Devino si tu omul cautat din zona ta ...
Pentru a-ti dezvolta
afacerea!
Click aici
Pentru a-ti dezvolta
cariera profesionala!
Click aici
Pentru a-ti gasi
un job!
Click aici

Cum se vopsesc placile de pe perete

Radu Irina
Domeniu : Activitati de design specializat
Meserie : Decorator interioare
Localitate : Bucuresti / Bucuresti
Click aici
sa vezi lista
Profesionistilor.
Click aici sa
vezi toti profestionistii
din zona ta.

Cum se pregateste o suprafata, pentru a fi vopsita?


Pictura pe faianta este la indemana oricui, mai intai este nevoie de o foarte buna curatire a faiantei dumneavoastra. Aceasta operatiune determina durabilitatea vopselii si tot o data se poate evita deteriorarea. Pregatirea suprafetei, pentru a putea fi vopsita se va face astfel: incepeti cu o spalare puternica, cu detergent diluat in apa rece, a gresiei dumneavoastra, inclusiv acele 'articulatii'. Va trebui, apoi, sa clatiti bine cu apa calda. Puteti repeta aceasta operatiune, daca va ramane o urma de indoiala cu privire la curatenia suprafetei. Usor puteti trece si cu un abraziv fin, fara a va zgaria placile. Astfel, dumneavoastra veti avea o aderenta mai buna pentru pictura. La sfarsitul curatirii se clateste placa din nou, folosindu-se un burete, apoi se va lasa cateva minute ca sa se usuce. Puteti sa va protejati articulatiile folosind o banda de mascare.

In ce consta vopsirea propriu-zisa?
Acest suport special atasat placilor va netezi zona dumneavoastra si va tine vopseaua mult timp. Substraturile dau rezultate foarte bune in timp. Va rugam sa folositi o rola. Incepeti procesul de pictura trecand cu rola si pe acele zone mai mici. Pentru colturi si margini de preferat este sa folositi o perie mica. Intinde vopsea peste suprafete, pentru un efect perfect. Daca vopseaua de pe gresie dumneavoastra pare a fi prea groasa, atunci nu ezitati sa o diluati cu apa si spirtoase albe turnate peste vopsea si amestecate bine. Aceasta operatiune va face sa fie un impermeabil bun pentru apa si rezistenta la zgarieturi. Suprafata se va usca in functie de indicatia oferita de producatorul vopselei. In cazul in care articulatiile sunt putine, atunci se vor acoperi cu o mistrie prin netezirea acestora, pentru a obtine o suprafata plana.

Foloseste vopseaua acrilica, pentru placile de teracota
Dupa ce suprafata este neteda si curata puteti incepe pictura pe gresie. Incepeti cu marginile si colturile, apoi duceti-va usor spre centru, pentru a rula vopseaua. Mai departe, treceti prin intersectii, unde se vor folosi miscari de sus in jos, fara a supraincarca suprafata.

Finisarea placilor vopsite
Pentru ca procesul sa fie impecabil, adesea este necesar sa refaceti articulatiile, folosind un renovator de articulatii. Daca acestea sunt in stare buna, folositi o perie fina, pentru a picta culoarea dorita cu degetele. De asemenea, va puteti distra in decorare folosind pentru placile dumneavoastra un burete inmuiat in vopsea de diferite culori. Astfel, va puteti jucati cu efectele de lumina. 

Mai departe, lasati-va creativitatea sa functioneze!

Alte articole din aceeasi tema:

Dariana Officiel

Adrian

Raspunde #1 | Adrian | 31-08-2012

Este o idee buna de a schimba ceva in baie sau bucatarie. Si nici nu pare foarte complicat.


Ralu

Raspunde #2 | Ralu | 31-08-2012

Buna idee!! Iti schimbi complet bucataria cu minumul de efort. Cred ca o sa incerc...m-am saturat de albul acela cu floricele de pe faianta din bucatarie:)


Geo

Raspunde #3 | Geo | 06-09-2012

Am citit articolul. Daca am inteles bine, articulatii inseamna rosturi iar rola inseamna trafalet. Cred ca se poate da o vopsea dupa ce suprafata este pregatita, dar acea vopsea va trebui sa fie acoperita cu un lac, de preferinta ceramic (care este f scump). Asta pt a face ca rezistenta lucrarii sa fie apropiata de cea a smaltului de pe faianta. Sau, mai exista in magazinele de brico o vopsea alba pt cada, care este (teoretic) mai rezistenta decat o vopsea normala.


Mihai

Raspunde #4 | Mihai | 09-08-2013

Si cat rezista in timp o astfel de pictura? Adica, nearsa in cuptoare profesioniste, rezista la umiditate peste 80 cat este de obicei in baie?


Spune parerea ta!

Trimite

Scrieti-ne!


Informatiiprofesionale este inscris in Registrul de Evidenta a Prelucrarilor de Date cu Caracter Personal sub Nr. 22490
Informatii Profesionale © Toate drepturile rezervate

Termeni si conditii de utilizare | Publicitate