Devino si tu omul cautat din zona ta ...
Pentru a-ti dezvolta
afacerea!
Click aici
Pentru a-ti dezvolta
cariera profesionala!
Click aici
Pentru a-ti gasi
un job!
Click aici

Cum sa-ti motivezi angajatii

Ciortan Mihaela
Domeniu : ...
Meserie : ...
Localitate : ...
Click aici
sa vezi lista
Profesionistilor.
Click aici sa
vezi toti profestionistii
din zona ta.

Descopera cheia productivitatii pentru angajatii tai


cum-sa-ti-motivezi-angajatiiMotivarea angajatilor a devenit o expresie foarte populara in cadrul companiilor. Este atat de des pomenita, incat fiecare om care are in grija subalterni, trebuie sa cunoasca bine corzile sensibile ale angajatilor sai. 

Managerii vorbesc despre motivarea subalternilor, angajatii vorbesc despre ce anume le lipseste pentru a fi mai motivati. 

La urma urmei, in momentul in care vorbim despre motivatie, vorbim si de implicare in activitate, de entuziasm, de finalizarea proiectelor, de placerea cu care ne desfasuram activitatea sau orice altceva care ne ofera bucuria de a merge la munca.

Multi cred ca este suficient sa le ofere angajatilor un salariu pentru a se implica in activitatile lor. Sau prime mai consistente de sarbatori, bonuri de masa si alte bonusuri. De multe ori auzim ca cei care ofera atatea avantaje financiare angajatilor sai, ajung sa nu fie multumiti de prestatia acestora. Motivatia financiara este foarte importanta, pentru ca de aceea muncim, dar pe langa bani si cadouri, oamenii mai asteapta respect, apreciere.

Mai exista o latura subtila a motivatiei, atat in munca noastra, cat si in viata de zi cu zi. Si aceasta tine de comunicare. Pentru a-ti valorifica pe drept angajatii, trebuie sa descoperi care le sunt nevoile de recompense, ce i-ar bucura pe ei sa primeasca, fara a te gandi ce iti place tie.

Este limpede ca pentru angajati nu este important sa primeasca in dar o carte sau un cd cu muzica sau o excursie la munte. Poate nu le place muntele sau poate cartile si muzica nu erau pe gustul lor, iar tipul de recompense nu a fost corelat cu tipul de angajat. De ce sa ne miram ca initiativa noastra buna nu a avut succes?

Ideea este sa nu oferi celorlalti ceva ce tie iti place, avand pretentia ca si lor le va placea. Vei fi dezamagit apoi. Si nu te astepta ca valorile in care crezi tu si care pe tine te motiveaza sunt general valabile si toti angajatii tai impartasesc aceste valori.

Pentru a afla raspunsul corect la nedumerirea ta in legatura cu randamentul slab al angajatilor tai, afla daca performanta scazuta este cauzata de competenta profesionala scazuta sau motivatie scazuta.

Apoi trebuie verificat daca aceleasi asteptari sunt impartasite de ambele parti: ce astept eu, ca angajator, de la tine, ca angajat si viceversa. 

Poate ca este vina angajatorului ca oamenii nu-si fac treaba asa cum e bine. Ne dorim ca angajatii sa aduca idei noi, sa aiba initiative, dar le spunem de fiecare data ce sa faca si cum sa faca.

Exista cateva lucruri pe care le puteti face pentru a va asigura ca cei care urmeaza sa lucreze pentru dumneavoastra, o vor face profesionist, asa cum va doriti:
- colaborarea cu o firma de consultanta in domeniul resurselor umane pentru implementarea unor tehnici de evaluare si motivare a personalului;
- traininguri de formare pentru responsabilii de personal din cadrul departamentului de resurse umane, pe temele de interes in organizatie;
- angajarea, in cazul in care nu exista, a unei persoane care sa se ocupe de personalul din organizatie (recrutare, selectie, evaluare, training etc.) si care sa puna bazele unui sistem de evaluare si de identificare a mecanismelor motivationale ale angajatilor.

