Devino si tu omul cautat din zona ta ...
Pentru a-ti dezvolta
afacerea!
Click aici
Pentru a-ti dezvolta
cariera profesionala!
Click aici
Pentru a-ti gasi
un job!
Click aici

Cum negociezi un salariu

Sergiu Cioban
Domeniu : Servicii de furnizare si management a fortei de mu...
Meserie : Sef serviciu resurse umane
Localitate : Timisoara / Timis
Click aici
sa vezi lista
Profesionistilor.
Click aici sa
vezi toti profestionistii
din zona ta.

Sfaturi pentru a obtine un pachet salarial pe masura asteptarilor

916107987624433.jpgFiecare etapa din cariera profesionala este delimitata si de un salariu pe masura. Insa,  ceea ce este dispus sa ofere angajatorul in functie de experienta profesionala a angajatului trebuie sa corespunda si nevoilor celui din urma. Aici apare, de cele mai multe ori, o discordanta care determina etapa de negociere a salariului. Iata in continuare cateva sfaturi care te-ar ajuta sa iti negociezi eficient salariul.

Dupa etapa de selectie, la un ultim interviu este bine sa va expuneti punctul de vedere indiferent daca mergeti pe ideea ca angajatorul are deja un pachet salarial prestabilit pentru dumneavoastra. Inainte de a va prezenta, insa, la acest interviu si a negocia salariul, analizati-va capacitatile profesionale pentru ca doar asa veti reusi sa expuneti mai clar ce aveti de oferit si ce vreti sa primiti in schimb. Apoi cereti cat mai multe detalii despre activitatile profesionale pe care le veti avea de indeplinit.

Cu cat se presupune ca veti fi mai solicitat, iar abilitatile necesare nu le aveti foarte bine dezvoltate, nu pretindeti un salariu care nu corespunde pregatirii pe care o aveti. Ideal ar fi sa nu incepeti dumneavoastra discutia despre salariu, ci lasati-l pe angajator sa abordeze acest subiect. Abia dupa ce isi expune punctele de vedere puteti veni cu argumente pro sau contra, debordand in acelasi timp de siguranta si echilibru in timpul negocierii. Cu cat dati dovada de stabilitate, de abilitati persuasive si istetime, cu atat veti creste in ochii angajatorului. 

Ideea nu este sa mintiti referitor la salariul de la fostul loc de munca (daca sunteti intrebat) sau sa aduceti in discutie probleme financiare, pentru ca astfel veti cadea in extrema de a fi ridicol sau a primi compasiune in loc de respect.

Negocierea salariului este un moment important in cadrul interviului de angajare, drept pentru care evitarea acestui subiect ar putea isca frustrari ulterioare ce ar diminua calitatea muncii depuse.

Alte articole din aceeasi tema:

Dariana Officiel

Sabrina

Raspunde #1 | Sabrina | 18-03-2013

Cred ca negocierea ar putea influenta salariul primit in cazul in care candidatul are deja un job iar angajatorul trebuie si el sa convinga candidatul nu doar invers, cum se intampla acum pe piata muncii. Sunt atati de multi oameni care isi doresc un loc de munca incat consider ca negocierea salariului este ceva utopic. Ma scuzati pentru pesimism, poate vor veni vremuri mai bune!

Sergiu Cioban

Raspunde #1-1 | Sergiu Cioban | 18-03-2013

Intr-adevar, depinde si de postul pentru care aplici. De exemplu intr-o institutie de stat la un prim job nu vei avea niciodata ocazia sa negociezi. Dar, este foarte bine sa stim sa argumentam ce plus de valoarea le aducem viitorilor angajatori pentru a incepe o negociere si de asemenea sa iei in calcul cam care este salariul in general pentru acel post (niciodata nu mentiona acest lucru in timpul negocierii) si apoi in functie de asteptarile si calificarile tale sa iti expui punctul de vedere.Andrei J.

Raspunde #2 | Andrei J. | 18-03-2013

Actualul meu angajator nici nu vrea sa auda despre o renegociere de salariu desi sunt angajat de mult timp si indatoririle s-au inmultit. Nu vad alta solutie decat sa imi gasesc in alta parte ceva mai bun. Oricum, interesante sfaturile! Sper sa am unde sa le aplic!

Sergiu Cioban

Raspunde #2-1 | Sergiu Cioban | 18-03-2013

Daca dvs credeti ca nu sunteti sub evaluat in cadrul firmei in care lucrati acum cel mai bine este sa explorati si noi optiuni. Macar sa va faceti o idee despre cum ar putea evolua cariera dvs profesionala intr-o alta companie. Referitor la actualul job as vrea sa va spun ca nu doar salariul poate fi supus unei negocieri. Luati in calcul si negocierea bonusurilor sau a programului de lucru sau a altor beneficii (decontari transport/combustibil, traininguri, conferinte etc) Cu respect, Sergiu CiobanRita

Raspunde #3 | Rita | 21-12-2013

Buna Ziua ! Am o intrebare. Eu am activat mai 2 ani la o intreprindere de acordarea serviciilor de Taxi, si nu mi s-a achitat salariul pentru 2 luni. Acum m-am imbolnavit si am cerut salariul, dar mi s-a raspuns, ca nu au posibilitate financiara sa-mi achite salariul si am fost nevoit sa scriu cere de eliberare din functie din motive de sanatate. Au trecut 20 de zile si nu-mi dau nici salariul si nici carnetul de munca. Ce sa fac, cum sa procedez ?

Sergiu Cioban

Raspunde #3-1 | Sergiu Cioban | 07-01-2014

Puteti sa faceti o plangere la ITM, sa contactati un avocat si sa ii aduceti in fata instantei. Succes!Spune parerea ta!

Trimite

Scrieti-ne!


Informatiiprofesionale este inscris in Registrul de Evidenta a Prelucrarilor de Date cu Caracter Personal sub Nr. 22490
Informatii Profesionale © Toate drepturile rezervate

Termeni si conditii de utilizare | Publicitate