Devino si tu omul cautat din zona ta ...
Pentru a-ti dezvolta
afacerea!
Click aici
Pentru a-ti dezvolta
cariera profesionala!
Click aici
Pentru a-ti gasi
un job!
Click aici

Cum sa faci o campanie de email

Stanciu Elena
Domeniu : ...
Meserie : ...
Localitate : ...
Click aici
sa vezi lista
Profesionistilor.
Click aici sa
vezi toti profestionistii
din zona ta.

Secretele unei campanii de succes


email-campaignDatorita costurilor foarte reduse pe care le necesita, campanile de email tind sa inlocuiasca din ce in ce mai mult campaniile traditionale de “direct mail” (printuri trimise postal). Aparent simplu de executat, o campanie de email implica insa si riscuri. Daca trimiti emailuri nesolicitate ele pot fi considerate spam si te vei trezi actionat in justitie.

In cazul in care campania de email este asociata si cu un site al companiei, este recomandabil ca lista celor care vor primi emailurile sa fie obtinuta prin completarea unui formular pe site de catre cei interesati. Acest lucru iti va aduce un rezultat imediat, deoarece acea lista va contine, din start, posibili clienti interesati de produsul tau.

Dupa ce ai lista de mailing poti trece la pasul urmator: subiectul mailului si ce treci in casuta expeditorului. Subiectul mailului trebuie sa incite interesul si sa ii starneasca curiozitatea celui care il va deschide. Alege un titlu care sa nu poata fi asociat cu spamul fiindca altfel vei pierde potentialul client inca de la inceput. Fii onest/a si nu promite lucruri nerealizabile. Starneste interesul clientului indeajuns ca acesta sa-ti raspunda sau sa te telefoneze.

« Ce trec in casuta expeditorului ? » te vei intreba desigur. S-a dezbatut la nesfarsit cum e mai bine sa procedam, iar specialistii in campanii de email au argumente pro si contra pentru fiecare solutie oferita.

Din experienta mea, cel mai bine de urmat este sfatul lui Mark Brownlow, care are la activ numeroase campanii de email foarte reusite. El sugereaza sa luam in considerare trei elemente atunci cand decidem ce sa scriem in casuta expeditorului:

1. Numele real al celui care expediaza emailul va starni neincredere deoarece poate fi asociat cu o incercare de spam. Asta desigur daca expeditorul nu este o celebritate si atunci se poate folosi numele real. De obicei, oamenii tind sa nu deschida emailuri de la persoane necunoscute. De ce oamenii deschid un email sau nu este greu de apreciat. Cu cat numele celui care il expediaza pare mai familiar cu atat are mai multe sanse de a fi deschis.

2. Chiar daca produsul tau este la inceput de drum, mentionarea numelui companiei in adresa de email iti da un plus de credibilitate si-ti va mari sansele de a avea succes in campania de email. Creaza-ti o adresa generala de email a companiei pe care sa o folosesti in acest scop.

3. In cazul in care ai obtinut numele persoanei care va deschide emailul printr-un tert, este util sa ii mentionezi numele ca astfel sa se formeze o legatura intre tine si destinatarul emailului. Acesta, in cele mai multe cazuri, va deschide emailul pentru a vedea continutul.

Cuvinte precum: 'cumparati acum”, “oferta unica”, etc s-au demonetizat deja. Foloseste combinatii noi de cuvinte si fii creativ/a. Asa vei obtine raspunsuri rapide si rezultate profitabile in urma campaniei. Nu miza pe cantitatea de emailuri trimisa, ci pe calitatea adreselor de email pe care le ai, fiindca un numar mai mic de clienti care reactioneaza la campanie este de preferat miilor de emailuri nedeschise si blocate in casutele de spam.

Mult success!

Alte articole din aceeasi tema:

Dariana Officiel

Catalina Burcete

Raspunde #1 | Catalina Burcete | 10-11-2009

Ideal ar fi de pus in practica o campania de e-mail asociata unui site al companiei. Astfel campania ar da mai multe roade. Prezenta on-line e aproape vitala pentru mai toate categoriile de business. Sa ai un site al companiei te ajuta mult in gasirea de noi clienti. Acum oricine poate gasi ceea ce are nevoie pe internet. Cresterea audientei on-line, datorita utilizarii internetului ca mijloc de comunicare, creste potentialul de dezvoltare a business-ului si duce la aparitia de noi oportunitati, cum ar fi patrunderea pe piata internationala.

Vali

Raspunde #1-1 | Vali | 10-11-2009

Prezenta on-line e vitala intr-adevar, dar nu oricine isi perimite sa aiba un site !

