Devino si tu omul cautat din zona ta ...
Pentru a-ti dezvolta
afacerea!
Click aici
Pentru a-ti dezvolta
cariera profesionala!
Click aici
Pentru a-ti gasi
un job!
Click aici

Cum sa construiesti un Iglu

fara autor
fara autor
Click aici
sa vezi lista
Profesionistilor.
Click aici sa
vezi toti profestionistii
din zona ta.

Arhitectura si consolidarea


1. Zapada trebuie sa aiba suficienta rezistenta structurala pentru a putea fi taiata si aranjata in mod corespunzator. Cea mai buna zapada pentru a face acesta constructie este zapada care a fost presata de vant, si care este prevazuta cu cristale de gheata compacte. Se face o gaura prin care sunt extrase blocuri compacte de zapada pentru a construi partea de jos a adapostului. Blocurile de zapada decupate cu ajutorul unui cutit, trebuie sa aiba aproximativ 1m lungime/40cm grosime/20cm latime. Este recomandat sa fie asezate in spirala pentru a facilita constructia dom-ului.

Intrarea trebuie pozitionata cat mai jos pentru a evita patrunderea vantului. Se poate construi un tunel mai mic sau un vestibul la intrarea in iglu pentru a proteja incaparea de vant si pentru a se evita pierderea de caldura. Orificiile de ventilatie sunt necesare, in caz contrar, dioxidul de carbon produs de respiatia umana se acumuleaza si poate provoca sufocarea. In unele iglu-uri, interiorul este pavat cu piei de animal care pot creste tempertura cu 20 grade C. 

Eschimosii se incalzesc prin arderea grasimii provenita de la balene. Chiar si la o temperatura de -40 grade C, in interiorul unui iglu acesta este de -5 grade.

2. Cand un iglu este locuit peste noapte, caldura ocupantilor face ca un strat subtire de zapada sa se topeasca si, astfel,  solidifica peretii. Eschimosii spun ca un astfel de iglu poate rezista la greutatea unui urs polar... Odata ce acest strat subtire de gheata a fost format, este important sa se faca o gaura pentru aerisire astfel incat sa intre suficient aer.

Se pot aduce imbunatatiri la constructia unui iglu, si anume: 
- se poate pune pune deasupra un bloc de gheata in schimbul celui din zapada pentru a permite sa patrunda lumina soarelui in interior;
- se poate plasa un bloc de zapada langa fereastra pentru a reflecta lumina soarelui catre interior.

Alte articole din aceeasi tema:

Dariana Officiel

Narcisa - Elena Oprescu

Raspunde #1 | Narcisa - Elena Oprescu | 03-11-2012

Foarte frumos articol..si interesant.oricine l-ar fi scris:) Cand te gandesti..practic sa te adapostesti sub apa...si sa si respiri sub ea...ca zapada este tot apa..imi place ideea aceasta, niciodata nu o sa ma opresc sa ma minunez cat sunt oamenii de inventivi, ori te invata nevoia, ori exsiat impulsul de a crea, construi, oamenii sunt fiinte extraordinare!:)

Beatrice

Raspunde #1-1 | Beatrice | 13-11-2012

Narcisa, stii ca exista acel hotel de gheata de la balea, nu? Chiar m-ar tenta o vizita...macar o noapte...:)mihai tanase

Raspunde #2 | mihai tanase | 07-11-2012

Astept cu nerabdare urmatorul articol : "Cu ce sa construiesti un iglu".

Viorel

Raspunde #2-1 | Viorel | 13-11-2012

Pai scrie la inceputul articolului cu ce :) " Zapada trebuie sa aiba suficienta rezistenta structurala pentru a putea fi taiata si aranjata in mod corespunzator. Cea mai buna zapada pentru a face acesta constructie este zapada care a fost presata de vant, si care este prevazuta cu cristale de gheata compacte. Se face o gaura prin care sunt extrase blocuri compacte de zapada pentru a construi partea de jos a adapostului. Blocurile de zapada decupate cu ajutorul unui cutit, trebuie sa aiba aproximativ 1m lungime/40cm grosime/20cm latime."

mihai tanase

Raspunde #2-1-1 | mihai tanase | 13-11-2012

Un cutit ? Îti doresc mult succes la construirea unui iglu cu cutitul :)))
Spune parerea ta!

Trimite

Scrieti-ne!


Informatiiprofesionale este inscris in Registrul de Evidenta a Prelucrarilor de Date cu Caracter Personal sub Nr. 22490
Informatii Profesionale © Toate drepturile rezervate

Termeni si conditii de utilizare | Publicitate