Devino si tu omul cautat din zona ta ...
Pentru a-ti dezvolta
afacerea!
Click aici
Pentru a-ti dezvolta
cariera profesionala!
Click aici
Pentru a-ti gasi
un job!
Click aici

Cum se monteaza lanturile antiderapante

Borcea Cosmin
Domeniu : intretinerea si repararea autovehiculelor
Meserie : Mecanic auto
Localitate : Bucuresti / Bucuresti
Click aici
sa vezi lista
Profesionistilor.
Click aici sa
vezi toti profestionistii
din zona ta.

Pasi mici pentru o montare rapida si sigura

831676401215074.jpgIn iernile mai grele, cauciucurile antiderapante pot fi insuficiente pentru un sofer. O solutie ar fi lanturile antiderapante. Dar ce ne facem atunci cand nu avem un service auto in preajma si trebuie sa le montam singuri? Iata pasii pe care ar trebui sa ii urmezi ca sa le montezi fara prea mari batai de cap.

Pentru inceput masina trebuie sa fie oprita si cu frana de mana trasa. Important de tinut minte este ca lanturile antiderapante se utilizeaza pentru rotile care asigura tractiunea masinii. 

Luati un lant. Cablul fix (cel pe care sunt prinse toate celelalte zale) trebuie trecut prin spatele rotii. De indata ce ati incercuit roata, veti putea sa prindeti cele doua capete ale cablului ridicandu-l in partea de sus a cauciucului. Odata prins, cablul formeaza un cerc pe care-l impingeti sa cada in spatele cauciucului. Apoi veti observa ca de o parte si de alta a lanturilor care acopera roata partial se afla niste carlige ce trebuie prinse rand pe rand, de sus in jos. Dupa ce ati prins primul rand de carlige impingeti lanturile putin in spate astfel incat sa se fixeze pe roata. Veti observa ca ele au cateva zale colorate, in forma de hexagon. Acele zale vor trebui sa cada imprejurul jantei.

Deci impingeti putin pe spate lanturile, astfel incat in partea de sus a jantei sa vina zalele colorate. Apoi, in partea de jos, se gaseste un sistem de inchidere care permite ajustarea lanturilor. Dupa ce ati bagat o za in sistemul acela de prindere, strageti de lant cat de mult puteti, astfel incat el sa se fixeze cat mai bine pe roata.

Pe restul zalelor ramase veti mai observa inca doua carliege: unul mobil si unul fix - la capat. Va veti ajuta de cel mobil ca sa prindeti, mai intai, in lanteral lantul ramas de lantul colorat care inconjoara janta. Apoi prindeti si restul de zale ramase cu ajutorul ultimului carlig undeva in partea de sus a jantei, tot de acele zale colorate.

Este bine sa aveti in masina, pe timp de iarna, lanturi antiderapante. Nu se stie cand veti da peste drumuri alunecoase sau acoperite cu zapada.

Alte articole din aceeasi tema:

Dariana Officiel

Laura

Raspunde #1 | Laura | 22-01-2014

Multumim de sfaturi. O sa exersez inainte cu instructiunile dvs in fata...Cred ca nu o sa imi fie usor.


Spune parerea ta!

Trimite

Scrieti-ne!


Informatiiprofesionale este inscris in Registrul de Evidenta a Prelucrarilor de Date cu Caracter Personal sub Nr. 22490
Informatii Profesionale © Toate drepturile rezervate

Termeni si conditii de utilizare | Publicitate