Devino si tu omul cautat din zona ta ...
Pentru a-ti dezvolta
afacerea!
Click aici
Pentru a-ti dezvolta
cariera profesionala!
Click aici
Pentru a-ti gasi
un job!
Click aici

Cum se curate o masina de spalat

Sireag Ion
Domeniu : Lucrari de constructii a cladirilor rezidentiale s...
Meserie : Faiantar
Localitate : Bacau / Bacau
Click aici
sa vezi lista
Profesionistilor.
Click aici sa
vezi toti profestionistii
din zona ta.

Sfaturi de urmat

434324789111161.jpgDaca va ganditi la numarul de spalari realizate de masina ta de spalat si la toate hainele murdare pe care le-a “gadzuit”, nu o sa va para deloc surprinzator ca, in timp, are si ea nevoie de o curatare temeinica. Puteti cumpara din comert produse destinate curatarii interiorului masinii de spalat, dar puteti crea produse de curatat si acasa, cu putin efort.

 

Otetul

Varsati 1-2 cani de otet din vin alb distilat in masina de spalat. Porniti un program cu apa calda, la turatie maxima. Faceti un ciclu de spalare si un ciclu de clatire. Astfel se va elimina mucegaiul si se va desprinde mizeria acumulata in cuva de spalat.

 

Zeama de lamaie

Daca aveti probleme cu rugina, varsati o ceasca de zeama de lamiae si faceti un ciclu de spalare si un ciclu de clatire. Trebuie sa alegeti optiunile de spalare la turatie si temperatura maxima.

 

Atentie! Daca masina de spalat prezinta semne de rugina, ar trebui sa luati legatura cu producatorul sau cu reparatorul pentru a rezolva problema. Rugina este un semn de deteriorare a cuvei.

 

Bicarbonatul de sodiu

La final, puteti varsa doua cesti de bicarbonat de sodiu si selecta cate un ciclu de spalare si clatire la temperatura maxima, alegand in acelasi timp optiunea de capacitate de incarcare maxima, pentru a obtine un volum maxim de apa. Aceasta va permite eliminarea petelor si a reziduurilor lasate de detergenti si balsamul de rufe. Daca masina de spalat are foarte multe pete, puteti inlocui bicarbonatul de sodiu cu clor.

 

Clatiti

Clatiti interiorul cuvei de spalat, programand un ultim ciclu de spalare si clatire, fara niciun produs de curatare de data aceasta.

 

Scoateti toate partile care pot fi indepartate si clatiti-le

Scoateti sertarul pentru detergent, rufe, clor, filtrul de scame (daca aceste elemente sunt atasabile) si spalati-le cu apa calda si cu sapun (ori chiar detergent  de spalat vase).

 

Curatati partile la care se ajunge greu

O alta idee buna ar fi sa curatati dedesubtul masinii de spalat pe unde tisneste apa, lucru care nu se intampla de cele mai multe ori. Folositi un burete cu apa si otet (varsati o ceasca de otet intr-o galeata cu apa si folositi solutia obtinuta pentru spalare). Apoi, puteti clati exteriorul si marginile cuvei. Stergeti toate piesele inamovibile. Curatati partea interioara a capacului daca inca observati urme de mizerie.

Mai puteti folosi pentru curatare discuri din bumbac sau periute de dinti uzate pentru curatarea colturilor la care se ajunge greu.

 

Curatati exteriorul

Puteti utiliza un burete umed cu apa si otet pentru a curata partea din fata a masinii de spalat si toate partile la vedere. La final, stergeti partea superioara.

 

Facultativ

Curatati de praf ori alte mizerii zona din jurul masinii de spalat si a uscatorului si verificati starea tevilor, pentru a observa urme de uzura sau taieturi. Majoritatea producatorilor recomanda inlocuirea lor la 5 ani, si detectarea anticipata a problemelor de uzura, pentru a permite economisirea de timp si bani, evitand astfel pierderile de apa sau orice alte pagube, ori chiar explozia tevilor aflate sub presiune.

 

Este important sa va curatati masina de spalat, insa, bineinteles, nu este nevoie sa o faceti dupa fiecare spalare. Este de ajuns sa faceti o astfel de curatare o data la 3, 4 luni, ori chiar mai des de atat. Este suficient sa verificati interiorul cuvei. In cazul in care spalati des haine de lucru, echipament sportiv, ar trebui, de asemenea, sa curatati masina mai des.


Alte articole din aceeasi tema:

Dariana Officiel

Roman Elena

Raspunde #1 | Roman Elena | 08-06-2015

Felicitarii pentru articol! E adevarat ca masina de spalat acumuleaza o serie de depuneri. In plus, este foarte posibil ca hainele tale sa aiba diverse mirosuri neplacute.


Spune parerea ta!

Trimite

Scrieti-ne!


Informatiiprofesionale este inscris in Registrul de Evidenta a Prelucrarilor de Date cu Caracter Personal sub Nr. 22490
Informatii Profesionale © Toate drepturile rezervate

Termeni si conditii de utilizare | Publicitate