Managerul trebuie sa se asigure ca fiecare angajat in parte este motivat, pentru ca, in felul acesta, va sti ca angajatul respectiv este si productiv. Cu alte cuvinte, se accepta de la inceput ideea ca angajatii au nevoi diferite care trebuie satisfacute. Faptul ca cineva este motivat de bani nu este mai putin onorabil decat acela ca cineva este motivat de posibilitatea de a se califica mai bine: ceea ce conteaza este productivitatea lor. Relatia dintre performanta in munca si motivatia angajatului consta in faptul ca performanta depinde de: mediul de munca (conditii bune sau slabe de munca); abilitatile personalului (talent, calificare, experienta); motivatia lui pentru a realiza un anumit lucru (pentru a avea o anumita performanta).

Adevarata motivare a personalului vine, de fapt, din automotivarea sa. Un angajat care stie si poate sa-si indeplineasca sarcinile postului este mai motivat decat altul caruia, desi nu-i lipsesc dorinta si recompensarea, nu are abilitatile necesare pentru a realiza acele sarcini. Angajatii vor lucra mai mult si mai bine daca sunt rasplatiti pentru ceea ce fac. Daca recompensarea este adecvata, personalul va continua sa aiba rezultate bune sau chiar foarte bune.
Merita sa faceti eforturi pentru a avea in subordine angajati motivati.

Alte articole din aceeasi tema:

Dariana Officiel

yonika

Raspunde #1 | yonika | 11-11-2010

Mdaaa....foarte bun articolul....dar macar de s-ar tine cont si de aceste aspecte...din pacate,locuim in Romania, si asta ne ocupa tot timpul :( ...degeaba speram la ceva mai bun si la un angajator care sa-si respecte angajatii, cand in Romania nici nu se pune problema de asa ceva..aici daca esti platit cum trebui, restul nu mai conteaza, iar performantele profesionale trebuie sa fie la acelasi nivel cu ceilalti..si daca nu iti convine, nu ai incotro si trebuie sa inghiti din cauza problemelor din tara asta,unde nu mai gasesti un loc de munca cu aceste "mici" motivati. Totusi, trebuie sa gandim pozitiv...poate o sa apucam si noi ziua in care Romania o sa fie o tara europeana la fel ca oricare alta, unde drepturile angajatorului sa fie respectate. :)


gina

Raspunde #2 | gina | 11-11-2010

motivarea angajatilor..hmm..multi sefi considera ca ei trebuie sa se nasca asa..si uita ca motivatia nu este doar intrinseca ci se si dobadeste in functie de mediul de lucru, de recompense si apreciere, de partea financiara..etc


Cosmin Gheorghiu

Raspunde #3 | Cosmin Gheorghiu | 29-09-2011

N-am descoperit cheia productivitatii si nici n-am aflat concret cum se motiveaza angajatii. Mai mult, spre final aflam ca de fapt e mai bine sa-i lasi sa se automotiveze. Automotivarea vine in general ca urmare a unui compromis pe care angajatii il fac legat de situatia lor. Unii nu prea vor sa munceasca si gasesc o slujba in care asta li se tolereaza. Altii au copii, o slujba confortabila si nu mai au energie sau chef sa caute alteva si poate sa dea peste un sef si mai nesuferit decat cel actual. Dar cei care fac astfel de compromisuri nu dau niciodata un randament peste medie.Cei cu adevarat motivati vor da randamente ridicate, iar angajatorii trebuie sa inteleaga ce-i motiveaza (bani, putere, respect, etc) si sa le ofere acele lucruri.

Valentina

Raspunde #3-1 | Valentina | 18-04-2013

Totalmente deacord, și nu a fost spus măcar exemple de motivare, căci nu spun că există un șablon strict de motivare, fiecare întreprindere/frimă, angajat și angajator diferă, dar sunt mai multe opinii privind motivarea. Cu timpul de azi, în sens că cu mentalitatea lumii de azi, pe automotivare cam nu prea face să te lași în rezolvarea problemei date, e cea mai simplă și nu necesită investire, da, sunt deacord, dar nu e o motivare bună ;)Spune parerea ta!

Trimite

Scrieti-ne!


Informatiiprofesionale este inscris in Registrul de Evidenta a Prelucrarilor de Date cu Caracter Personal sub Nr. 22490
Informatii Profesionale © Toate drepturile rezervate

Termeni si conditii de utilizare | Publicitate