Catalina Burcete

Raspunde #1-1-1 | Catalina Burcete | 10-11-2009

Un site reprezinta o investitie mai mica sau mai mare care in timp se amortizeaza. Asa ca merita sa faci un efeort sa ai un site. Mai ales cunoscand avantajele. Ca si cost poate incepe de la 300 de euros pana la…. in functie de cat de complex vrei sa fie. Daca vrei sa ai un site te pot ajuta.Lavinia

Raspunde #1-2 | Lavinia | 10-11-2009

Vreau sa te corectez putin: Prezenta on-line este VITALA, nu 'aproape vitala' in toate categoriile de business. Practic daca nu ai acces la Internet, deci si un site al firmei, firma nu exista in fata miliardelor de oameni din toata lumea. Este era Internetului, era in care multe lucruri/informatii nu se mai gasesc DECAT pe Internet. Multe firme renunta la ghidurile tiparite la care oricum aveau acces foarte putine persoane din cauza volumului ghidurilor si faptul ca nu se gasesc oriunde si oricand si prefera sa aiba un site al companiei. Pe acest site poti publica mult mai multe decat poti publica intr-un ghid tiparit. Si esti la doar un CLIC distanta de clienti.Deoarece pe Internet cauti dupa anumite cuvinte cheie, daca site-ul le contine, apari imediat in rezultatele motoarelor de cautare si clientul a ajuns la tine. In situatii de criza companiile se orienteaza catre alte piete si care este cel mai ieftin si instant mod de promovare? Un site al companiei. Este ingredientul care alaturat unei campanii de e-mail asigura succesul fiecaruia.Diana

Raspunde #2 | Diana | 10-11-2009

Daca nu esti pe internet, nu existi! Iar un web site este extrem de important! In ziua de azi, nu faci nimic fara internet! Suntem dependenti! Foarte interesant blogul. Multumesc Elena pentru informatii.

Stanciu Elena

Raspunde #2-1 | Stanciu Elena | 10-11-2009

Fiindca vad ca discutia a ajuns la prezenta online a unei companii - exista nenumarate companii mici dar extrem de active care pot face la comanda site-uri cu un design placut, cu o structura eficienta si atractiva. Iar daca banii sunt o problema poti tine un blog in care sa vorbesti despre ceea ce faci si cum faci. Toul este sa fii creativ si gasesti o solutie.ika

Raspunde #3 | ika | 10-11-2009

Orienteaza-te logic! inovatie, creativitate, credibilitate, dar si o responsabilitate in ceea ce priveste problemele pietei, genereaza agenda noastra; un lucru de baza:cum sa comunicam proiectul situ-lui, ce anume tintim; daca vrei sa iesi in evidenta intr-o ,,zona aglomerata,"trebuie sa actionezi putin ,,altfel''; este interactiv un cumul de experienta intre tine si cel abordat, a mediului in care interactionezi; cu siguranta vei gasi multa deschidere...toti suntem flamanzi dupa informatii de top;ce oportunitate se deseneaza pentru viitorul celor ce vor sa performeze la nivelul urmator? lucrul pe care am mizat intotdeauna a fost sa acord un ,,mare credit celor cu care vorbesc";partea slaba este ca nu exista securitate100/% si de multe ori veriga cea mai slaba este utilizatorul...managementul on-line este o cale moderna de a ne folosi mintea si aptitudinile, sa gasesti un corespondent in ceea ce ti-ai propus...altfel dupa cum spune Voltaire:,,un succes care nu are urmari nu inseamna nimic''.


ela

Raspunde #4 | ela | 10-11-2009

Mda fain articol pentru promovare produs/companie prin email.....avem multe de invatat oricand :) intr-adevar emailurile de la necunoscuti nu prind deloc f rar cand deschid si eu vreun email din acele spamuri care imi intra si in inbox si in spam....daca nu sunt atractive le sterg imediat.....


ela

Raspunde #5 | ela | 10-11-2009

ce am mai gasit eu interesant http://andrei.whiteimage.net/2009/06/01/cel-mai-bun-moment-pentru-a-trimite-o-campanie-de-email-marketing/


Pasere Mihaela

Raspunde #6 | Pasere Mihaela | 11-11-2009

Un site e foarte important in afaceri , acum cand internetul e cea mai buna si mai ieftina metoda ca sa-ti faci publicitate. Eu chiar am folosit e-mailul pentru o campanie ,la nivel mic dar a functionat ceea ce ma surprins oarecum. Poate nu a avut impactul la care ma asteptam ,dar a functionat. Si o sa o reiau. Dar un site necesita nu atat bani multi cat administrare si nu toata lumea poate sau stie sa se ocupe de siteuri. Asa ca eu prefer blogul pe care pot sa-l administrez personal.


Spune parerea ta!

Trimite

Scrieti-ne!


Informatiiprofesionale este inscris in Registrul de Evidenta a Prelucrarilor de Date cu Caracter Personal sub Nr. 22490
Informatii Profesionale © Toate drepturile rezervate

Termeni si conditii de utilizare | Publicitate