Devino si tu omul cautat din zona ta ...
Pentru a-ti dezvolta
afacerea!
Click aici
Pentru a-ti dezvolta
cariera profesionala!
Click aici
Pentru a-ti gasi
un job!
Click aici

Contraceptia masculina cu hormoni

Branciu Iulia
Domeniu : Activitati de asistenta medicala specializata
Meserie : Psiholog
Localitate : Bucuresti / Bucuresti
Click aici
sa vezi lista
Profesionistilor.
Click aici sa
vezi toti profestionistii
din zona ta.

Injectia cu hormoni -  o metoda reversibila


914757063957671.jpgDaca pana in prezent cele mai cunoscute metode contraceptive pentru barbati au fost prezervativul, actul sexual intrerupt si vasectomia, progresele stiintifice au scos la iveala injectiile hormonale.

O scurta analiza a metodelor contraceptive prentu barbati scoate la iveala, inca o data, ca nu toate prezinta o siguranta de 100%. Prezervativul, spre exemplu, are o eficienta de 85-98%. El trebuie folosit cu atentie in timpul actului sexual, altfel putandu-se rupe sau chiar ramane in vagin dupa ejaculare. Cu toate acestea el are avatanjul de a proteja partenerii de eventuale boli cu transmitere sexuala.

Actul sexual intrerupt presupune ca partenerul sa ejaculeze in afara vaginului, insa riscul acestei practici este destul de mare. Asta pentru ca in lichidul seminal se pot strecura spermatozoizi, iar sarcina se poate instala chiar daca ejacularea a fost facuta in exterior. In plus riscul de a contacta boli cu transmitere sexuala este foarte mare.

Vasectomia are o eficienta de 100% si presupune o interventie chirurgicala prin care sunt blocate canalele prin care circula spermatozoizii. Nu este o metoda contraceptiva care afecteaza performantele sexuale, insa are dezavantajul de a fi ireversibila, barbatul nemaiputand face copii din momentul unei astfel de interventii. 

Cea mai noua metoda contraceptiva este cea pe baza de injectii hormonale (cu testosteron), care reduc producerea hormonului lutein (LD) si a celui de stimulare foliculara (FSH). Dupa 4-6 luni de la intreruperea tratamentului injectabil producerea de sperma se reface. Este o metoda contraceptiva care nu afecteaza buna functionare a organismului si nici capacitatea de fertilitate la barbati dupa sistarea ei.

Alte articole din aceeasi tema:

Dariana Officiel

Nici un comentariu pana acum.
Fii primul care comenteaza acest articol!
Spune parerea ta!

Trimite

Scrieti-ne!


Informatiiprofesionale este inscris in Registrul de Evidenta a Prelucrarilor de Date cu Caracter Personal sub Nr. 22490
Informatii Profesionale © Toate drepturile rezervate

Termeni si conditii de utilizare | Publicitate