Devino si tu omul cautat din zona ta ...
Pentru a-ti dezvolta
afacerea!
Click aici
Pentru a-ti dezvolta
cariera profesionala!
Click aici
Pentru a-ti gasi
un job!
Click aici

Contaminarea produselor horticole

Florin
Domeniu : ...
Meserie : ...
Localitate : ...
Click aici
sa vezi lista
Profesionistilor.
Click aici sa
vezi toti profestionistii
din zona ta.

Concentratii admise de nitrati si nitriti pentru produsele horticole


contaminarea-produselor-horticole1Cu totii incercam sa ducem o viata sanatoasa si echilibrata, iar hrana este una dintre principalele modalitati de a realiza acest lucru. Stim ca pentru o alimentatie echilibrata este necesar un consum ridicat de fructe si legume, insa si acestea pot fi foarte periculoase, chiar toxice.

Legumele sunt alimente cu o valoare nutritionala deosebita datorita sursei permanente de vitamine, microelemente si alte substante nutritive. Dezavantajul pe care il prezinta consumul acestor produse este ca la un moment dat, in compozitia lor apar unii compusi cu caracter toxic pentru organismul uman: nitratii si nitritii.
Prezenta unor concentratii mari de nitrati, nitriti, amoniu in produsele vegetale are o serie de efecte negative asupra organismului uman si animal, si anume: efect iritant, congestiv asupra mucoasei digestive, actiune iritanta asupra rinichilor, actiune nociva asupra glandelor endocrine, actiune hepatotoxica, actiune neorotoxica. Cea mai importanta consecinta a aportului mare de nitrat este formarea de substante cancerigene, si anume formarea de nitrozoamine, puternic cancerigene. 

Spre marele nostru regret, necunoasterea daunelor provocate de nitrati (nitriti), precum si goana producatorilor de alimente dupa imbogatire au consecinte nefaste pentru consumatori. Va sugerez sa analizati tabelul de mai jos si sa meditati asupra produselor ce urmeaza sa le puneti zilnic pe masa.

Limitele maxime de nitrati in legume si fructe la noi in tara :

contaminarea-produselor-horticole11

Alte articole din aceeasi tema:

Dariana Officiel

Nici un comentariu pana acum.
Fii primul care comenteaza acest articol!
Spune parerea ta!

Trimite

Scrieti-ne!


Informatiiprofesionale este inscris in Registrul de Evidenta a Prelucrarilor de Date cu Caracter Personal sub Nr. 22490
Informatii Profesionale © Toate drepturile rezervate

Termeni si conditii de utilizare | Publicitate