Devino si tu omul cautat din zona ta ...
Pentru a-ti dezvolta
afacerea!
Click aici
Pentru a-ti dezvolta
cariera profesionala!
Click aici
Pentru a-ti gasi
un job!
Click aici

Comunicarea dintre supervizor si angajati

Mallecourt Lionel
Domeniu : Activitati de consultanta in domeniul relatiilor p...
Meserie : Director societate comerciala
Localitate : Bucuresti / Bucuresti
Click aici
sa vezi lista
Profesionistilor.
Click aici sa
vezi toti profestionistii
din zona ta.

Cateva reguli pt eficienta comunicarii


comunicarea-dintre-supervizor-si-angajatiSupervizarea este desori considerata sa includa proiectarea atributiunilor job-ului, angajarea cuiva care sa indeplineasca cerintele postului, pregatirea acelei persoane, delegarea de sarcini catre ea, ghidarea in vederea obtinerii de calificative bune, ajutarea in cariera, notarea problemelor referitoare la performanta si concedierea persoanei, daca este cazul. Evident, societatile mici, nonprofit, s-ar putea sa nu isi permita sa acorde atentie deplina tuturor acestor activitati.

Cu toate acestea, exista cateva activitati de baza si regulate care furnizeaza o baza solida pentru supervizarea eficienta. Aceste principii de baza asigura faptul ca intreg colectivul lucreaza impreuna –si la fel de important, ca personalul simte ca lucreaza impreuna – pentru indeplinirea unui obiectiv comun.

In mod ironic, aceste principii de baza sunt primele care nu mai functioneaza cand o organizatie este in criza. Prin urmare, un specialist in dezvoltarea organizatiei, cand o „diagnosticheaza”, prima data se uita daca aceste principii sunt in declin. Urmatoarele activitati ar trebui conduse de noul supervizor al angajatorului.

1. Toti angajatii sa furnizeze rapoarte scrise saptamanale supervizorilor lor.
Include ce sarcini au fost duse la bun sfarsit saptamana trecuta, ce sarcini sunt planificate pentru saptamana urmatoare, problemele care asteapta o rezolvare si dateaza raportul. Aceste rapoarte pot parea o sarcina plictisitoare, dar sunt utile pentru a asigura faptul ca angajatii si supervizorul lor au inteles reciproc ce se petrece. De asemenea, sunt foarte la indemana in scopuri de planificare. Ele determina angajatii si managerii grabiti sa stea un pic si sa reflecteze la ceea ce fac.

2. Tine sedinte lunare cu tot personalul
Revizuieste situatia globala a organizatiei si revizuieste realizarile recente. Ia in considerare conducerea de sedinte pregatitoare in care angajatii sa descrie pe rand postul lor celorlalti. Pentru claritate, concentrare si concluzii, asigura-te ca folositi agende si luati notite. Ia in considerare aducerea unui client care sa spuna povestea lui in legatura cu felul cum l-a ajutat organizatia ta. Aceste sedinte creaza un sentiment de munca in echipa printre personal.

3. Tine sedinte saptamanale sau de doua ori pe saptamana cu tot personalul daca organizatia este mica (sub 10 persoane); altfel cu toti managerii impreuna.
Tine aceste sedinte chiar daca nu exista o problema anume de rezolvat – dar fa-le mai scurte. (Daca tii sedinte numai cand sunt probleme de rezolvat creaza un mediu orientat spre criza unde directorii cred ca unica lor ocupatie este sa rezolve probleme.) Foloseste aceste sedinte pentru ca fiecare persoana sa dea o imagine de ansamblu asupra a ceea ce fac in saptamana respectiva. Ocupa-te ca sedintele sa incurajeze schimbul de idei si intrebari. Din nou, pentru claritate, concentrare si concluzii, foloseste agende, ia notite si organizeaza sedinte ulterioare. Fiecare persoana sa isi aduca propriul calendar ca sa fiti siguri ca programarea urmatoarelor sedinte se potriveste fiecaruia. 

4. Supervizorii sa se intalneasca cu cei care raporteaza in persoana in fiecare luna.
Aceasta produce in cele din urma un management mai eficient al timpului si al supervizarii. Revizuieste statutul per ansamblu al activitatilor, asculta cum merg lucrurile atat din punctul de vedere al supervizorului cat si al angajatului, schimba feedback-uri si intrebari despre programele si serviciile actuale, discuta planul carierei etc. Considera aceste sedinte ca ceva interimar intre cele formale, de discutare a performantei de la sfarsitul anului.

5. Dezvolta un plan de comunicare de baza.
Fie ca iti planifici comunicarea interna sau externa, ajuta foarte mult sa dezvolti un plan, formal sau informal. De exemplu, ia in considerare:
- Ce mesaje cheie vrei sa transmiti?
- Catre care parti interesate vrei sa transmiti mesajele cheie (clienti, finantatori, lideri comunitari, furnizori de servicii etc.)
- Care este cea mai buna abordare pentru fiecare parte interesata, inclusiv catre cine sau cum ar trebui transmis mesajul?
- Cum vei sti daca mesajul va ajunge la partile interesate sau nu?

