Devino si tu omul cautat din zona ta ...
Pentru a-ti dezvolta
afacerea!
Click aici
Pentru a-ti dezvolta
cariera profesionala!
Click aici
Pentru a-ti gasi
un job!
Click aici

Copii mici si parul animalelor de companie

Ghemulet Georgiana
Domeniu : Activitati veterinare
Meserie : Medic veterinar
Localitate : Bucuresti / Bucuresti
Click aici
sa vezi lista
Profesionistilor.
Click aici sa
vezi toti profestionistii
din zona ta.

Cat de periculos este parul de animale

Fir de par inghitit
Ce se intampla daca cei mici inghit fire de par din blana pisicii sau a cainelui? Aceasta este cred eu cea mai mare temere a unor parinti. Raspunsul este: nimic. Parul de animale este aproape identic cu cel uman avand aceeasi compozitie chimica. Acesta nu poate fi digerat de om, este rezistent la actiunea enzimelor digestive si dupa inghitire va fi eliminat prin fecale. Ar fi nevoie de o cantitate imensa de par pentru a se forma un ghem care poate bloca stomacul, lucru imposibil in viata de zi cu zi.

Mitul firului de par ajuns in ficat
Firele de par nu pot ajunge altundeva decat in stomac. Restul sunt povesti din cultura populara. Exista un parazit care poate fi luat de pe blana animalelor nedeparazitate 'Echinococcus granulosus' a carui larva poate migra in diferite organe, localizandu-se cu precadere in ficat unde formeaza chistul hidatic ce duce uneori la deces. Doar cainele poate transmite acest parazit, insa daca acesta este deparazitat corect sansele de aparitie a bolii sunt nule.

Alergiile la parul de animale
Animalele pot reprezenta totusi o problema in cazul copiilor alergici. Alergia nu e la blana animalului, ea apare din cauza unei proteine prezenta in saliva, urina fecalele sau pielea descuamata a cainelui sau pisicii. Reactiile alergice apar atunci cand sistemul imunitar identifica incorect agentii alergeni lasand in organism o reactie extrema.

Sistem imunitar mai puternic

Pe de alta parte mai multe studii au aratat ca acei copii care cresc langa animale au un sistem imunitar mai puternic si sanse mai mici sa sufere o infectie in primul an de viata. Medicii nu au reusit sa explice acest fenomen dar se presupune ca prin contactul cu un animal sistemul imunitar este ajutat sa se maturizeze.

Alte articole din aceeasi tema:

Dariana Officiel

Coser Gheorghe

Raspunde #1 | Coser Gheorghe | 24-03-2016

Parul in sine nu reprezinta niciun pericol fiindca este eliminat prin digestie. Nu ataca organele interne si nici nu se lipeste de esofag sau intestine.


Spune parerea ta!

Trimite

Scrieti-ne!


Informatiiprofesionale este inscris in Registrul de Evidenta a Prelucrarilor de Date cu Caracter Personal sub Nr. 22490
Informatii Profesionale © Toate drepturile rezervate

Termeni si conditii de utilizare | Publicitate