Devino si tu omul cautat din zona ta ...
Pentru a-ti dezvolta
afacerea!
Click aici
Pentru a-ti dezvolta
cariera profesionala!
Click aici
Pentru a-ti gasi
un job!
Click aici

Cum sa scapi de gandaci, insectele daunatoare din apartament

Dinu Marius Silviu
Domeniu : Activitati veterinare
Meserie : Medic veterinar
Localitate : Bucuresti / Bucuresti
Click aici
sa vezi lista
Profesionistilor.
Click aici sa
vezi toti profestionistii
din zona ta.

Prevenirea este cea mai buna cale!

 

Pentru a nu avea gandaci la domiciliu puteti urmari, de obicei, anumite reguli de baza in ceea ce priveste igiena. Printre acestea se numara:


- sa nu atarni ceva care este 'viu', adica alimente, apa, precum si orice alt fel de lucruri care ti se pot varsa la un moment dat;

- sa pastrezi produsele alimentare in cutii sigilate;

- sa cureti regulat bucataria, in special aparatele de uz casnic si capacul de la masina de gatit, care se poate sa se aglomereze cu proiectii de grasime din timpul gatirii. De preferat este sa spalati aragazul si nu sa ii puneti capacul pe deasupra;

- sa nu aruncati niciodata mancare in gunoi, fara a fi introdusa in prealabil intr-o punga de plastic, astfel incat nimic sa nu poata sa curga din ea;

- aspirati regulat;

- folositi substante speciale impotriva umiditatii si a mucegaiului. Gandaci pentru a supravietui au nevoie de apa si de locuri umede. Evitati sa produceti astfel de locuri si nu veti avea de a face cu ei.

 

Iata cateva sfaturi utile!

 

Nu uita prea mult timp hrana si apa lasata pentru animale tale de companie. De asemenea, nu uita de cosurile de lenjerie de pat sau lucrurile folosite pe animale, deoarece acestea se pot transforma intr-un adevarat 'cuib de reproducere' al gandacilor.

 

In cazul in care esti invadat de 'creaturi'

 

Poti face urmatoarele impotriva atacurilor biologice:

 

1. Daca spatiul iti esti infectat, atunci ar trebui sa-ti cureti temeinic bucataria. In cazul in care aparatele nu sunt miscate, acestea ar trebui sa fie in masura sa se deconecteze si sa se spele bine laturile lor, care nu sunt accesibile la spalarea de zi cu zi. Intr-adevar, doar un singur perete din spatele unui aragaz mic poate fi locul ideal de supravietuire si reproducere a mii de gandaci.

 

2. Hrana animalelor de companie poate, in cazul in care spatiul ne este invadat de gandaci, sa devina o reala problema. O modalitate buna de a tine departe de gandaci boluri alimentare este sa le asezati intr-un bazin umplut cu apa si putin sapun.

 

3. Aruncati sacul dupa fiecare utilizare a aspiratorului dumneavoastra, astfel incat sa nu se pastreze ouale gandacilor in casa ta. De asemenea, poti sa verifici extragerea corecta a acestuia si sa fii atent ca aspiratorul sa te scuteasca si de particulele de praf.

 

4. In cel mai rau caz folositi amortizoare de umiditate, dar doar daca este necesar.

 

5. Puteti cumpara capcane lipicioase vandute in supermarket-uri sau farmacii, pentru absorbtia gandacilor de bucatarie. In caz contrar este posibil sa va faceti singuri aceste capcane. De exemplu, este posibil sa folositi cutii de conserve in a caror interior se introduce vaselina, dar si alimente care sa atraga gandacii de bucatarie.

 

6. Daca exista fisuri in pereti sau podele este timpul sa le umpleti. In acelasi mod se procedeaza si cu sipcile, cu ferestrele si sub chiuvetele si cazile de baie.

 

7. Utilizarea pesticidelor. Exista mai multe insecticide care elimina gandacii de bucatarie. Insecticidele pe baza de pamant de diatomee sunt recomandate, deoarece acestea nu sunt toxice si pentru ca ele sunt foarte eficiente. La o saptamana dupa tratament gandaci din ascunzatori vor muri.


Alte articole din aceeasi tema:

Dariana Officiel

George

Raspunde #1 | George | 26-03-2012

Bucati de paine inmuiate in soltie de acid boric (e un praf alb, care se gaseste la orice farmacie) cu apa si apoi puse in capace de borcane (sau orice altceva) pe sub chiuveta, dupa frigider, aragaz, mobila, sau alte locuri inguste. Mananca "baetii" de n-au treaba si nu prea le cade bine la stomac. Avantajul e ca bucatile de paine sunt inodore (spre deosebire de sprayuri) si efective saptamani sau chiar luni, dupa ce le-ai plasat pe unde trebuie. Dezavantajul: nu ar trebui sa existe pisici, caini sau alte fiinte cotrobaitoare, care sa umble la ele.

Diana

Raspunde #1-1 | Diana | 27-03-2012

Stii sa-mi spui cat de toxice sunt substantele acestea pt pisici? Adica...daca dau cu asa ceva, cat timp trebuie sa tin pisica departe de camera respectiva? Multumesc! :)

Tudorache Maria

Raspunde #1-1-1 | Tudorache Maria | 27-03-2012

Dupa ce stropesti, trebuie sa tii camera inchisa pana in 2 ore, apoi sa o aerisesti foarte bine alte doua ore. Eventual poti sa clatesti cu apa simpla in locurile unde ai dat mai abundent. In orice caz, dupa jumatate de zi sa stii ca se evapora orice insecticid, deci pisica ar putea intra in camera respectiva fara nici o problema dupa o noapte, sa zicem :).


Dinu Marius Silviu

Raspunde #1-1-2 | Dinu Marius Silviu | 27-03-2012

hello! cam toate substantele care sunt folosite de firmele de dezinsectie sunt avizate de ministerul sanatatii si teoretic nu sunt toxice pt animale...nu ma refer la substantele achizitionate de la tertze persoane de pe net in sticle ne etichetate etc.
Paty

Raspunde #2 | Paty | 26-03-2012

Cand ne-am mutat in apartamentul cel nou, era plin de gandaci. A chemat mama "lichidatorii" cu ceva butelii portocalii pe spate, cu masca de gaze si o dupa-masa a trebuie sa stam departe de casa. Seara am venit si am inceput sa ii adunam cu farasul, de atunci si pana ce ne-am mutat din nou (7 ani si ceva) nu am mai avut probleme (blocul era din ala cu 9 etaje, ghena etc.).


Nana

Raspunde #3 | Nana | 27-03-2012

Da, foarte utile sfaturile, multumim Silviu...Omori unul, noaptea te trezesti in chiuveta cu inca zece. :)


Ungureanu Sorinela

Raspunde #4 | Ungureanu Sorinela | 30-03-2012

George, multumim pt sfat.


aurel grigoras penciu

Raspunde #5 | aurel grigoras penciu | 08-06-2012

Vin de sub parchet, dak ai casa veche. Orice ai face tot nu scapi de ei. Termini tu cu ei si vin de la vecini, sau de la ghena de gunoi care se afla la parter in spatele blocului...asta este.


Spune parerea ta!

Trimite

Scrieti-ne!


Informatiiprofesionale este inscris in Registrul de Evidenta a Prelucrarilor de Date cu Caracter Personal sub Nr. 22490
Informatii Profesionale © Toate drepturile rezervate

Termeni si conditii de utilizare | Publicitate