Devino si tu omul cautat din zona ta ...
Pentru a-ti dezvolta
afacerea!
Click aici
Pentru a-ti dezvolta
cariera profesionala!
Click aici
Pentru a-ti gasi
un job!
Click aici

Cine se poate intitula sexolog

Branciu Iulia
Domeniu : Activitati de asistenta medicala specializata
Meserie : Psiholog
Localitate : Bucuresti / Bucuresti
Click aici
sa vezi lista
Profesionistilor.
Click aici sa
vezi toti profestionistii
din zona ta.

O profesia nereglementata

676002856907182.jpgIn principiu, cand vorbim despre sexolog vorbim despre un medic sau despre un psiholog. Oricare dintre acestia doi se pot indrepta spre sexologie. Acest lucru se datoreaza faptului ca sexologia cuprinde mai multe segmente : medicina, psihologie, antropologie, sociologie si anatomie. Este un cumul de stiinte care se ocupa cu analizarea comportamentului sexual, cu furnizarea de tratamente in urma descoperirii disfunctiilor si cu educatia sexuala. Un sexolog ne poate spune daca problema cu care ne confruntam este de ordin fizic sau psihic si ne poate indruma catre un medic sau un psihilog in cazul in care competentele sale sunt depasite. 


De asemenea, un sexolog poate fi consultat pentru a oferi numai informatii, el poate tine cursuri de educatie sexuala adolescentilor explicandu-le anatomia si fiziologia normala a organelor genitale, a disfunctiilor ce pot aparea si nu in ultimul rand despre igiena sexuala. 

Se poate crea confuzie si cum acest termen nu este reglementat prin lege, poate fi folosit si de oameni care nu au nicio pregatire. Asa ca este bine sa ne informam inainte si sa fim atenti atunci cand alegem sa vizitam un sexolog.

Cum gasim un terapeut sexual?

Putem gasi rubrica de 'medic sexolog' pe internet, dar este recomandabil sa discutam cu medicul generalist. El are cu siguranta feedback-ul pacientilor care s-au adresat unui anumit sexolog. Din pacate, recomandarea este minima in acest domeniu deoarece oamenii nu recunosc cu usurinta ca au consultat un sexolog. Acest lucru explica de ce anumiti 'falsi sexologi' exercita aceasta meserie. 

Alte articole din aceeasi tema:

Dariana Officiel

Andrada

Raspunde #1 | Andrada | 10-12-2013

Buna ziua doamna sexolog. Am si eu o intrebare. Prietenului meu ii ia foarte mult timp sa ajunga la orgasm. Si cand zic mult se intampla si peste 2 ore. Este normal? Este ceva din punct de vedere medical sau de ordin psihic?

Branciu Iulia

Raspunde #1-1 | Branciu Iulia | 10-12-2013

Buna Andrada! Nu as putea sa iti spun acum despre ce este vorba. Pot fi amandoua cauzele. Poate fi vorba dpdv medical despre diabet zaharat, traumatisme ale maduvei spinarii, scleroza multipla, tratamete neurologice sau disectia nodulilor limfatici retroperitoneali. Dpdv phihologic traume in copilarie, conflicte interne, educatie sexuala necorespunzatoare, probleme la nivel de cuplu. Cu drag, Iulia BranciuSpune parerea ta!

Trimite

Scrieti-ne!


Informatiiprofesionale este inscris in Registrul de Evidenta a Prelucrarilor de Date cu Caracter Personal sub Nr. 22490
Informatii Profesionale © Toate drepturile rezervate

Termeni si conditii de utilizare | Publicitate