Devino si tu omul cautat din zona ta ...
Pentru a-ti dezvolta
afacerea!
Click aici
Pentru a-ti dezvolta
cariera profesionala!
Click aici
Pentru a-ti gasi
un job!
Click aici

Cum sa ramai in top pe lista motoarelor de cautare

Stanciu Elena
Domeniu : ...
Meserie : ...
Localitate : ...
Click aici
sa vezi lista
Profesionistilor.
Click aici sa
vezi toti profestionistii
din zona ta.

10 sfaturi simple

Numele companiei tale apare in top pe lista motoarelor de cautare si crezi ca va ramane asa! Totusi, peste doua luni observi ca deja ai pierdut o pozitie. Si, astfel, numele companiei apare tot mai jos cu cat trece timpul. Ca sa fii pregatit si sa eviti acest gen de situatii, atunci iti recomandam zece pasi simpli si eficienti:

1. Asigura-te ca site-ul tau este bine optimizat pentru motoarele de cautare, sterge link-urile care nu mai sunt valabile, gresite, precum si textul redundant. Ideal este sa reinnoieste frecvent continutul.

2. Creeaza o harta a site-ului (XML sitemap), pentru a da posibilitatea motoarelor de cautare sa indexeze toata informatia continuta pe site.

3. Verifica daca ai cuvinte sau fraze cheie in scriptul site-ului, care sa se repete in titlu si meta titlu. Foloseste aceleasi cuvinte cheie in descrierea site-ului si repeta-le in text. Nu depasi 6% din densitatea repetarii cuvintelor cheie pe o pagina, fiindca se considera incercarea de inducere in eroare a motoarelor de cautare si vei pierde astfel, cateva pozitii.

4. Instaleaza Google PageRank si verifica calitatea back-link-urilor tale sau a link-urilor reciproce. Intotdeauna, favorizeaza calitatea, nu cantitatea. E mai bine sa ai 3 back–link-uri de la site-urile cu o buna pozitie in motoarele de cautare, decit 20 de back-link-uri de la site-uri fara credibilitate. Nu abuza de link-urile reciproce, deoarece Google nu agreeaza aceste tactici si le sanctioneaza.

5. Daca nu ai blog creeaza unul si posteaza si acolo informatii, cel putin de doua ori pe saptamana. Blogul poate fi o buna metoda in a obtine link-uri valoroase, pentru site-ul tau, iar motoarele de cautare favorizeaza continutul updatat frecvent. Blogul iti poate urca site-ul cu cateva pozitii pe lista.

6. Daca ai conturi pe platforme de socializare (cum ar fi, Facebook, Tweeter, Pinterest, Instagram, etc.), atunci fii activ si posteaza des. Google a lansat deja un nou model de indexare al paginilor, care ia in calcul si activitatea pe platformele de socializare.

7. Daca ai nevoie de o buna pozitionare si ai foarte putin timp la dispozitie, atunci poti combina elementele enumerate in pasii de mai sus, apeland la o campanie de publicitate platita pe Google Adwords. Vei observa o imbunatatire a pozitionarii tale destul de rapida pe timpul derularii campaniei platite. Aceasta tactica este recomandabila doar daca vrei sa obtii un contract si ai nevoie sa iti uimesti clientul cu pozitia companiei tale. Pentru un efect de durata e mai bine sa iti cresti organic pozitionarea.

8. Totusi, pentru ca motoarele de cautare nu pot citi imaginii, atunci ajuta-le introducand in scriptul site-ului descrierea lor in cuvinte.

9. Daca ai o companie cu o locatie fizica, atunci trece-o si foloseste-o in avantajul tau. Cand cineva va cauta un serviciu sau o companie pe plan local, tu vei avea o pozitie in top pe lista motoarelor de cautare. Tin sa precizez ca Hartile Google, care indica utilizatorului unde poate gasi un serviciu sau o companie, deja sunt integrate in motorul Google.

10. Ultimul, dar nu mai putin important pas este sa atragi trafic, pentru ca este important in algoritmul motoarelor de cautare sa vezi cati vizitatori ai zilnic. Optimizand site-ul, verificandu-ti link-urile ca sa fie corecte, fiind activ pe blog si pe platformele de socializare, traficul va creste exponential.

Concluzie
In final, iti uram mult succes si speram sa ramai pe prima pozitie in motoarele de cautare.


Alte articole din aceeasi tema:

Dariana Officiel

Marinela

Raspunde #3 | Marinela | 18-07-2012

Ar mai fi si existenta unei paginide ajutor sau Intrebari si Raspunsuri pentru informarea vizitatorii despre cum poate sa gaseasca o informatie despre un produs sau cum sa ajunga la harta site-ului.

Roxy

Raspunde #3-1 | Roxy | 18-07-2012

Era scris undeva ca e importanta si pagina aceea de eroare 404...cand un link nu exista sau se introduce un url gresit. Pagina 404 ar trebui sa aiba un link catre pagina de home sau alte pagini de interes general de pe site.

Stanciu Elena

Raspunde #3-1-1 | Stanciu Elena | 18-07-2012

Exista intotdeauna erori ca cea mentionata de Roxy, 404 si se discuta intens de catre cei care concep site-ul, cum ar putea fi personalizate aceste pagini. Pagina de eroare 404 poate deveni o metoda de a-i arata vizitatorului ca iti pasa de el si un istrument de dialog cu cel care o deschide.
Dorin

Raspunde #4 | Dorin | 18-07-2012

Accesibilitatea si intuitivitatea site-ului, doua lucruri fara de care nu iti atragi vizitatoti...


Dr.Ovidiu Grecu

Raspunde #5 | Dr.Ovidiu Grecu | 30-07-2012

Felicitari pentru articol! Cu stima Dr. Ovidiu Grecu


Tatucu Anamaria

Raspunde #6 | Tatucu Anamaria | 30-07-2012

Un articol chiar util, da multe "piste" de lucru. Multumesc!


Farcas Gelu Danut

Raspunde #7 | Farcas Gelu Danut | 31-07-2012

Informatii foarte cunoscute, dar care este bine sa fie repetate. O sa fiti uimiti cati realizatori ai unor site-uri nu tin seama nici de regulile minime, esentiale.


alina

Raspunde #8 | alina | 29-08-2012

Foarte bun postul, educativ. Multumim!


Zamfirescu Sandu

Raspunde #9 | Zamfirescu Sandu | 05-09-2012

Foarte concis articolul. As adauga un lucru extrem de important: este necesar sa existe un asa-numit "Call for Action", adica o invitatie clara la actiune (Inscrie-te! Cumpara acum! etc), imediat ce vizitatorul intra pe site. Acest lucru va creea trafic pentru pagini din interiorul siteului, nu numai pentru pagina de start.


Lucian

Raspunde #10 | Lucian | 19-02-2013

Foarte bun articolul. Felicitari!


Heiner Marian

Raspunde #11 | Heiner Marian | 04-06-2013

Foarte bun ghidul pentru incepatori intre ale web-ului! in ziua de azi, de multe ori munca aceasta necesita atentie si mult efort atata timp cat te bati de multe ori cu brand-uri mari!


Gabriel catalin

Raspunde #12 | Gabriel catalin | 10-12-2013

Util articolul. Asteptam oricum mai multe informatii legate de acest subiect.


2 1 »
Spune parerea ta!

Trimite

Scrieti-ne!


Informatiiprofesionale este inscris in Registrul de Evidenta a Prelucrarilor de Date cu Caracter Personal sub Nr. 22490
Informatii Profesionale © Toate drepturile rezervate

Termeni si conditii de utilizare | Publicitate