Alte articole din aceeasi tema:

Dariana Officiel

didi

Raspunde #5 | didi | 23-08-2010

sedinte..sedinte si iar sedinte...mult prea multe si stresante..stiu ca sunt utile, da parca sunt in exces in ultima perioada..ce argumente mi-ati putea da privind utilitatea lor?


leo

Raspunde #6 | leo | 23-08-2010

Supervizorii ar trebui (Savedra, 1996: 25): - s? poat? organiza personalul; - s?-?i asume responsabilitatea; - s? poat? delega, controla, motiva; - s? stabileasc? standarde reale de munc?; - s? poat? comunica bine ?i s?-?i asculte personalul


Jojo

Raspunde #7 | Jojo | 23-08-2010

Atunci cand esti angajat ti se poate intampla sa intalnesti un sef care ti se pare de apreciat sau unul despre care crezi ca locul lui ar fi fost in alta parte. :)

Ralu

Raspunde #7-1 | Ralu | 23-08-2010

Corect, acesta este seful care a facut ce faci tu acum, dar mai bine si mai repede. Indiferent de realizarea ta, el iti va spune ca se putea si mai bine. Nu numai ca se crede atotstiutor, dar se asteapta ca si tu sa fii la fel. Este in stare sa iti dea o sarcina care dureaza trei zile pentru o singura zi.

Lyviu

Raspunde #7-1-1 | Lyviu | 23-08-2010

Daaaaa.....si iti ofera indicatii putine, asteptand ca restul sa le deduci tu si iti va cere chiar indeplinirea unor obiective pe care nici macar el nu le-ar putea realiza. Seful care le stie pe toate iti forteaza limitele pentru a dovedi ca el este mai destept decat tine. :)Roxy

Raspunde #7-2 | Roxy | 23-08-2010

Este si cel care verifica tot....are probleme grave de incredere, considerand ca numai cu aprobarea sau verificarea lui un lucru poate fi facut cum trebuie. Iti urmareste fiecare miscare, nu te lasa sa iei decizii proprii si are grija sa verifice ceea ce faci, uneori si de doua ori, chiar si cand este plecat.mihaela

Raspunde #8 | mihaela | 23-08-2010

Sau seful "cel mai bun prieten"...munca este doar un alt motiv si context pentru a socializa...vede in colegi numai prieteni si nu are limite in ce priveste subiectele pe care le abordeaza in discutii, vorbind usor chiar si despre viata lui sexuala, impartasind detalii personale fara retineri si asteptandu-se ca si angajatii sa faca la fel. :(


Radu

Raspunde #9 | Radu | 23-08-2010

nu trebuie sa generalizam...seful meu este recunoscator atunci cand realizez ceva si ma fac sa me simt bine cu ce am indeplinit pana atunci. El stie ca aprecierile, atunci cand sunt meritate, te fac sa fii multumit de tine, ceea ce te stimuleaza si pe viitor.

ionutz

Raspunde #9-1 | ionutz | 23-08-2010

Asa e Radu, seful care se incadreaza in aceasta tipologie nu uita niciodata ca a fost si el incepator candva si ca si-ar fi dorit sa aiba pe cineva care sa il indrume. El te ia sub aripa lui protectoare, invatandu-te tot ce stie, si nu considera nicio intrebare ca fiind stupida sau prosteasca. Pentru el totul inseamna experienta si se simte implinit atunci cand vede ca pricepi si ai succes. Acesta nu va face ceva cu mana lui pentru a-ti arata, ci te pune pe tine sa faci, ca sa inveti cat mai rapid si corect.lili

Raspunde #10 | lili | 23-08-2010

In mod normal, un Sef bun trebuie sa se asigura ca fiecare detaliu al sarcinilor ce trebuie indeplinite este cunoscut de catre toata lumea. Orice dispozitie de la sefii de pe treapta superioara din ierarhie ajunge la fiecare angajat. Acesta este dispus sa iti raspunda la orice nelamurire ai avea si sa discute tot ce te deranjeaza.

tipatescu

Raspunde #10-1 | tipatescu | 23-08-2010

De acord cu tine..dar asa adauga ca pentru el angajatii sunt echipa lui, considerand esential ca toata lumea sa depuna eforturi pentru acelasi scop. Atunci cand apare o ruptura sau o divergenta face imediat ceva pentru a repara. Daca echipa are succes, el recunoaste meritul fiecarui angajat. Daca esueaza insa, ia toata vina asupra lui. ;)Anca

Raspunde #11 | Anca | 23-08-2010

Practica bat-o vina! Toti managerii fac cursuri de comunicare si e vai si amar in mai toate companiile la capitolul comunicare. Nimeni nu are timp si nici rabdare pentru asa ceva. Ceea ce nu stiu ei e ca fara o comunicare adecvata totul se duce la vale. Am exemplu chiar institutia la care lucrez. Din pacate, singurul meu aliat aici, e pilula de algocalmin. Si ...noroc ca mai exista si weekend-ul.

leo

Raspunde #11-1 | leo | 23-08-2010

week end in care, de multe ori, ne gandim la saptamana care a trecut sau la cea care va urma.. :-pNarcisa - Elena Oprescu

Raspunde #12 | Narcisa - Elena Oprescu | 29-10-2010

Ce frumos ai scris tu! Si ce bine ar decurge lucrurile daca oamenii ar respecta aceste reguli!Cred ca ar trebui sa trimitem mesaje cu articolul cat mai multor firme de la noi, nu conteaza marimea lor. Ar putea sa-l considere un sfat primit in dar si mai apoi sa se bucure cand lucrurile se vor schimba in bine.


Ana-Maria Tatucu

Raspunde #13 | Ana-Maria Tatucu | 29-12-2010

Bun articol si ce bine ar fi sa se si intample ce scrii acolo. Din pacate cad companii din cauza unor manageri care stau inchisi in birou si iau decizii cand intra in panica...


zaiteo

Raspunde #14 | zaiteo | 30-04-2011

....oare cit se respecta ....?


2 1 »
Spune parerea ta!

Trimite

Scrieti-ne!


Informatiiprofesionale este inscris in Registrul de Evidenta a Prelucrarilor de Date cu Caracter Personal sub Nr. 22490
Informatii Profesionale © Toate drepturile rezervate

Termeni si conditii de utilizare | Publicitate