Devino si tu omul cautat din zona ta ...
Pentru a-ti dezvolta
afacerea!
Click aici
Pentru a-ti dezvolta
cariera profesionala!
Click aici
Pentru a-ti gasi
un job!
Click aici

Cum poate fi combatut diabetul de tip 2

Tanase Lidia
Domeniu : Activitati de intretinere corporala
Meserie : asistent de nutritie
Localitate : Cluj Napoca / Cluj
Click aici
sa vezi lista
Profesionistilor.
Click aici sa
vezi toti profestionistii
din zona ta.

Lista obiceiurilor sanatoase

645611886212347.jpgDiabetului zaharat de tip doi poate fi prevenit prin insusirea unor obiceiuri sanatose. 

In primul rand, este important sa faci miscare. S-a dovedit stiintific ca un program de exercitii fizice, respectat in mod regulat, scade cu aproximativ 50% riscul unei persoane de a dezvolta diabet de tip 2. Asta se intampla si datorita faptului ca celulele din organism isi pastreaza astfel sensibilitatea la insulina.

In al doilea rand, trebuie sa ai grija ce mananci. Incearca sa iti mentii un stil de viata sanatos optand pentru o dieta bazata pe alimente cu indice glicemic scazut si un consum redus de alimente ultra-rafinate si procesate. Astfel, vei evita si cresterea excesiva in greutate, un alt factor major de risc pentru diabetul de tip 2.

Pe langa aceste sfaturi de baza, poti adauga stilului tau de viata un consum periodic de cereale integrale, fructe si legume proaspete (bogate in crom si in complexul de vitamine B), dar si scortisoara (care te ajuta sa controlezi nivelul glicemiei). 

Nu ignora nici stresul continuu care te afecteaza si fa-ti timp pentru cateva momente de relaxare prin meditatie, masaje sau orice simti ca iti prinde bine.

Alte articole din aceeasi tema:

Dariana Officiel

Carmen

Raspunde #1 | Carmen | 25-07-2013

Buna ziua. Puteti sa ne spuneti cate ceva despre ce simptome are acest diabet si de ce apare el?

Tanase Lidia

Raspunde #1-1 | Tanase Lidia | 25-07-2013

Diabetul zaharat apare atunci cand celulele organismului nu raspund la actiunea insulinei, situatie in care celulele nu mai utilizeaza glucoza sanguina pentru producerea de energie, numita rezistenta periferica la actiunea insulinei sau pancresul nu mai produce suficienta insulina. Supraponderabilitatea, lipsa exercitiilor fizice, sedentarismul si istoricul familial de diabet insulino-independent, cresc riscul de a dezvolta diabetul zaharat tip 2. Numai bine!Sabina

Raspunde #2 | Sabina | 25-07-2013

Am vazut ce putem face sa evitam diabetul zaharat dar totusi exista si factori de risc pe care nu ii putem controla? Multumesc

Tanase Lidia

Raspunde #2-1 | Tanase Lidia | 25-07-2013

Da exista. Acestia sunt: istoricul familiei cu diabet zaharat, varsta inaintata, femeiele care au dat nastere la bebelusi cu greutate mare si sindromul ovarelor polichistice creste riscul de aparitie a diabetul zaharat tip 2. Multa sanatate, Lidia TanaseFlorentina

Raspunde #3 | Florentina | 25-07-2013

Ne puteti spune care este specialitatea doctorului care ne poate diagnostica cu diabet? Cu trebuie sa ne adresam daca suspectam ceva?

Tanase Lidia

Raspunde #3-1 | Tanase Lidia | 25-07-2013

In primul rand trebuie sa va adresati medicului de familie si apoi cei recomandati in astfel de cazuri sunt medicul de nutritie, boli metabolice si diabet. De asemenea, medicul de medicina generala, medicul internist, pediatrul sau endocrinologul va pot ajuta. Multa sanatate!Spune parerea ta!

Trimite

Scrieti-ne!


Informatiiprofesionale este inscris in Registrul de Evidenta a Prelucrarilor de Date cu Caracter Personal sub Nr. 22490
Informatii Profesionale © Toate drepturile rezervate

Termeni si conditii de utilizare | Publicitate