta abuziv sau ostil dintotdeauna, e putin probabil sa se schimbe considerabil. Indiferent de comportamentul sefului, e important sa reusesti sa-ti controlezi propriile reactii negative sau emotionale.

Straduieste-te sa stabilesti o comunicare cu seful tau. Secretul este sa separi egoul personal de ceea ce insemni tu ca angajat în companie. Calmul si politetea sunt calitatile care te vor salva intr-o astfel de situatie.

Nu reactiona niciodata la critici dure sau abuzuri verbale sub impulsul momentului. Depaseste cu tact momentul, fara sa creezi un conflict.

Dincolo de performante slabe si insatisfactie, stresul cronic poate duce la afectiuni fizice si emotionale. Incepe prin a fi mai atent la sanatatea ta emotionala si fizica. Cand ai grija de tine, esti mai puternic si mai rezistent la stres. Mananca putin si des ca sa pastrezi un nivel constant al zaharului în sange, asigura-te ca faci 30 de minute de miscare pe zi, dormi suficient, consuma alcool cu moderatie si evita fumatul. Dezvolta-ti inteligenta emotionala.

Daca-l vezi nervos pe seful tau, mai bine amana discutia pe mai taziu, cand ii va trece furia. Altfel, risti sa declansezi un conflict deschis.

Alege discutia în locul unei confruntari. Daca seful tau iti critica munca, foloseste prilejul ca sa deschizi o discutie despre obiective, scopuri, cai de rezolvare a problemelor. 

Cere-i sfatul în legatura cu posibilitatile de a imbunatati modul de lucru. Daca are comentarii negative legate de munca ta, probabil are propria sa parere despre cum ar trebui rezolvata situatia.

Fii un profesionist. Este diferenta intre a nu-ti placea seful si a nu fi profesionist. Daca planuiesti sa ai o discutie care poate deveni conflictuala, e ideal sa ai un plan B. În acest scenariu, planul B presupune sa ai o oferta de job de la un alt angajator. In cazul in care lucrurile nu merg bine, poti pleca oricand. 

Si mai e ceva: cand stii ca nu ai atat de multe de pierdut, capeti o detasare care te ajuta sa fii si mai elocvent.

Daca nu gasesti nicio cale de a imblanzi atmosfera de la locul de munca, decat sa ajungi bolnava de nervi, mai bine accepti o alta slujba. Dar nu uita, orice ar fi, daca nu esti un bun profesionist, nu ai nicio scuza.

Alte articole din aceeasi tema:

Dariana Officiel

Narcisa - Elena Oprescu

Raspunde #1 | Narcisa - Elena Oprescu | 06-12-2010

Buhuhu! Ce teama! Si seful acela tiranic din fata ta este tot om. Fii muncitor si fa-ti datoria! Oricat de dificil ar fii nu are cum sa nu te aprecieze! Facandu-ti treaba bine ste cel mai scurt drum in a rupe zidul dintre voi si a consolida o relatie!


Spune parerea ta!

Trimite

Scrieti-ne!


Informatiiprofesionale este inscris in Registrul de Evidenta a Prelucrarilor de Date cu Caracter Personal sub Nr. 22490
Informatii Profesionale © Toate drepturile rezervate

Termeni si conditii de utilizare | Publicitate