Devino si tu omul cautat din zona ta ...
Pentru a-ti dezvolta
afacerea!
Click aici
Pentru a-ti dezvolta
cariera profesionala!
Click aici
Pentru a-ti gasi
un job!
Click aici

Cum se pun lentilele de contact

Pop Adriana
Domeniu : Activitati de asistenta medicala specializata
Meserie : Medic de specialitate
Localitate : Bucuresti / Bucuresti
Click aici
sa vezi lista
Profesionistilor.
Click aici sa
vezi toti profestionistii
din zona ta.

Pasii pe care trebuie sa ii urmezi ca sa nu iti ranesti ochii

797284755824431.jpgFie din necesitate, fie din motive estetice, multe persoane apeleaza la lentilele de contact. Neaplicate corect, ele pot rani pupila. Iata ce trebuie sa stii despre aplicarea lentilelor de contact.

In primul rand, trebuie sa stai deasupra unei mese sau a o oricarui obiect de mobilier cu o suprafata plana. Astfel vei evita sa pierzi lentila in cazul in care iti scapa din mana. Apoi ai grija ca mainile tale sa fie curate, iar lentilele curatate cu solutia speciala recomandata de medic. Un alt detaliu important este sa iti faci un obicei din a incepe de fiecare data cu acelasi ochi, astfel incat sa nu incurci lentilele intre ele.

Lentila se pune pe degetul mijlociu, de la mana dreapta daca esti dreptaci sau stanga daca esti stangaci, si arunca o privire asupra ei ca nu cumva sa fie curbata pe partea care nu trebuie. Ea se pozitioneaza pe centrul pleoapei inferioare si, cu degetul aratator de la cealalta mana, pleoapa superioara trebuie trasa in sus. Concentreaza-te putin asupra lentilei si sa si grija sa o pozitionezi pe zona alba a ochiului.

Dupa pozitionare, indreapta privirea in jos si da drumul, cu grija, mai intai pleoapei inferioare si apoi celei superioare. Pentru ca lentila sa se aseze cum trebuie continua sa te uiti in jos timp de cateva secunde.

Alte articole din aceeasi tema:

Dariana Officiel

Doris

Raspunde #1 | Doris | 14-01-2014

Mi-am cumparat si eu lentile de contact. Nu din necesitate ci pentru ca imi doream sa vad cum arat si altfel. M-am chinuit foate mult sa mi le pun. Am citit pe net, m-am uitat la tutoriale. Degeaba. Mi-a luat o vesnicie. Intr-un final cand le-am pus (nu cred ca si corect) aratam ca o broScuta cu ochii bulbucati si ma deranjau teribil. Am renuntat!


Anca

Raspunde #2 | Anca | 14-01-2014

Este adevarat ca nu sunt recomandata femeilor care iau anticonceptionale? Daca da, puteti sa imi explicati de ce? Multumesc!

Pop Adriana

Raspunde #2-1 | Pop Adriana | 14-01-2014

Este oarecum adevarat. Anticonceptionalele provoaca disconfort al corneei in cazul in care se folosesc lentile de contact. Cele cu estrogen fac femeile sa fie mai sensibile si sa aiba ochii mai uscati. Totusi nu toate femeile intampina astfel de probleme.

Anca

Raspunde #2-1-1 | Anca | 14-01-2014

Nu exista ceva impotriva acestor reactii? Cum ar fi acele lacrimi false sau vreo solutie? Tipuri speciale de lentile?

Pop Adriana

#2-1-1-1 | Pop Adriana | 14-01-2014

Ba da, exista cateva lucruri care ajuta. Acele lacrimi false, sunt intr-adevar de utilitate atunci cand ochiul este foarte uscat si lentila se simte ca un corp strain. Trebuie sa fie fara conservant si pe baza de acid hialuronic. Apoi, in ceea ce priveste tipul lentilelor, sunt recomandate lentile moi, cu continut mare de a apa, permeabilitate mare la oxigen si sa fie de zi. Se pot schimba 1 data pe luna sau la 2 saptamani.

Spune parerea ta!

Trimite

Scrieti-ne!


Informatiiprofesionale este inscris in Registrul de Evidenta a Prelucrarilor de Date cu Caracter Personal sub Nr. 22490
Informatii Profesionale © Toate drepturile rezervate

Termeni si conditii de utilizare | Publicitate