Devino si tu omul cautat din zona ta ...
Pentru a-ti dezvolta
afacerea!
Click aici
Pentru a-ti dezvolta
cariera profesionala!
Click aici
Pentru a-ti gasi
un job!
Click aici

Cum sa vorbesti pe limba catelului tau

Anicescu Bogdan
Domeniu : Activitati veterinare
Meserie : Dresor
Localitate : Ramnicu Valcea / Valcea
Click aici
sa vezi lista
Profesionistilor.
Click aici sa
vezi toti profestionistii
din zona ta.

3 metode de dresaj la caini

 

In primul rand, nu exista o metoda de dresaj universal valabila, deoarece fiecare caine este unic prin rasa, prin modul de hranire, prin 'inteligenta' sa de a intelege stapanul si actiunile sale, dar si prin multe alte criterii ale stilului de viata. Iata cele trei metode de dresaj folosite pentru catei:

1. metoda stimulativa (numita si prin recompensa);
2. metoda mecanica;
3. metoda imitatiei.

 

Metoda stimulativa
Aceasta metoda se incepe de cand va aduceti cainele acasa. Sfatul meu este sa va chemati catelul mereu la fel si sa-i folositi numele alaturi de comanda 'AICI'. Pronuntia trebuie sa fie spontana, pentru a-i creea curiozitate.
In momentul in care suntem la plimbare cu cainele, acesta trebuie chemat pe un ton normal, iar la fiecare chemare cainele va fi recompensat. Recompensa este alcatuita din bucatele de carne de vita fiarta, cascaval neafumat, sau oferirea unei jucarii sau doar o simpla mangaiere.
Cea mai frecventa greseala a proprietarilor de catei este ca isi cheama cainele, doar in momentul in care  pleaca acasa. In acest caz cainele urmeaza sa asocieze venirea la stapan cu legarea, respectiv cu sfarsitul plimbarii si cu plecarea acasa. Solutia este sa va chemati periodic cainele in timpul plimbarii. De asemenea este indicat sa folositi recompensarea si eliberarea acestuia, astfel incat cainele sa vina cu placere la stapanul sau.
La inceput, de preferat este sa va recompensati cainele cu bucatele de carne, iar renuntarea la recompensarea cu mancare se va face treptat in timp, atunci cand cainele vine relaxat la fiecare chemare. Va sfatuiesc sa nu renuntati brusc la recompensarea cu mancare. Sunt totusi cazuri in care cainele nu este atras de recompensa. In aceste cazuri se foloseste metoda mecanica sau metoda imitatiei.

 

Metoda mecanica
Aici, de preferat este sa utilizati o lesa lunga sau o lesa retractabila alaturi de o zgarda de forta. Cand cainele s-a indepartat este recomandat sa il strigam si sa il incurajam sa se intoarca. In cazul in care acesta ne ignora, ii aplicam un usor soc cu ajutorul lesei si il incurajam sa se intoarca. In cazul in care acesta nu se intoarce la stapan, dupa cateva incercari, va fi fortat sa o faca din cauza lesei. Cainele este eliberat dupa fiecare venire sau aducere la stapan.

 

Metoda imitatiei
In ceea ce priveste aceasta metoda, de mentionat este ca se lucreaza alaturi de un caine dresat. Metoda este eficienta in general la cainii tineri. Se procedeaza in felul urmator: cainele este chemat prin comanda 'AICI' si apoi recompensat prin comanda 'BRAVO', acesta fiind urmat instinctiv de catre catelul-elev, care involuntar va executa comanda ceruta cainelui-profesor. Dupa cateva repetari reusite vom recompensa catelul cu bucatele de carne si vom repeta exercitiul in absenta cainelui dresat.

 

Va sfatuiesc sa zambiti!
Dresajul se face doar cu zambetul pe buze. Doar asa cred eu, ca se poate realiza o frumoasa legatura intre voi si animalul de companie.


Alte articole din aceeasi tema:

Dariana Officiel

Tania

Raspunde #1 | Tania | 06-03-2012

E o abilitate importanta, sa "vorbesti" pe limba cainelui, pentru a-l putea controla. Interesant articol Dle Anicescu, multumim.


Constantin Beatrice

Raspunde #2 | Constantin Beatrice | 06-03-2012

Pare atat de simplu in teorie...dar la mine toate incercarile au esuat lamentabil...:). Cred ca e bine ca un caine sa fie dresat de un profesionist. Acasa, daca stapanul nu e destul de puternic in fata "santajelor emotionale" ale ghemotocului de blana, el se transforma treptat intr-un monstrulet.

Mallecourt Lionel

Raspunde #2-1 | Mallecourt Lionel | 06-03-2012

Da...trebuie sa lasa emotiile acasa cand dreseaza un animal. Eu am avut un Rootveiller ca am dresat ca la carte. Adica am cumparat o carte care explica cum sa te comporti cu un Rootveiller fiecare luna din varsta lui...si mi a iesit foarte bine! Dar recunosc ca eram foarte implicat in subiectul asta. Daca o faci la jumatate de norme, e mai bine sa cheami un profesionist, da.


Anicescu Bogdan

Raspunde #2-2 | Anicescu Bogdan | 06-03-2012

Chiar daca colaborezi cu un dresor, daca nu ai timp sa te implici in dresaj, mai bine ramai la pisica. Poti merge la un dresor foarte bun iar dupa incetarea colaborarii cainele nu te va asculta. Participarea activa a stapanului in programul de dresaj si repetarea comenzilor dupa finalizarea dresajului este obligatorie. O alta problema este alegerea rasei care ti se potriveste.Spune parerea ta!

Trimite

Scrieti-ne!


Informatiiprofesionale este inscris in Registrul de Evidenta a Prelucrarilor de Date cu Caracter Personal sub Nr. 22490
Informatii Profesionale © Toate drepturile rezervate

Termeni si conditii de utilizare | Publicitate