Devino si tu omul cautat din zona ta ...
Pentru a-ti dezvolta
afacerea!
Click aici
Pentru a-ti dezvolta
cariera profesionala!
Click aici
Pentru a-ti gasi
un job!
Click aici

Cum sa devii receptionist

fara autor
fara autor
Click aici
sa vezi lista
Profesionistilor.
Click aici sa
vezi toti profestionistii
din zona ta.

Ce necesita lucrul la receptia unui hotel


Un receptionist are sarcina de a intampina, informa, sfatui si ghida clientii unui hotel, de a gestiona rezervarile, platile si facturarile, de a asigura preluarea apelurilor telefonice. Programul sau de lucru poate fi variabil (de zi ca de altfel si de noapte). Conditiile de recrutare (pregatire profesionala, diplome) si posibilitatile de a evolua in cariera sunt diferite in functie de dimensiunile hotelului si/sau importanta sa.

1. Pentru a fi receptionist trebuie sa ai o capacitate exceptionala de a relationa si sa-ti placa in mod special sa stabilesti contacte cu oamenii. Amabilitatea, zambetul, disponibilitatea, rabdarea si curtoazia constituie deci atuuri indispensabile pentru a fi un bun receptionist, completate de un aspect exterior impecabil si stapanirea a cel putin o limba straina (engleza).

2. Pe langa acest aspect, profesia necesita cunostinte si competente precise, dobandite intr-o institutie de invatamant sau in cadrul unui curs de formare profesionala adaptata. Exista diverse cursuri si diplome, unele din acestea fiind impuse de catre anumiti angajatori din cadrul unor hoteluri extrem de renumite.

3. Daca este sudenta(a) la o facultate de tip Economia Turismului, cunostintele dobandite acolo te vor ajuta, dar si invers: facand un stagiu de receptie la hotel vei fi mai bine pregatit in cunoasterea stiintei hoteliere. Este recomandat sa incepi cu un astfel de post daca vrei sa lucrezi in domeniul turistic.

4. Pentru aceasta profesie, mai trebuie sa ai bune cunostiinte pc (internet, outlook, programe dedicate) si de secretariat (folosirea xeroxului, imprimantei, scaner, telefon, redirectionari telefoane etc).

Alte articole din aceeasi tema:

Dariana Officiel

Patricia

Raspunde #1 | Patricia | 06-08-2009

Parerea mea: eu muncesc la un call center si m-a rugat cineva sa tin locul la receptie. Precizez ca nu avem cunostintele enumerate de voi, nici xerox-ul nu stiam cum se foloseste dar nevoia te invata, inafara faptului ca strici un bax te hartii pana te prinzi cum se face fata-verso....zambesti...incerci sa rezolvi probleme oamenilor....daca nu stii cum sa procedezi suni un prieteni...un coleg..un sef...:)....eu asa am procedat....daca ai vointa pot face orice....dar daca ai si cunostintele necesare e si mai bine.....sfaturile voastre sunt bune oricum.


Andreea

Raspunde #2 | Andreea | 06-08-2009

ce valoare atinge salariul unui receptioner? (valoarea maxima, dar valoarea minima)

Ana Neacsu

Raspunde #2-1 | Ana Neacsu | 10-06-2014

Cu intrebarea pe care ai pus-o, este mai bine sa renunti. Demonstreaza mai intai profesionalitate si pe urma intreaba de bani. Cu oameni ca tine, care vaneaza numai venituri, chiar o sa ne ducem de rapa.Andra

Raspunde #3 | Andra | 07-08-2009

In sectorul hotelier, conform revistei BIZ, nivelurile de salarizare pentru Receptie sunt: - receptionist (200-450 euro) - receptionist sef tura (300-500 euro) - director receptie (500-800 euro) Cerinte: abilitati de comunicare si de gestionare a situatiilor conflictuale. :D


nita maria

Raspunde #4 | nita maria | 02-02-2013

Salutare! ma intereseaza un curs de receptionist dar daca se poate sa l urmez on line. mentionez ca nu ma aflu in tara si tocmai asta e motivul pentru care caut cursul on line. Multumesc.


Amariutii Oana Elena

Raspunde #5 | Amariutii Oana Elena | 08-07-2013

Eu am lucrat ca si receptioner atat la hotel cat si la o organizatie extra teritoriala. Este o meserie interesanta si placuta deoarece ai ocazia sa cunosti oameni de diferite nationalitati si sa te dezvolti ca si om. Lucrand in acest domeniu am dobandit cunostinte legate de diferite programe pe calculator si PIOS. Recomand tuturor aceasta meserie, deoarece aveti ocazia de a va dezvolta abilitatile de comunicare si de a acumula experienta in domeniul vanzarilor.


DOINA GRECU

Raspunde #6 | DOINA GRECU | 24-03-2015

Ai dreptate in legatura cu aceasta profesie dar pe parcurs le inveti pe toate. Eu acum vreau sa ma reprofilez in acest domeniu dar este foarte greu de patruns si de gasit loc liber. Dar eu sper sa reusesc sa lucrez in acest domeniu.


stoica

Raspunde #7 | stoica | 29-12-2015

Vreau sa stiu daca exista limita de varsta pentru ca sa lucrez ca si receptionista?


Spune parerea ta!

Trimite

Scrieti-ne!


Informatiiprofesionale este inscris in Registrul de Evidenta a Prelucrarilor de Date cu Caracter Personal sub Nr. 22490
Informatii Profesionale © Toate drepturile rezervate

Termeni si conditii de utilizare | Publicitate