Devino si tu omul cautat din zona ta ...
Pentru a-ti dezvolta
afacerea!
Click aici
Pentru a-ti dezvolta
cariera profesionala!
Click aici
Pentru a-ti gasi
un job!
Click aici

Circulatia in siguranta cu bicicleta

Teodor Silviu
Domeniu : Activitati de lupta impotriva incendiilor si de pr...
Meserie : Pompier
Localitate : Cluj Napoca / Cluj
Click aici
sa vezi lista
Profesionistilor.
Click aici sa
vezi toti profestionistii
din zona ta.

Cateva sfaturi inainte de a pleca la drum

51580638091886.jpgDeplasarea cu bicicleta in oras sau in spatiile de agrement cere sa se urmeze regulile de baza de siguranta.

1. Pentru a fi sigura o bicicleta trebuie sa fie bine intretinuta
Inainte de a porni la drum bicicleta trebuie sa fie inspectata din fiecare unghi. Turbinarea lantului este necesara. Este recomandat sa se verifice anvelopele, uzura cablurilor de frana, ajustarea dimensiunii de la scaun si ghidon, iluminatul trebuie sa fie testat chiar daca se  pleaca in timpul zilei.

2. Noaptea, vizibilitatea este vitala!
Pentru a fi vazuta de catre soferi pe timpul noptii este esential ca bicicleta sa fie echipata cu lumini corespunzatoare. Este bine sa aveti baterii de schimb pentru lumini si o vesta reflectorizanta care asigura o vizibilitate mai buna pentru ceilalti participanti la trafic.

3. Casca un element esential!
Casca de protectie pentru bicicleta este special conceputa in cazul riscului unei caderi, si este importanta atat la copii cat si la adulti. Purtarea castii pentru protectie ar trebuie sa fie un reflex, asemenea centurii de siguranta in masina.

4. Pentru a limita riscurile, evitati situatiile periculoase
Cele mai riscante situatii sunt in apropierea intersectiilor, sau in cazul traficului intens, cand ciclistul trebuie sa vireze la dreapta sau la stanga si se afla in 'unghiul mort' al oglinzii retrovizoare. Conducerea bicicletei trebuie sa fie in mod necesar pe carosabil, in directia traficului. Conducerea pe trotuar este interzisa (cu exceptia celor care sunt marcate cu semne pentru biciclisti) fiind extrem de periculoasa pentru pietoni.
Atunci cand conditiile de trafic sunt grele, ciclistul trebuie sa aiba prudenta maxima sau sa aleaga o ruta mai linistita, iar in cel mai rau caz sa deturneze traseul sau.

5. Respectati regulile de circulatie
Cele mai multe accidente de biciclete apar atunci cand regulile au fost incalcate de ciclisti (nerespectarea culorii rosii a semaforului, sau indicarea directiei prin intinderea bratului, circulatie pe sensuri interzise). In trafic ciclistii trebuie sa gandesca si sa actioneze ca soferii.

6. Controlati-va viteza
Viteza excesiva a bicicletelor este periculoasa deorece asta impiedica ciclistul sa se concentreze la pericolele de pe drum. Un biciclist este evident mai putin vizibil decat un autoturism, iar viteza trebuie adaptata in mod constant in special in intersectii.

7. Pe bicicleta faceti-va intelesi
Toate mijloacele sonore sunt bune pentru a avertiza un automobilist de prezenta dvs.

Alte articole din aceeasi tema:

Dariana Officiel

Marius

Raspunde #1 | Marius | 01-11-2013

Stiu ca s-a discutat despre schimbarea Codul Rutier pentru biciclisti dar nu am vazut sincer nicio modificare. Ne puteti spune mai multe?

Teodor Silviu

Raspunde #1-1 | Teodor Silviu | 01-11-2013

Da, s-a schimbat un pic. Pana acum bicicletele si mopedele erau in aceeasi categorie, acum au introdus mopedele intr-o categorie aparte cu propriile reguli. In ceea ce priveste circulatia cu bicicletele este mentionat in plus ca biciclistul trebuie sa aiba un act de identitate asupra lui si sa nu traverseze trecerea de pietoni pe bicicleta.Robert

Raspunde #2 | Robert | 01-11-2013

Imi permit sa adaug cateva scurte comentarii la articol: bicicleta trebuie sa fie echipata in fata cu lumina de culoare alba sau galbena, iar in spate cu lumina de culoare roșie si cel putin un dispozitiv fluorescent-reflectorizant, vizibil, de aceeași culoare si mai trebuie sa aiba si elemente sau dispozitive care, in mișcare, formeaza un cerc continuu, fluorescent-reflectorizante de culoare portocalie fixate pe spitele rotilor.


Spune parerea ta!

Trimite

Scrieti-ne!


Informatiiprofesionale este inscris in Registrul de Evidenta a Prelucrarilor de Date cu Caracter Personal sub Nr. 22490
Informatii Profesionale © Toate drepturile rezervate

Termeni si conditii de utilizare | Publicitate