Devino si tu omul cautat din zona ta ...
Pentru a-ti dezvolta
afacerea!
Click aici
Pentru a-ti dezvolta
cariera profesionala!
Click aici
Pentru a-ti gasi
un job!
Click aici

Cum sa creezi un bun slogan

fara autor
fara autor
Click aici
sa vezi lista
Profesionistilor.
Click aici sa
vezi toti profestionistii
din zona ta.

Inseparabile de marca respectiva


Va puteti folosi imaginatia sau puteti sa solicitati ajutorul unui specialist (copywriter) pentru a gasi un slogan sau un motto care va place si care corespunde cu afacerea/activitatea dvs. Daca doriti sa incercati sa-l concepeti plecand de la zero, sau sa va recreati sloganul existent, brainstorming-ul este o etapa inevitabila. 

Brainstorming-ul se face astfel:

1. Creati o lista cu idei
Lista poate sa fie foarte lunga si sa va ia ore sau zile, dar cel mai important este sa va epuizati ideile. De exemplu, pentru serviciul unei persoane, prioritatea sunt cuvintele cheie care au legatura cu fiabilitatea, confidentialitatea si securitatea. Pentru a va ajuta, utilizati un dictionar bun. Faceti cercetare pe motoarele de cautare, uitati-va in brosuri pentru a compara sloganurile concurentilor. 
Un slogan nu metioneaza neaparat natura produsului sau a serviciului oferit (floare, masina, calculator, stilou...), sau avantajul produsului (puternic, delicios, comprimat...). Exista o multime de sloganuri de marca, ce utilizeaza mai ales cuvinte legate de emotii si care provoaca imaginatia, de exemplu: a misca, a iubi, tanar, util...

Dar, pentru a incadra aceasta cercetare, gasiti cuvinte si fraze care raspund la urmatoarele 3 puncte:

- identificarea grupului tinta (toate grupele de varsta, femei casnice, profesionisti, adolescenti...). Un produs sau un serviciu care se adreseaza tuturor grupelor de varsta utilizeaza cuvinte foarte simple (sens si pronuntie) si cateodata amuzante;

- avantajul produsului sau serviciului (de exemplu un produs rar, rezistent, facut de mana, proiectat de un inginer 'Aspiratorul nu pierde aspiratia');

- diferentele intre voi si concurenti (calitate exceptionala, pret, distributie, servicii pentru clienti 'Referinta calitate-pret').

2. Selectati-va 'favoritele'
Incepeti cu 20 si apoi reduceti la 5-10 fraze. In aceasta lista, care cuvinte si fraze sunt cel mai usor de pronuntat? Dar cel mai usor de memorat?

3. Cereti opinii din jurul vostru
Acesta este un pas important, chiar si pentru un specialist. Cateodata sfaturile celorlalti pot sa va inspire in a merge mai departe cu demersul vostru. Anturajul, colegii, prietenii, oamenii de pe un forum sau de pe net va pot ajuta sa alegeti. Chiar daca la final tu esti cel care alege! La sfarsitul acestei etape, veti gasi 1-2 'canditati'. Reflectati bine la cel care corespunde cu adevarat publicului vostru tinta si produsului. Alegerea va fi dificila, dar, daca ati trecut aceste 3 etape, cu siguranta veti gasi un slogan bun!

4. Pentru a testa sloganul, reflectati asupra acestor intrebari:
a) Esti diferit de ceilalti?
Este ca un logo, un slogan trebuie sa fie diferit de cel al concurentilor. De cate ori ati auzit motto-ul sau sloganul: 'LA dispozitia dvs dupa 19..'? Dar fiti atenti la originalitate. Daca sloganul este aproape similar cu un slogan foarte cunoscut, exista un risc juridic.

b) Sunteti sincer cu declaratiile dvs?
Este usor de spus 'cel mai bun produs pentru cainele dvs'. Expresia 'cel mai bun' este atat de utilizata incat a devenit banala (acesta este adevarul!). A declara unele calitati excesive, este un lucru contraproductiv ('Acest produs tine toata viata!').

c) Exista un avantaj in fraza?
Citand un avantaj, da o impresie foarte buna. In toate cazurile, nimeni nu vorbeste in mod negativ despre propria sa firma! 

d) Este usor de memorat?
Mai ales pentru un produs pentru publicul larg, o fraza scurta si usoara este regula de aur!

e) Este serios sau mai mult distractiv?
Se stie ca un slogan amuzant nu se alatura oricarui produs sau serviciu. Dar daca este posibil, si daca functioneaza bine intre produs si publicul sau, pana la urma este un slogan reusit! Un slogan care 'face sa rada' este adesea memorabil!

Un motto sau un slogan nu sunt batute in cuie. Chiar si marile companii il schimba din cand in cand. Acest lucru depinde de dezvoltarea si dinamica societatii. Cu exceptia catorva sloganuri care au devenit 'legende', frazele sunt practic inseparabile de marca respectiva.

Alte articole din aceeasi tema:

Dariana Officiel

Mallecourt Lionel

Raspunde #1 | Mallecourt Lionel | 05-04-2012

Merci Elena...pot sa confirm ca ce ai scris tu este o metoda care merge. Si cred ca toate agenti de publicitate care sa respecta a trebuie sa citeste si sa aplica. Felicitarii!


Narcisa - Elena Oprescu

Raspunde #2 | Narcisa - Elena Oprescu | 05-04-2012

Bun Elena! Multumim! Chiar aveam nevoie de un slogan!


Daniela Irimia

Raspunde #3 | Daniela Irimia | 06-05-2012

E bine sa nu schimbi sloganul mai des decat schimbi logo-ul (adica extrem de rar sau niciodata). Si cand o faci, sa fie foate usor, sa nu dezamagesti/ bulversezi clientii.

Mallecourt Lionel

Raspunde #3-1 | Mallecourt Lionel | 07-05-2012

Cum a scris bine Elena in articol "Acest lucru depinde de dezvoltarea si dinamica societatii"...Spune parerea ta!

Trimite

Scrieti-ne!


Informatiiprofesionale este inscris in Registrul de Evidenta a Prelucrarilor de Date cu Caracter Personal sub Nr. 22490
Informatii Profesionale © Toate drepturile rezervate

Termeni si conditii de utilizare | Publicitate