Devino si tu omul cautat din zona ta ...
Pentru a-ti dezvolta
afacerea!
Click aici
Pentru a-ti dezvolta
cariera profesionala!
Click aici
Pentru a-ti gasi
un job!
Click aici

Cum sa fac un argumentar comercial

Mallecourt Lionel
Domeniu : Activitati de consultanta in domeniul relatiilor p...
Meserie : Director societate comerciala
Localitate : Bucuresti / Bucuresti
Click aici
sa vezi lista
Profesionistilor.
Click aici sa
vezi toti profestionistii
din zona ta.

Cateva sfaturi care sa va ajute sa construiti un argumentar comercial

64106174181114.jpgCred ca veti fi de acord cu mine atunci cand spun ca cel care detine cel mai bun argumentar de vanzare este considerat cel mai bun vanzator in domeniul dumneavoastra de activitate sau din cadrul intreprinderii dumneavoastra.

Va trebui sa va intalniti cu dansul si sa descoperiti care este argumentarul sau de vanzare, desi probabil nici nu a fost nevoie sa intocmeasca unul, intrucat cunoaste in amanunt produsele, meseria, clientii, piata, concurentii, furnizorii, etc. Puneti-i intrebari legate de cele patru etape de mai sus si construiti-va argumentarul de vanzare pe baza raspunsurilor acestuia.

Daca sunteti singurul vanzator, discutati cu specialistul din cadrul intreprinderii dumneavoastra care cunoaste cel mai bine produsul/serviciul. Acesta poate fi un inginer, un technician sau managerul. Veti obtine de la acesta datele tehnice specifice produsului si avantajele oferite de acesta. Procedati la fel pentru caracteristicile comerciale, mergeti si discutati cu persoana cea mai bine informata la acest capitol.

Daca intreprinderea este a dumneavoastra, descoperiti printre cunostintele dumneavoastra pe cineva care lucreaza in domeniu si luati legatura cu acesta.

Un ultim aspect. Toti vanzatorii exceptionali pe care am avut sansa sa ii cunoastem in ultimii 20 de ani au cateva trasaturi  comune:
- sunt veritabili specialisti in domeniul lor, si sunt dornici sa se perfectioneze in permanenta;
- isi cunosc produsele/serviciile si intreprinderea pe de rost;
- cunosc foarte bine piata si operatorii (client, furnizori, concurenti, etc.);
- se informeaza in permanenta si nu isi inceteaza niciodata formarea;
- cauta in permanenta sa isi imbunatateasca abordarea comerciala;
- au grija sa fie in permanenta la curent cu ultimele progrese comerciale, tehnice, de marketing sau altele;
- cunosc si domeniile adiacente domeniului lor de activitate.

Fiecare dintre ei a devenit un expert in domeniul sau. Nu ei isi cautau clienti, ci clientii ii cautau pentru a le solicita sfatul, pentru a sti ce sa faca si ce sa cumpere in functie de situatie. Daca sunteti nou intr-o meserie, aceasta este calea de urmat pentru a reusi si veti vedea ca, in timp, va veti crea cel mai bun argumentar de vanzare posibil.

Alte articole din aceeasi tema:

Dariana Officiel

Sabina

Raspunde #1 | Sabina | 29-11-2012

Dar de obicei fiecare firma care angajeaza un vanzator nou sau care introduce noi produse face un training initial pentru prezentarea produselor companiei. Bineinteles ca acolo vei fi indrumat si ti se vor expune detaliile necesare pentru a putea sa iti alcatuiesti un set de argumente valide pe care sa le prezinti clientilor. Este important ca sa nu folosesti cuvant cu civant ceea ce ti-a fost spus, ar trebui sa iti personalizezi discursul astefl incat sa nu para ca reciti o poezie.

Mariana

Raspunde #1-1 | Mariana | 29-11-2012

De acord, si pentru asta trebuie sa iti faci si tu propria analiza a firmei/produsului, sa identifici argumente care sa te evidentieze din multitudinea de vanzatori care poate vand aceleasi produse.

Mariana

Raspunde #1-1-1 | Mariana | 29-11-2012

Si nu in ultimul rand sa se plieze pe nevoile clientului, sa stie sa il asculte si daca are si abilitatea de a face clientul sa descopere o nevoie pe care pana la intalnirea respectiva nu o avea (bineinteles indreptata spre oferta in discutie) din punctul meu de vedere (poate gresesc) ar fiun vanzator genial.
Spune parerea ta!

Trimite

Scrieti-ne!


Informatiiprofesionale este inscris in Registrul de Evidenta a Prelucrarilor de Date cu Caracter Personal sub Nr. 22490
Informatii Profesionale © Toate drepturile rezervate

Termeni si conditii de utilizare | Publicitate