Devino si tu omul cautat din zona ta ...
Pentru a-ti dezvolta
afacerea!
Click aici
Pentru a-ti dezvolta
cariera profesionala!
Click aici
Pentru a-ti gasi
un job!
Click aici

Cum sa spui nu cand nu vrei sa faci sex

Branciu Iulia
Domeniu : Activitati de asistenta medicala specializata
Meserie : Psiholog
Localitate : Bucuresti / Bucuresti
Click aici
sa vezi lista
Profesionistilor.
Click aici sa
vezi toti profestionistii
din zona ta.

Stabilesti limite intre tine si celalalt

186001022739959.jpgSa inveti sa iti respecti propriile dorinte, propriul corp, sa inveti sa spui „nu” este esential in viata, si in special in viata sexuala. A-ti exprima acordul sau dezacordul si deci a putea spune „nu” atunci cand nu dorim sa intretinem raporturi sexuale este primordial.

Teama de a nu fi iubit(a)

Nu indraznim sa spunem „nu” celuilalt din diverse motive: ne este teama sa nu il ranim, sa nu ii mai placem, sa fim exclusi, si mai ales sa nu fim iubiti. De exemplu, ne este foarte dificil sa ne refuzam iubitul sau iubita in intimitate, poate din teama de a nu ne putea explica aceasta doritna, si adeseori din teama de a nu-l pierde pe cel iubit. Dorim sa ii facem mereu pe plac si incercam sa ii raspundem la toate dorintele ce le are in intimitate. Astfel, unele persoane cedeaza, se forteaza, accepta practici sexuale care nu le plac. Un disconfort se poate instala astfel in relatie, o stinghereala care poate ajunge pana la violenta.

Stabilirea de limite intre sine si celalalt

Din acest motiv, este indispensabil sa putem spune „nu”. Aceasta permite sa stabilesti limite intre sine si celalalt, sa iti definesti propriul teritoriu (corporal, fizic si psihic). Iar stabilirea acestor limite este menita sa iti aduca linistea. Invatand sa refuzi te ajuta sa iti inveti locul printre ceilalti si sa il faci respectat. Pentru ca a refuza inseamna sa te pozitionezi, si tocmai din acest motiv celalalt ne respecta si ne stimeaza.

Atunci cand nu reusim sa spunem „nu” celuilalt, ne putem simti lasi, ne putem spune ca ne lipseste curajul, ne putem simti uneori tristi, maniosi, chiar violenti. Daca indraznesti sa spui „nu”, aceasta iti va permite sa te afirmi, sa te respecti si sa te faci respectat, sa iti impartasesti dorintele, in special atunci cand este vorba despre propriul corp si propria sexualitate. De exemplu, aceasta inseamna sa nu spui „da” unei relatii sexuale atunci cand mintea ta spune „nu”. A spune „nu” se invata. Si trebuie sa perseverezi. Cu rabdare si curaj, vom indrazni, in sfarsit, sa spunem „nu”. Uneori, persoane apropiate va pot intreba „de ce nu ai refuzat?”, ceea ce poate fi binefacator, dar si  culpabilizant.

Cum sa procedam daca celalalt nu intelege refuzul nostru?

Intr-adevar, de acolo porneste violenta. Este important ca atunci sa iti pui serios intrebarea daca aceasta relatie merita sa mai continue sau nu. Aceasta inseamna sa te respecti. Daca nu reusesti singur, este important sa ceri ajutorul de la un specialist. Inceraca sa consulti, de exemplu, un psiholog.

Alte articole din aceeasi tema:

Dariana Officiel

Lidia P.

Raspunde #1 | Lidia P. | 23-09-2013

Nu exista nici un motiv sa minimalizezi cum te simti in privinta sexului, sau a sexului cu o anumita persoana. In asemenea momente sinceritatea este o cerinta absoluta.


Raluca Dumitru

Raspunde #2 | Raluca Dumitru | 23-09-2013

Daca cealalta persoana incepe sa te constringa sau sa te forteze sa faci sex, zbiara “NU“ si impinge-o fizic de linga tine. Pleaca si vorbeste despre acest lucru in ziua urmatoare.


Sorina

Raspunde #3 | Sorina | 23-09-2013

Al meu m-a spus “Daca m-ai iubi, ai face-o”, si eu am raspuns “ ...daca m-ai iubi, ai astepta“. A asteptat, atat! :)

Branciu Iulia

Raspunde #3-1 | Branciu Iulia | 23-09-2013

Atentie!!! Sexul nu este un test al iubirii tale sau al sentimentelor pentru o alta persoana si, a spune “NU“ sexului nu inseamna ca n-ai reusit sa-ti arati dragostea.Sorina

Raspunde #4 | Sorina | 24-09-2013

Sau sa spui nu anumitor lucruri pe care partenerul tau ti le cere sa le faci in timpul actelor sexuale. Daca nu esti impacata cu o anumita practica atunci poti spune "nu" si sa te astepti ca partenerul tau sa te inteleaga si sa nu fuga la alta. Daca face asta atunci cu siguranta nu era el sortitul.

Giny

Raspunde #4-1 | Giny | 24-09-2013

Ai dreptate...eu nu vreau sa fac sex oral...nu pot, nu vreau, nu sunt pregatita pentru asa ceva. I-am spus partenerului meu, deocamdata a acceptat situatia dar se vede ca nu prea ii convine...As vrea sa ii fac pe plac...dar pur si simplu nu pot...

Branciu Iulia

Raspunde #4-1-1 | Branciu Iulia | 24-09-2013

Nu e un capat de lume daca nu vrei sa ii faci sex oral. E normal sa ai anumite rezerve, nu esti singura. Explica-i partenerului tau ce simti si ce te face sa refuzi. Poate sa fie de vina faptul ca nu sunteti de mult timp impreuna si nu te-ai acomodat cu ideea, poate el nu iti satisface tie chiar toate poftele, poate esti foarte sensibila si iti vine sa versi(reflexul faringian) sau pur si simplu nu vrei, nu simti nevoia. El iti va spune de ce vrea, te poate asigura ca nu va fi nepoliticos si impreuna veti ajunge la consens. Bafta!


Roxana

Raspunde #4-1-2 | Roxana | 24-09-2013

Si eu am zis ca niciodata nu voi face sex oral si recunosc. Intr-un final am acceptat dar nu eram eu prea fericita. Am vrut sa imi satisfac partenerul, sa il vad fericita,aveam tot felul de complexe peste care nu reuseam sa trec.Cu timpul am reusit sa trec peste inhibitii, iar acum totul este bine, atat pentru mine cat si pentru el. Asa ca spuneti nu cand nu sunteti pregatite dar nici nu refuzati asa doar din cauza prejudecatilor. Poate fi o experienta placuta :)
Spune parerea ta!

Trimite

Scrieti-ne!


Informatiiprofesionale este inscris in Registrul de Evidenta a Prelucrarilor de Date cu Caracter Personal sub Nr. 22490
Informatii Profesionale © Toate drepturile rezervate

Termeni si conditii de utilizare | Publicitate