Devino si tu omul cautat din zona ta ...
Pentru a-ti dezvolta
afacerea!
Click aici
Pentru a-ti dezvolta
cariera profesionala!
Click aici
Pentru a-ti gasi
un job!
Click aici

Cum sa iti faci acasa masaj facial

Rizescu Loredana
Domeniu : Coafura si alte activitati de infrumusetare
Meserie : Cosmetician
Localitate : Bucuresti / Bucuresti
Click aici
sa vezi lista
Profesionistilor.
Click aici sa
vezi toti profestionistii
din zona ta.

Pasi de urmat pentru relaxarea tenului

444380885984886.jpgPana nu demult, regula general valabila pentru ritualul de ingrijire a tenului presupunea curatare, tonifiere si hidratare. Odata cu inmultirea problemelor dermatologice faciale, cauzate in mare parte de stres si de factorii de mediu, masajul facial a castigat o importanta deosebita in cadrul ritualului de ingrijire personala.

Scopul acestui masaj este de a mentine elasticitatea pielii si de a revigora tenul, ajutandu-l sa elimine toate tensiunile pe care el le acumuleaza ca urmare a stresului resimtit de organism. Aceste tensiuni, acumulate in repetate randuri, sunt cele care favorizeaza formarea ridurilor.

Mai exact, prin masajul cosmetic se actioneaza asupra pielii (vase de sange, vase limfatice si musculatura), printr-o serie de miscari corelate ce favorizeaza eliberarea tenului de agresiunile zilnice. Printre cele mai importante beneficii ale acestui masaj se numara: normalizarea circulatiei sanguine si limfatice, stimularea fibrelor de colagen si elastina din tesut, mentinerea si refacerea tonusului muscular, stimularea pielii pentru a absorbi produsul aplicat, stimularea terminatiilor nervoase de la nivelul pielii, detoxifierea tenului si oxigenarea celulelor pielii, relaxarea muchilor faciali.

Tehnicile de masaj facial nu sunt foarte greu de invatat. Iata care sunt trucurile pe care trebuie sa ti le insusesti ca sa iti mentii sanatatea si frumusetea tenului :
1 - Masajul ochilor si al buzelor se realizeaza cu miscari circulare, de jur imprejur, din interior spre exterior;
2 - Pe obraji, gat si decolteu se executa cateva miscari usoare, de netezire, de jos in sus;
3 - Pe frunte se realizeaza mici cerculete si se insista pe zona tamplelor si pe cea dintre sprancene.

Aceste trucuri de masaj trebuie combinate cu cele de gimnastica faciala. Astfel, de 2-3 ori pe saptamana trebuie sa zambesti larg in oglinda, sa iti incordezi si relaxezi obrajii si muschii gatului si sa faci cateva exercitii de privire: inspre stanga, inspre dreapta, crucis si la final rotesti ochii.

Inainte de realizarea masajului facial nu uita, insa, sa iti cureti corect tenul. In plus, alege o crema adecvata tipului tau de ten.

Alte articole din aceeasi tema:

Dariana Officiel

Irina

Raspunde #1 | Irina | 16-08-2013

Ce tare! Dar tot mai bine e parca sa iti faca cineva. Te relaxezi mult mai mult si e o senzatie mai placuta! Dar pentru un aspect placut al pileii e bine sa ne facem si noi cate un masaj asa din cand in cand si mai ales sa avem grija sa ii oferim toata atentia in curatare, hidratare si ingrijire. Cu bine, Irina


Catalina

Raspunde #2 | Catalina | 16-08-2013

Eu am citit undeva o tehnica de masaj care imi place foarte mult. Pe langa miscarile clasice se ciupeste putin pielea din jurul nasului, de-a lungul spancenelor si tamplelor si pe cea din jurul ochilor. In plus se mai exercita un pic de presiune in punctul dintre sprancene, presand cu intensitatea un pic mai mare si se tine apasat timp de 30 de secunde. Acelasi lucru se face si la tample. Sa fiti frumoase mereu!


Spune parerea ta!

Trimite

Scrieti-ne!


Informatiiprofesionale este inscris in Registrul de Evidenta a Prelucrarilor de Date cu Caracter Personal sub Nr. 22490
Informatii Profesionale © Toate drepturile rezervate

Termeni si conditii de utilizare | Publicitate