Devino si tu omul cautat din zona ta ...
Pentru a-ti dezvolta
afacerea!
Click aici
Pentru a-ti dezvolta
cariera profesionala!
Click aici
Pentru a-ti gasi
un job!
Click aici

Cum sa cauti informatii selective pe internet

Buhaev Amalia
Domeniu : Alte activitati de editare
Meserie : Redactor
Localitate : Bucuresti / Bucuresti
Click aici
sa vezi lista
Profesionistilor.
Click aici sa
vezi toti profestionistii
din zona ta.

Cuvinte cheie sau fraze cheie in motoarele de cautare

193833386955286.jpgTeoretic, pe internet ar trebui sa gasim o multitudine de informatii din toate domeniile. Ele sunt acolo, inregistrate in motoarele de cautare, puse la dispozitia tuturor doar cu un simplu click. De multe ori, insa, motoarele de cautare ne ofera postari in care sunt gasite cuvintele cheie, dar care sunt nefolositoare (parerea oamenilor care nu se pricep, publicitate agresiva, link-uri false menite doar sa genereze trafic, etc.).

Deci ce poti face ca sa cauti si sa obtii o informatie selectiva?

Solutia este sa alegi bine cuvintele sau frazele cheie inainte de a cauta.

De exemplu : Iti propun un mic exercitiu. Vrei sa faci cateva renovari in casa si ai nevoie de idei sau de sfaturi. Deschide motorul de cautare Google si tasteaza cuvantul “renovare casa”. Cat de utile iti sunt link-urile afisate? Acum deschide o noua pagina de internet si tot pe Google tasteaza “informatii profesionale despre renovare casa”. In urma cautarii iti sunt afisate articole despre cum sa iti renovezi locuinta cu bani putini, despre trucuri utile in selectarea materialelor si amenajarea interioara, etc. Toate aceste articole au fost scrise de cativa profesionisti din domeniu care au hotarat sa impartaseasca informatii profesionale cu altii.

Acelasi exercitiu, dar cu un alt cuvant. Esti in situatia in care iti cauti un loc de munca si si vrei sa afli cat mai multe informatii care te pot ajuta. Scrie pe Google cuvantul “angajare” si urmareste infromatiile care iti sunt afisate. Apoi scrie din nou pe Google “informatii profesionale despre angajare”. Vei observa ca in cel din urma caz informatiile oferite sunt mai numeroase si mai utile: despre perioada de voluntariat de dinaintea angajarii, despre cum trebuie sa privesti un interviu de angajare, despre perioada de proba, despre documentele necesare pentru dosarul de angajare, etc.

In cele din urma, treci printr-o perioada mai dificila din viata ta si ai nevoie de ajutorul unui psiholog sau de cateva sfaturi oferite de unul dintre ei care sa te ajute sa depasesti momentul. In prima faza iti este teama sa iti faci o programare, drept pentru care cauti pe internet cuvantul “psiholog” si dai peste site-urile de prezentare ale unor cabinete psihologice. Nu este chiar ceea ce iti trebuie pentru moment. Incearca sa cauti pe Google “informatii profesionale despre psiholog”. Iata niste articole scrise de oameni specializati care ar putea sa te ajute sa iti dai seama prin ce treci mai exact: ce mesaj transmite depresia, cand este cazul sa apelezi la psiholog, etc.

Prin urmare, este important sa stii sa cauti selectiv informatii pe internet. O informatie potrivita la momentul potrivit te poate ajuta sa depasesti un moment de cumpana din viata ta sau sa iei o decizie potrivita atunci cand te afli in impas.

Inca ceva! Cautarea selectiva functioneaza si atunci cand cauti o persoana anume. De exemplu, daca vrei sa gasesti informatii despre mine, poti sa cauti pe Google “informatii profesionale despre Amalia Buhaev” si o sa ai toate informatiile profesionale pe care vreau sa le stii despre mine.

Alte articole din aceeasi tema:

Dariana Officiel

Georgiana

Raspunde #1 | Georgiana | 21-01-2013

Foarte interesant articolul! Am incercat si ai dreptate! Sunt mult mai utile informatiile cautate astfel. Din pacate ne-am obisnuit ca google sa ne ghiceasca la jumatatea cuvantului ce vrem sa scriem si drept rezultat cautarile sunt superficiale. Avem impresia ca ne ajuta, ca scutim niste timp dar de fapt este invers...pierdem mai mult timp selectand ceea ce ne trebuie din sutele/miile/milioanele de rezultate de pe google.


Ionut

Raspunde #2 | Ionut | 21-01-2013

Si cum pot fi eu sigur ca informatiile sunt corecte? Cum imi dau seama ca cei care le-au scris sunt profesionisti?

Constantin Beatrice

Raspunde #2-1 | Constantin Beatrice | 21-01-2013

Fiecare profesionist are un Cv +++ pe site. Acolo sunt trecute toate datele despre el, de la studii la locurile de munca avute. De asemenea mai gasesti acolo si toate articolele publicate de el pe site si comentariile facute. Toate acestea iti pot crea o imagine de ansamblu si poti decide daca acel profesionist ti-a capatat increderea sau nu. Mai mult decat atat, site-ul este prevazut cu un sistem de notare al profesionistilor sub forma de "aprecieri". Te poti ghida si dupa asta! Si daca, inca nu esti 100% convins poti cauta in lista de profesionisti declarati unul care cu adevarat te-a impresionat si te poti increde in ceea ce a scris el. Oricum, daca ai nevoie de mai multe sfaturi ii poti oricand contacta pe cei cu care ai vrea sa vorbesti.july

Raspunde #3 | july | 28-01-2013

Eu am incercat asta acum ceva timp si de atunci chiar folosesc metoda cand am nevoie de informatii..ce am apreciat este ca sunt informatii foarte diverse, din multe domenii, iar oamenii de acolo chiar stiu ce spun..se vede asta din comentariile prin care raspund celor interesati :)


mimi

Raspunde #4 | mimi | 28-01-2013

Eu am patit-o de curand cu cautarea pe google fara ajutor..cautam ceva despre o boala, si nu numai ca am cautat vreo 3 ore ca sa gasesc ceva coerent, dar am citit cateva articole si informatiile erau contradictorii..pana la urma tot n-am aflat daca e bine sau e rau ca exista simptomele alea..


alex

Raspunde #5 | alex | 28-01-2013

Daca aplic chestia asta, din cate inteleg eu, gasesc informatii despre anumite chestii, dar si despre persoana care e specialista pe ceea ce caut, nu? Adica nu numai ca ma informez, dar aflu si cu cine as putea sa iau legatura daca trebuie. Am inteles corect?

Buhaev Amalia

Raspunde #5-1 | Buhaev Amalia | 28-01-2013

Da Alex. Daca informatiile din afisari nu iti sunt suficiente, astfel iti este mai usor sa intri in legatura cu cineva care te poate lamuri. Din lista de profesionisti indexati la articol poti sa alegi pe cineva caruia sa ii ceri ajutorul.alex

Raspunde #6 | alex | 28-01-2013

Super. Merci frumos.


Spune parerea ta!

Trimite

Scrieti-ne!


Informatiiprofesionale este inscris in Registrul de Evidenta a Prelucrarilor de Date cu Caracter Personal sub Nr. 22490
Informatii Profesionale © Toate drepturile rezervate

Termeni si conditii de utilizare | Publicitate